lauantai 13. tammikuuta 2018

MP18 - prätkämessuista alkaa kevät


MP18-messut lähestyvät - tämä juttu päivittyy messukuvilla ja muulla aikanaan! Mutta ennen niitä lisätään ennakkotietoja sitä mukaa kun saamme selville...
13.1. Ennen messuja...

Prätkämessuista alkaa aina kevät - tai ainakin kevään odotus... kaikenlaista on luvassa!

MP18-messuilla on tietenkin paljon tapahtumia ja ohjelmaa (siitä vähän alempana lisää), mutta siellä kaiken muun lisäksi vietetään myös eri prätkämallien syntymäpäiviä. Tänä vuonna esimerkiksi Japsistarojen osastolla vietetään CB 350:n, T500:n ja yamahan "Postipyörän" 50-vuotissynttäreitä,  CX 500 ja kuusisylinterisen CBX 1000 puolestaan täyttävät 40 vuotta (niillä kahdella ja ekalla GoldWingilla on muuten sama suunnittelija Soichiro Irimajiri). 

Sen takia myös Viivi II tulee olemaan siellä, mikäli sen laukut tulevat ajoissa maalaamolta (Hra Oma Aika kun oli naarmuttanut niitä ajaessaan jotain metsäpolkua! Olipa taas järkevä idea...). CX:n historiaa on tässä ja aikanaan se Tekniikan Maailman koeajajien mielestä tuntui tältä ja samassa on vertailu muihin aikalaisiin. Miksi muuten CX:n lempinimi on (etenkin Saksassa) lietepumppu - vastaus on tässä.Yleisön pitää ajaa koeajoradalla hiukan rauhallisemmin...
Muuten emme tiedä, mitä kaikkea esillä on (paitsi varmasti ainakin uusi Gold Wing), mutta jälleen on myös 600-metrinen sisäkoeajorata, joka on kuulema Euroopan suurin ja siellä voi kokeilla prätkiä myös ilman korttia! Ja jos innostusta prätkäilyyn on, niin messuilla voi suorittaa ilmaiseksi prätkäkortin teoriaosuuden! Jos joku ei ole vielä motoristi ja vähänkin houkuttaa, niin nyt on tosi hyvä tilaisuus!


Ohjelmaa ja showta on siis tietenkin luvassa, surmanajoa, stuntteja ja muuta sellaista. Ohjelman näkee varmaan parhaiten Messukeskuksen sivuilta.

Uusien prätkien lisäksi messuilla on perinteiseen tapaan esillä myös rakennettuja prätkiä ja varusteita ja oikeastaan varmaan kaikkea, mitä prätkäillessä voi kaivata.

Messujen yhteydessä on perjantaina myös messujen sulkeutumisen jälkeen nuorille ja nuorenmilisille MP-miitti, jossa mukana mukana mm. Evelina, Stunt Freaks Team ja Biisonimafia. 
Illan MpMiitin aikataulu:
21.00–22.00 DJ (Amanda Harkimo) + kisoja
21.30–22.00 Biisonimafia tavattavissa
22.00–22.20 Globe of Death Show
22.20–22.40 Stunt Freaks Team Show
22.50–23.00 Vuoden nuori rakentaja -palkinnon jako
23.00–23.50 Evelina

Kuvia ja juttuja aiemmista MP-messuista:

17.1.2018

Viivi II:n laukut saapuivat maalaamosta. Prätkäpajan maalaamo sai kaikki metsäretken jäljet pois. Candupunainenkin näyttäisi olevan ihan oikea sävy.  Hra Oma Aika ei saa enää viedä Viivi II:ta metsäretkille! Ei se ole mikään maastopyörä! Pitäisikö Viivi II oikein kiillottaa messuille vai kelpaako käyttöpyörä sellaisenaan...? On se aika kiiltävä aina.7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jutut ja kuvat ovat aina sitä mitä kulloinkin juttuun liittyy. Messuilta tulee luultavasti lähinnä kuvia prätkistä. :)

   Poista
 2. Täytyypä bongata Viivi II sitten messuilta!

  VastaaPoista
 3. Siellä sitten morjenstellaan!!
  Kovasti jo messuja odotellaan meilläkin.

  VastaaPoista
 4. Enen kaikkea kuskista kuvia!

  VastaaPoista
 5. Ei mitään paineita teille, mutta otin vapauden puffata tulevaa sivuillamme http://www.japsistarat.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas... no yritetään ainakin! :D

   Poista