sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Ideoita etsimässä

Nykyään paikkoihin voi tutustua jopa virtuaalilasien avulla
Tärkeintä on matka eikä päämäärä, ja mikä tahansa syy ajaa prätkällä on kyllin hyvä. Hyvä syy on vielä parempi syy ajaa jonnekin. Paljon ideoita tulee lukijoilta kasvokkain ja sähköpostitse, mutta hyviä ideoita voi saada myös matkamessuilta. Tai no, senhän tietää sitten jälkikäteen, olivatko ne ideat hyviä vai eivät...
Messukeskuksen matkamessut olivat taas iso tapahtuma. Tänä vuonna kotimaan kohteita oli esillä paremmin kuin edelliskerralla etenkin Itä-Suomen osalta. 

Edelliskerralla "pakollisina" kohdeideoina tuli mm. Möhkö ja Ahvenanmaa, joissa molemmissa käytiinkin. (Möhkö ja Ahvenanmaa ja Ahvenanmaan Cruising)

Viimeksikin tuli innostus lähteä Ruotsin puolelle Höga Kusteniin, mutta käymättä jäi. Kun se taas tuli messuilla vastaan, niin tänä vuonna sinnekin on pakko ehtiä! Saimme monia vinkkejä, minne siellä kannattaa ajella. Rokua tuli esille viime vuonna, mutta siellä tuli käytyä vain autolla. Tänäkin vuonna oli esillä monia kansallispuistoja, mutta Hra Oma Ajan kunto tuskin kestäisi vaeltaa kovin kauas. Toisaalta prätkäkohteisiin pitää päästä prätkällä...

Etelä-Konnevesi ympäristöineen näytti sellaiselta alueelta, jota pitää tutkia tarkemmin. Ainakin vaelteluun kykeneville se on ilmeisesti ihan huippupaikka. Tai miten olisi Konneveden Navettakino?

Posiolla on enemmän kuin tähän asti olemme siellä huomanneet - etenkin jos jaksaa kävellä luontokohteisiin. Iisalmen seudullakin olisi paljon enemmän kuin tähän mennessä kerrottu. Tai miten olisi lehmäleiri Piipposen maatilalla?


Punkaharju tarjosi apua seudun kohteisiin tutustumisessa, Punkaharju on paljon enemmän kuin pelkkä museotie (Harjutie). Toivottavasti Punkaharju on tähän blogiin tutustuttaankin kiinnostuneempi yhteistyöstä kuin Möhkö oli... (se jaksaa naurattaa, mutta Möhkö on ihan huippu paikka!). Ilomantsin seudullakin riittää kyllä nähtävää parillekin reissulle lisää.

Risteilyjä on Saimaalla paljon, mutta sopiiko sellainen motorismiin... "Saimaan säveliä" voisi kumminkin kuunnella Puumalassa. Puumalassa on myös Sahalahden teatteri, Kuninkaankartanon teatteri puolestaan on Juvalla. Juva onkin jäänyt vielä tuntemattomaksi - mitähän kaikkea sieltä löytyisi motoristeille? Rantasalmella hotelli Järvisydän on kuulemma jotain aivan erityistä, täytyy vähän googletella tarkemmin.

Lappi on loputon seikkailumaa, monia vinkkejä sinnekin tarjottiin Enontekiöltä Sodankylään ja Sallaan, Saariselältä Inariin - Rovaniemestä nyt puhumattakaan. Sinne ensimmäiseksi, kun kesäloma joskus alkaa!

Etelän kohteet meille tutumpia - vai ovatko? Niin paljon kaikkialla enemmän kuin huomaa… Kenties pitäisi löytää jotain uutta läheltäkin, kuten vaikka Hangosta tai Fiskarsista, joissa kumminkin tulee usein käytyä.

Monenlaista hotellia on Suomessa tarjolla, ketjut tarjoavat tietenkin etujaan, yksityisiä ketjujen ulkopuolella olevia hotelleja on paljon, kuten monissa vinkeissä on voitu kertoakin. Tosin surullisiakin uutisia siltä puolelta on tulossa, kunhan aikaa olisi kirjoittaa...

Suomen viinitilat - ei tuollaista kohdetta tarvitse varmaan enempää selittää... josko kiertäisi joskus ne kaikki?

Iittala tarjoaa suklaan ja lasin lisäksi taidetta, samoin Serlachiuksen museot tarjoavat kuulema perinteistä ja modernia taidetta vauhdikkain esityksin. Joskohan niistäkin saisi joskus jotain kerrottavaa.

Taitaa olla niin, että kohteita on vielä moneksi, moneksi kesäksi. Kunhan Hra Oma Ajalle ajokausia suodaan - yksin olisi iso kynnys Viiville lähteä paikkoja tutkimaan. Kun vielä täydentää kohteet Norjasta ja Ruotsistakin, niin paljon on reissattavaa ja nähtävää!

 Ruotsinkartta esittelyssä - minne mennä


 Sallalle täydet huumoripisteet - tässä tapauksessa on suuri etu olla "in the middle of nowhere"!

 
 Upeata olla maisemassa virtuaalilaseillakin!Taiteilijan näkemys Punkaharjun Harjutien museotiestä - silloin kun se ei vielä ollut museotie... 


Hyvä näyttää kartalta, minne olisi hyvä tähdätä 


Mitäs kivaa lähiseuduilta löytyisi? 


Yksityisetkin hotellit ketjuuntuvat - yhteistyöstä on etua 
 Viini on aina hyvä syy matkustaa...


Kevään muotia? :D  


Pitäisikö joskus tehdä juttua pääkaupunkiseudun kohteista niille, joille tämä on matkustuskohde?

Seuraavaksi MP18-prätkämessut, joihin jo valmistaudumme

10 kommenttia:

 1. Höga Kusten vähän ajatuksissa täällä kanssa. Lähtö Hki-Tukholma lautalla tai sitten Ahvenanmaalle Kustavin kautta ja sieltä Eckerö - Grislehamn mistä rannikkoa pitkin pohjoiseen. Saapi nähdä mitä kevät tuo mukanaan.

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä! Jossei itse johonkin ehdi, niin sitten lukee sun raportit ja on melkein kuin olisi ollut itsekin mukana!

  VastaaPoista
 3. Harmi, kun x-kuvat ovat vähentyneet viime aikoina... ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuviahan ei suunnitella vaan kuviin tulee mitä milloinkin, mutta kyllähän esimerkiksi messuilla tulee erilaisia kuvia kuin vaikkapa reissuissa... :)

   Poista
 4. Ymmärrän, ja parhaat kuvathan tulevat sponttaanisti ja eri tilanteissa, ei väkisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, mutta vielä kaikenlaista viimekesän reiteistä ja paikoista odottaa vuoroaan "messukauden jälkeen"... :)

   Poista
 5. Liian vähän materiaalia tulee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon tulee kuin aikaa on... juurikin tuli joka päivä päivityksiä MP18-messuilta :)

   Poista
 6. Toivottavasti Viivi ei pahastu näistä joidenkin ajattelemattomista kommenteista. Kysehän vain on siitä, että tällä odotellaan niin malttamattomasti uusia kuvia Viivistä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä pahastu, voihan sen ajatella imarteluksi. :)

   Toivottavasti joskus odotellessaan lukijat muistavat, että tämä on vain epäkaupallinen blogi, jossa julkaistaan kaikkea motoristeille (ja muillekin!) tarkoitettua sen mukaan kuin sattuu eteen tulemaan ja on aikaa... Vinkkejä, ideoita, reittejä, kuvia tapahtumista ja sellaista... ei kaikkia viime kesänkään juttuja ole vielä tänne laitettu... :)

   Omat kuvat ovat sananmukaisesti pieni lisämauste juttuihin! :D
   (ja olihan niitä tuossa MP18-jutussakin :) )

   Poista