sunnuntai 1. lokakuuta 2017

"Kirnukausi" jatkuu nyt ympäri vuoden - sisätiloissa!

Legendaarinen Kirnuburgeri
2017  Prätkäkausi lähenee loppuaan, ellei syksy muuttuisi yks kaks kuivemmaksi ja lämpimämmäksi. Mutta yksi ilouutinen meidät silti tavoitti - Kievarin Kirnu on saanut valmiiksi sisätilojensa keittiöremontin, viranomaiset ovat sen hyväksi todenneet ja nyt tämä suosikkiravintolamme on auki ympäri vuoden - kesäkauden ulkopuolella viikonloppuisin kaikille ja ryhmille tilauksesta milloin vain! 


Sisätilat ovat mukavat, lämpimät ja aivan yhtä persoonalliset kuin terassi ja ruoatkin. Tarvittaessa otetaan iso salikin käyttöön eli sinne mahtuu aika paljon väkeä. Isommalle porukalle on paras laittaa seisova pöytä, sillä kuten tunnettua, Kievarin Kirnu ei ole pikaruokala. Jos väkeä tulee kerralla enemmän, menee ruoan valmistukseen aikaa, kun kaikki annokset tehdään alusta loppuun eikä mistään puolivalmisteista.

Jos joku ei ole ennen käynyt, niin Kirnuburger (jutun pääkuva!) on ensikertalaiselle melkein pakollinen valinta - tuskin olet muualla mitään vastaavaa syönyt! 12 tuntia kypsytettyä rosvopaistia, itse tehtyä leipää päällä ja kaikkea mahdollista sisällä... Jos on kovin pieni, niin sattuneesta syystä siellä on nykyään tarjolla "Viivin herkkuleipä", joka on vähän niinkuin puolikas Kirnuburger... mutta annoksia tuunataan syöjän mieltymysten mukaan. 

Entiseen tapaan kannattaa aina tarkistaa Facebookista Kirnun sivuilta aukiolo, mutta nyt saadun tiedon mukaan Kirnu on auki ensi viikonloppuna, sitten Jorma ja Sari ovat "kesälomalla" kaksi viikkoa ja Kirnu aukeaa taas lauantaina 28.10. Lomalla on kuulema tarkoitus poimia metsän antimia - lähinnä hirviä! :D 

Kirnu on ensi visiitistä lähtien ollut suosikkiravintolamme - suosittelemme! Mutta varaa hetki aikaa, koska paitsi ettei Kirnu ole pikaruokala, niin Kirnu ja sen ympäristö koskineen on kaiken kaikkiaan erikoinen paikka. Kaikki on enemmän tai vähemmän erilaista - syömiseen voi vielä yhdistää muutakin: VVM testasi aikanaan porukalla niin savusaunan, paljun, kylmävesialtaan kuin mökitkin ruoan lisäksi! Viivi on testannut myös saunabussin löylyt!


 Lämmintä tilaa takkatulen tunnelmassa... tarvittaessa käyttöön otettavaan isoon saliin mahtuu isompikin ryhmä (sovi ennakkoon tulosta ja toiveista...) Uutuus on kanakeitto, joka todettiin todella hyväksi: sakeaa ja lämmittää hyvin!
 "Benin erikoinen" saattaa olla mitä tahansa, aina erilainen

Sisäravintolan avajaisviikonloppuna oli tarjolla myös erikoinen leivos - erikoisen hyvä!

30 kommenttia:

 1. Lupaan ja vannon meneväni ennen joulua! (mutta minä vuonna...?)

  VastaaPoista
 2. Viivin herkkua täytyy käydä maistamassa!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Sellaisia kuvia on mitä missä ja milloinkin tulee... tämä juttu kertoo Kirnusta. :)

   Poista
  2. Älkää nyt kyselkö niiden kuvien perään. Käy pian niin, ettei Viivi laita niitä pikku-X:iä enää ollenkaan :o

   Poista
  3. Juu, kyllä niitä tulee aina silloin kun sattuu tulemaan, kumminkin ne ovat vain mausteita ja pikku piristyksiä tähän "soppaan".

   Poista
 4. Hyvin huomaa kommenttien määrästä joka jutussa missä ei ole X kuvia ei ketään kiinnosta .... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida kommenttien määrä kertoa mitään... tämä juttu on tilastojen mukaan todella luettu! :)
   ...mutta kannattaa mennä sellaisille sivuille, joista tykkää... :)

   Poista
 5. miten ois sellanen juttu mis ois vaan X:siä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei nyt kumminkaan, mausteet ovat mausteita... "Tämä on epäkaupallinen ja Vähemmän Vakava Motoristi -blogi, ja keskittyy ihan omiin juttuihin. Pääaiheena prätkäreissut, moottoripyörämatkailu yleensä, reitit ja tapahtumat kuvina ja vähän sanoinakin. Mielenkiinnon kohteena etenkin vanhat prätkät ja autot sekä niihin liittyvät tapahtumat, mielenkiintoiset paikat, mutta myös kaikenlaista aiheen vierestä olevaa kuten Viivin vaatteet ja vapaa-ajan vietto."

   Poista
 6. ps. kaikki vaan käyny kattoo et onko X:siä kukaan lukenu oikeesti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa mennä joltain kommentointi todella ala-arvoiseksi. Pitäisikö etsiä joku toinen sivu, jos täällä ei tarjonta riitä??! Kyllähän hyvää jaksaa odottaa - less is more ;)

   Poista
  2. Juu, jotkut kait vain koettavat ärsyttää tai jotain... ei kannata pistää suurta painoa niihin. Ei ainakaan mitään vaikutusta juttuihin! Jokainen varmasti löytää netistä sivut, joista tykkää. :)

   Poista
 7. Kiva, että kuvista tykätään, mutta ne eivät ole nyt aiheena eli niihin liittyvät kommentit ovat nyt vähän aikaa piilossa ja keskustelu pidetään hyväntuulisena, mikä on tämän koko blogin yksi tarkoitus... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti otat nämä ajattelemattomatkin kommentit vain positiivisena palautteena, sillä osa porukasta tuntuu odottaa niin malttamattomana kuviasi, että käytöstavatkin tuntuvat unohtuvan.

   Poista
  2. Kyllä se ilahduttaa kovasti, mutta tässä kun aiheena Kievarin Kirnu... :)
   Blogin päätarkoitus kumminkin kertoa reiteistä, paikoista, tapahtumista ja sellaisista... Omat jutut ja asiat vain mausteena seassa :)

   Poista
 8. Monta uutta paikkaa olen löytänyt teidän kautta. Kiitos tästä ihanasta kirnu paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja paljon lisää on tulossa, kunhan olisi aikaa...

   Poista
 9. Herra Oma Aika elää vaarallisesti kuin James Bond. Jyriseviä prätkiä, vaarallisia kaarteita ja kauniita naisia "yksikössä" eli Viivi joka vastaa montaa muijaa. Herra Oman ajan ruoka-annokset ovat isoja ja uhkaavia kuin vihollisen agentit. Ei ihme jos sydän-parka joskus vähän läpättää. Kiitokset mukavista sivuista ja ajoreiteistä. Jatkakaa samalla asenteella. Terv Alistair MacLipponen, 00069 Vittumaisenojan Kämppä. Ps tule Viivi joskus käymään. Lämmitän saunan ja teen poronkäristystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskasti sanottu! :) Eli pitää vain seurata poronkäristyksen ja saunan tuoksua ja löytää perille! :)

   Poista
 10. Moi
  Hyviä juttuja reisusta ja eipä niitä x joka paikkaa tarvi elämäs muutaki tsempiä viivi

  VastaaPoista
 11. Ensi kesäksi saatava edes toinen pärrä kyllä nippuun, että pääsee tutkimaan suomea. Taas ilmestynyt monta kullan arvoista vinkkiä. Kiitos loistavasta blogista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paljon on tulossa... riittää paikkoja ja reittejä koko syksyn jutuiksi!

   Poista
 12. Koska tulee uutta juttua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on, mutta on ollut vähän ikäviä asioita hoidettavana...

   Poista
  2. Terveyshuolia? Tsemppiä sinne!

   Poista
 13. Kiitos Viivi tästä blogista, sekä jutuista että kuvista.

  VastaaPoista
 14. Heinoja kuvia ja hyvää tarinaa jälleen, kiitos!
  Benin erikoinen näyttää hieman tuhdilta kasvisyöjälle! :)

  VastaaPoista