perjantai 1. toukokuuta 2015

Mä tulen Dollyn kanssa!Minä olen istunut tarakkaharakkana kaikki nämä vuodet, mutta haaveilin aina, että joskus ajaisin itse. Ei vain ikinä ollut rahaa eikä rohkeutta ostaa omaa pyörää. Mutta sitten tämä meidän VVM-yhteisömme yllätti minut ihan täysin. Erään toisen VVM-naisen synttäreillä yks kaks tuli pakettiauto pihaan ja kun sen ovet avattiin, siellä oli just sellainen pyörä, mistä olin aina haaveillut: pieni, punainen, kultaiset vanteet, pyöreä lamppu ja pyöreät mittarit. Olivat keränneet salaa kolehdilla rahaa ja ostaneet sen minulle! 

Kuulemma ajatuksena oli paitsi tehdä minut onnelliseksi, myös varmistaa, että voin jatkaa prätkäilyä, vaikka tämän tarakkaharakan sydänsairaan kuskin kävisi huonosti. Ennuste kun on vähän huono. 

Pyörä vaati vain pikkuisen kunnostusta ja huoltoa, mutta Prätkäpaja laittoi sen hetkessä kuntoon! Takajousitus oli ihan rikki eikä toiminut ollenkaan eikä sopivia uusia jousia saatu heti. Jotain muutakin pitää vielä laittaa joskus kun on rahaa, ainakin laukut ja joku pleksi eteen.


Video hetkestä jolloin sain sen täydellisenä yllätyksenä!


En ole ikinä ajanut metriäkään prätkällä, että nyt on sitten kauhea opettelu päällä... Se on vain ongelma, etten yllä oikein maahan, vaikka tuota on madallettu ja madallettu satulakin on käsin tehty TiCaBossa (ja se onkin tosi hieno, siinäkin on punaista ja kultaa ja jotain geeliä sisällä!). Samassa paikassa on tehty myös Viivi II:n punavalkoinen satula. :)

Ensimmäiset ajoharjoitukset on nyt jo ajettu ja ihan hyvin se on mennyt. Tunteet myllersivät, kaamea jännitys ja perhosia vatsassa! Ihan ekalla kerralla koko kroppa tärisi! Samoin eka kerta liikenteessä, risteyksessä... Viidennellä harjoittelukerralla ajoin sitten ihan maantielle ja se oli ihanaa! 

Pysähtyminen on ainoa hankala juttu, kun en siis kunnolla yllä maahan. Kunpa saisi taaksekin vähän matalammat jouset tai paksupohjaiset ajokengät! Ja jos tietäisi aina mikä vaihde on päällä...

Kaikenlaista opittavaa kyllä on tosi paljon, tämä on ihan eri juttu ajaa kuin minun Monkeyni tai auto tai kuorma-auto. Mutta tällä Hondalla on tietenkin nimi: se on Dolly! (Minua kutsuttiin nuorena Dollyksi Dolly Partonin mukaan. :) )

Että jos näette tällaisen kuskin ja pyörän, olkaa varovaisia ja pysykää kaukana, minä vasta opettelen...


ViiviKaikenlaisia liikennemerkkejä ja sääntöjä pitää kuulemma ajaessa noudattaa...  ;) 


25 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa kun kaverit tuollaisen yllärin sulle järjesti. Tervetuloa tien päälle kädet tangossa :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ei tätä usko todeksi vieläkään... :)

   Poista
 2. Hauskaa nimipäivää :--)......molemmille ;--)

  VastaaPoista
 3. Nyt on tämän kevään kuvapäivitykset alkaneet upeasti. Joka kerta tuollainen loppukevennys (vaatteiden osalta), kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli ehkä aika erityinen kevennys... ;) Ei taida kaikkiin tulla, mutta aina jos sellaisia otetaan, niin ehkäpä laitetaan... :)

   Poista
 4. Hei Wau, Onneksi olkoon ja turvallisia kilometrejä! Kyllä muakin pelotti alussa ja nyt mulla sama "ongelma" uuden pyörän kanssa, korkea...Mutta eiköhän se siitä, hyvinhän sulla näyttäs sujuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännittää, mutta ihanaa on... :)

   Poista
 5. Vai tulee Viivi Dollyn kanssa. Koskas tulet mun kanssa? Kysyy suihkunraikas mies Niagaran putouksilta. No asiasta kolmanteen - Viivin pitäisi liittyä venäläiseen Yön Sudet moottoripyöräjengiin, jonka joukoissa herra Putin ajaa joskus kolmipyöräisellä. Miksi? Yön Susia johtaa mies jota sanotaan Kirurgiksi, mutta missä on Hoitaja? Häntä tarvitaan koska koko jengi on puheittensa perusteella päästänsä vialla. No Viivihän on Hoitaja, eikä aja kolmipyöräisellä kuten laajan rintakehän omaava herra Putin, vaan kaksipyöräisellä ja on varustettu vielä laajemmalla rintakehällä. Onnea uudelle prätkälle ja lisää keväisiä kevennyksiä.

  VastaaPoista
 6. Voitko laittaa youtubeen videon missä ajat täysissä nahoissa?Myös nahkahameessa ajelu olisi kivaa katsottavaa,,,,,,,,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm... ehkä sitten kun on lämpimämpää ja kun joskus opin ajamaan kunnolla! :)
   Nahkahameissa vain ei ole paljon suojuksia... ja ehkä pikkuisen haastavaa ajaa tiukassa nahkahameessa, kun reidet pitäisi kumminkin saada levitettyä koneen ympärille... :D

   Poista
 7. Empä ole ikinä kuullut että jollekin on ostettu moottoripyörä lahjaksi kolehdinkeruulla? Kerättiinköhän se missä kirkossa??
  Ei muuta kuin onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei sentään taidettu kirkossa kolehtia kerätä... :D
   Ja tämä on jo toinen kerta, kun VVM on kerännyt rahaa, että jollekin on saatu prätkä... :)

   Poista
 8. Mites nuo ajon aikana liikennemerkillä kielletyt jutut silloin kun et aja, onko ne sitten sallittuja tai pakollisia? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmmm... oikein hyviä sopivassa seurassa... ;)

   Poista
 9. Hei!

  Taisit Viivi tulla tänään vastaan prätkälläsi, kohtasimmekohan Porvoon tien alussa noin klo 14.30..?

  Olin liikkeellä punaisella Ducalla.

  T. Tom :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minä... olin kyllä tänään ajelemassa Pornaisissa, mutta suunnilleen 16:30 - 19:00... ja minun takanani ajaa tuo ajo-opettaja Viivi II:lla neonkeltaisissaan...

   Poista
  2. Höh, mä jo ilahduin.

   Noh ensi kerralla jos oikein pysähdyksissä nähdään, niin pyydän nimmarisi rintalihakseeni.

   T. Tom ;)

   Poista
  3. Hih, no saat! Vaikka pakaraan! Hassu... :D

   Poista
 10. Kuinkas harjoittelu sujuu?
  Esimerkkisi taisi olla meidän äiteelle se viimeinen tarvittava yllyke A:n hommaamiselle ajokorttiin lisäkirjaimeksi.
  Se on parikymmentä vuotta istunut takapenkillä mutta nyt haluaa ajaa itte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa! Välillä jopa hekottelen itsekseni, kun tuntuu niin hyvälle! Etenkin nyt kun pyörä on pienennetty ja yllän jopa maahan. :)

   Poista
 11. Tilannepäivitystä?
  Kuinka ajoharjoittelu sujuu vai ollaanko sitä jo wanhoja tekijöitä?

  VastaaPoista