lauantai 30. heinäkuuta 2016

Suomalaisiakin prätkäkamoja saa - Hanxilta

Suomesta saa Suomessa tehtyjä ajokamoja hyvällä hinta/laatu-suhteella, takkejakin melkein minkä värisenäkin vain! Tai vaikkapa nahkaliivejä hyvinkin isoille miehille.

(Omaa aikaa Varkaudessa taas kerran tästä linkistä)


EDIT 2017: Hanxilta isänmaallinen erityistuote tälle Suomen 100-vuotisjuhlavuodelle: Numeroitu sarja Suomi 100 v -asuja. Oma Aika -blogi nostaa hattua! 

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Viivillä on ollut Hanxin nahkatakki ja -housut jo pitkään, ja hyvät ovat olleet. Hra Oma Aika sen sijaan on säästänyt ostamalla hieman halvemmat ajotakkinsa netin kautta maailmalta. Joka vuosi, koska aina jokin vetoketju, ommel tai jokin muu hajoaa. Se siitä säästöstä. Lisäksi Hra Oma Aika haluaa kirkkaankeltaisia takkeja, kun niiden avulla kotiloiden eteenajamiset kuulema vähenivät ainakin puolella. Sellaisia takkeja ei kauheasti kaupoissa ole.
Mutta kotimaassa tehdään melkein millaisia vain - Suomessa on vielä prätkäkamojen valmistajia. Rukkahan siirsi tuotantonsa Aasiaan jo ajat sitten kuten Sinisalo ja MP-Asukin, mutta perheyritys-Hanxilla on tehdas edelleen Oravikoskella. Jos myymälöissä olevat mallit eivät vastaa toiveita, niin tehtaalla tehdään muutoksia toiveiden mukaan. Hra Oma Ajalle sopi Apollo-mallinen touring-takki, mutta myymälöissä ei kirkkaankeltaisena sitä ollut.

Tehdas tekee ja toimittaa kolmessa viikossa myymälään sellaisenkin, mutta Viivi ja Hra Oma Aika halusivat edistää suomalaista työtä ja osaamista ja päättivät hakea takin tehtaalta kun se valmistuu (siis takki, tehdas oli jo valmis...). Samalla sovittiin tutustuminen tehtaaseen. Kolmen viikon sijasta aikaa meni vain puolitoista viikkoa, mutta koska olimme silloin Jäämerellä ajelemassa, niin haku hiukan lykkääntyi.

  

Ja kyllä kannatti suosia suomalaista! Tuotteiden laatu materiaalivalintoineen, tekotapa ja suunnittelu vakuuttivat, ja hinta on siihen verrattuna hyvin kohtuullinen! Helppo luvata tuotteille kolmen vuoden takuu. Hyvä myös tietää, että esimerkiksi Japsistarojen ja Smoton jäsenet saavat niistäkin hinnoista 15 prosenttia alennusta.

Hra Oma Aika oli tyytyväinen, kun hänelle sanottiin, ettei hän ole lihava vaan standardimittainen. Tosin kun hänelle sanottiin, että jostain kohtaa alamittainen, niin hän ei halunnut tietää mistä kohtaa... kumma juttu? :D 

Kuinka ollakaan, niin vaikka takkia oltiin noutamassa, niin Viiville löytyi niin hyvin istuvat nahkaiset ajohousut, että ne jäivät jalkaan... hupsista! On niissä kaikki tarpeelliset CE-hyväksytyt suojatkin hyvän istuvuuden lisäksi... (kuvat alempana!)

Hanxilla on myymälä Mäntsälässä ja tietenkin verkkokauppa, mutta suuri tehtaanmyymälä Oravikoskella on mukavien Itä-Suomen mutkateiden varrella, että siksikin oli ilo mennä sinne. Käytännössä myynti on vain Suomessa eli kerrankin meillä on jotain hyvää, mitä muilla ei ole... 

  
Erittäin hyvä ja kätevä sadetakki - se on hengittävää(!) materiaalia ja sen voi pakata omaan taskuunsa


  


  
Vaatteet suunnitellaan tietokoneen avustuksella ja värivaihtoehtoja löytyyNahkaliivit saa isommallekin henkilölle!


Tämä kone on yhä käytössä ihan erityisiin tehtäviin! Takki osoittautui hyväksi - tuulettuu helteelläkin ja on sateenpitävä


Omaa aikaa Varkaudessa ja tie sinne


Puumalan ja Sulkavan kautta varkauteen

Kartta oikein isona tästä


Varkauden ympäristössä ja Sulkava - Puumala -reittiä muunnellen pois Varkaudesta

Ympäristöä Sulkavalta etelään
PuumalaHississä ei saa moikata jalankulkijota eikä fillareita? Vai olisiko joku vienyt mopon kahvilaan ilman lisäkilpeä... :D
Varkaudessa


Jostain syystä Varkauden vesitornin kahvila on jäänet kokematta, vaikka olemme vierailleet Varkaudessa aika usein. Varkauden visiiteistä juttuja on esimerkiksi tässä (Vappu), tässä (1000 km hakemaan viiniä), tässä (Iisalmea ja muuta), tässä (Kajaani ja Hepököngäs), tässä (Neidon reisillä 1), tässä (Neidon reisillä 2), tässä (Neidon reisillä 3),...

Helle helli ja Viivin oli ihana kulkea kevyessä kesämekossa ja muissa kesävaatteissa. Helle sai iloiselle tuulelle ja nauttimaan kesästä oikein sydämen kyllyydestä! Käsikivut ovat kyllä välillä aivan kamalat, mutta ei voi olla ajamatta... Hra Oma Aikakin selvisi helteestä yllättävän hyvin terveysongelmastaan huolimatta, kunhan liikkui hyvin rauhallisesti.

Tapasimme myös VVM:n edustajia ja tutustuimme ihan uusiin tuttavuuksiin. Varkaudessa se on helppoa, ihmiset muitta mutkitta kyselevät, mitä on menossa ostamaan ja jos kyse on vaikka pikkareista, niin millaisia pikkareita... Jopa hotellimme henkilökunta tuntee meidät niin hyvin, että kaupungilla lomalla ollessaankin tulevat juttelemaan. Viivi myös kokeili, että vaikkei ole prätkäkamoissa vaan "siviilivaatteissa", niin pääseekö juttuihin ajovarusteissa olevien motoristien kanssa. Kyllä pääsee ja hetkessä ollaan jo vanhoja tuttuja! (kuva: Timo Heinonen)


Vesitorniin johtavat tilat ovat hiukan kulahtaneet 
Näkymä vesitornista 50-luvullaEhkä paras salaatti ikinä Mortonin terassilla!

Korkkarijuoksua hotellin käytävillä...Mortonin terassilla ehkä paras Mojito ikinä!


.  .  .  .  .23 kommenttia:

 1. Nyt alkaa kuvat olemaan niiin kuumia, että huh-huh.. Upea malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikkei nyt varsinaisesti mikään malli... :)

   Poista
 2. Tuo Hakovirran silta on "turhankin" tuttu paikka. Muutaman kerran ajanu mopolla siitä, mutta useammin soutanut kirkkoveneellä ali. T.Pekka E-K VVM :)

  VastaaPoista
 3. Arvoisa Oma Aika -blogin Viivi. Olemme seuranneet huolestuneena kuvissanne esiintyvää rusettien käyttöä. Kuten varmasti tiedätte, rusettien käyttö vaatii voimassa olevaa rusettityökorttia. Lisäksi käytettävien rusettien tulee täyttää NP6969 sertifikaatti.
  Koska blogisanne esiintyvät kuvat eivät täytä kyseisiä vaatimuksia, pyydämmr teitä ystävällisesti poistamaan kuvisss näkyvät rusetit.
  Hyvää kesää ja hulmuavia helmoja!
  Suomen rusettiluistelijain liitto. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasi tulla kahvit nenän kautta ulos, kun tätä luin!!! :D

   Poista
  2. Pahoittelemme viestistämme aiheutuneita reaktioita. Tarkoituksemme on pelkästään puuttua asetustenvastaiseen rusettien käyttöön ja työturvallisuuteen, emmekä toki toivo kahveja kenenkään rinnuksille.

   T. Patologisten valehtelijain ja rusettiluistelijain liitto, toiminnanjohtaja Kalervo Iihotus.

   Poista
 4. Laitoin aamulla varmaan vaimoni farkut kun eihän mun kalu mahdu enää housuihin.

  VastaaPoista
 5. Arvoisa Oma Aika -blogin Viivi. Olemme seuranneet huolestuneena kuvissanne esiintyvää rusettien käyttöä. Kuten varmasti tiedätte, rusettien käyttö vaatii voimassa olevaa rusettityökorttia. Lisäksi käytettävien rusettien tulee täyttää NP6969 sertifikaatti.
  Koska blogisanne esiintyvät kuvat eivät täytä kyseisiä vaatimuksia, pyydämmr teitä ystävällisesti poistamaan kuvisss näkyvät rusetit.
  Hyvää kesää ja hulmuavia helmoja!
  Suomen rusettiluistelijain liitto. ;)

  VastaaPoista
 6. Saako laittaa linkin tästä sun jutusta kerhon saitille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   http://www.yccf.fi/fi/index.php

   (Ja sitten menet: Etusivu / Yleiset keskustelufoorumit / Linkkejä mielenkiintoisiin sivustoihin)

   Poista
  2. Kiva! :) Meillä on muuten monta Itä-Suomen reissua blogissa, se on niin kivaa seutua. :)

   Poista
 7. Huhhahhei, ilmakylpyä nurmikolla , se on niinkuin ilmajäähdytteinen "kone" , no olipas taas ...
  Suomenmaa täynnä kauniita paikkoja kun vaan joka paikkaan kerkeäisi.

  -arppa

  VastaaPoista
 8. Pyörävaatetus onkin hyvä kohde, saisi enemmän alkaa tota VÄRIKÄSTÄ varustusta leviämään tähänkin maahan! Vastaan tulee tiellä tälle "kimalaiselle" mieletön määrä mustia pyöriä, mustia kypäriä sekä takkeja ja housuja, ellei ihan toiseen ääripäähän mene, eli shortsit jalassa 120km/h...

  Kerrankin aihe jolloin en ensisijaisesti äxiä "vahingossa klikkaa"

  Tosiaan, netin maailmastakin löytyy hintalappua erilaista ja omat kirkkaat vermeeni valikoituivat Briteistä, vaalea kuvioitu kypärä sekä Hi-Viz takki, housut plus hanskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ja ehkä seuraavat vaatteet löytyvät Suomesta, kun saa värejäkin! :)
   Huomasitkos tämän jutun: http://www.vanhamoto.net/2013/12/vaatteet-on-mun-aatteet.html

   Poista
  2. Ooh, olihan siellä jo sellanen fiksu topiikki, ei se vaan löydy ellei tongi, ja kun kovin voitokkaita alkaa nämä äksönit olemaan ni muut tuppaa hukkumaan humuun..

   Sitten vaan odottelemaan lisää värikkäitä topiikkeja ^_^

   Poista
 9. Siihempä olis hyvä tulla lähetyssaarnaa pitämään :DD

  VastaaPoista
 10. Käytiin vaimon kanssa hiihtolomalta tullessa Hanxin tehtaanmyymälässä, hän kun halusi uudet nahka-asut. Kävi ilmi, että ainakin nykyään Hanxin nahka-asut tehdää Pakistanissa. Eikä sopivaa kokoakaan löytynyt. Mutta onneksi löytyi kotimainen kangasasu. Sekin miesten mallia, koska naisten malleista ei löytynyt sopivaa. :)

  VastaaPoista
 11. Käytiin vaimon kanssa hiihtolomalta tullessa Hanxin tehtaanmyymälässä, hän kun halusi uudet nahka-asut. Kävi ilmi, että ainakin nykyään Hanxin nahka-asut tehdää Pakistanissa. Eikä sopivaa kokoakaan löytynyt. Mutta onneksi löytyi kotimainen kangasasu. Sekin miesten mallia, koska naisten malleista ei löytynyt sopivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samoin saappaat ja hansikkaat tulevat muualta. Nahkaakin tehdään kyllä, ainakin nimittäin liivejä (tosi isojakin) ja modifiointeja.

   Poista