sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Päiväpikaiset: Inkerannanvuori

Tällaisia paikkoja ei Suomessa taida monia olla?

Päiväreissuideaa vailla? Oletko kuullut Inkerirannanvuoresta? Oikeasti se on Inkerannanvuori, Googlen kartoissa on väärä tieto. Ei se mitään, eivät edes kaikki Varsinais-Suomen motoristit tiedä sitä. Vaikka paikka on Taivassalossa, niin tämä on enemmänkin portti Vuorenpeikon valtakuntaan. Ei näytä taivaalta eikä salolta, mutta vaikuttava paikka Inkerannan kylässä tien 192 varrella pienen hiekkatien päässä. Paikkaan ei ole minkäänlaista opastusta eikä se näy millekään isommalle tielle, se vain pitää tietää. Perillä odottaa valtava kivinen "kattila". Kenties öisin täällä vietetään vuorenpeikkojen juhlaa?

Valitettavasti paikasta eikä sen historiasta eikä taustasta löytynyt oikein mitään tietoa. EDIT: Paikalliselta tulikin tietoa: Kylä on Inkeranta, ja vuorikin oikeasti Inkerannanvuori - Googlessa on väärä tieto! Ja se on ollut TVH:n entinen hiekkasiilo, nykyisin se on yksityisomistuksessa. Kiitos Maarit S.!

Mutkia on kartan reitillä paljon, niitä on esitelty aiemminkin ja voi suositella! Matkan varrella taukopaikaksi osui Ravintola valas, josta saa vaikka vain pikaiset kahvit tai sitten voi syödä varsin asiallisia salaatteja, pizzoja, hampurilaisia tai grilliannoksia.

Tällä kertaa kyseessä on siis vain pieni päiväreissu kohteeseen ja takaisin pieniä mutkateitä pitkin eikä omaa aikaa ole jääty viettämään missään. Pikkujuttu, vähän kuin päiväpikaiset jossain, kun ilta on varattu muulle. Tällaisia "päiväpikaisia" saattaa jatkossakin tulla varsinaisten reissuvinkkijuttujen sekaan.


Mutkateillä


Laita vaikka Googlemapsiin tai navigaattoriin Inkerirannanvuori, niin löydät kyllä. Oikeasti se on Inkerannanvuori, Googlen kartoissa on väärä tieto


Pikkuteitä pitkin voi mutkitella esimerkiksi Loimijoen mutkien mukana


Ravintola Valas tarjoaa vaikka mitäSelfie, kun taas pitää odotella Hra Oma Aikaa, joka on jäänyt jonnekinSatoja miljoonia ilometrejä - hyvä päivä!


Hanx!

Samalla esitellään ja suositellaan taas Hanxin ajokamoja, niitä ilmeisesti ainoita Suomessa suomalaisten tekemiä. Hra Oma Aika tarvitsi uudet ajohousut ja kun hän ei ole atleettinen vaan enemmän sellainen kotleettinen kuin muumit, niin sovittaessaan korkeavyötäröisiä ajohousuja, hän tunsi olevansa sarjakuvahahmo Obelix eikä vaikuttanut kovinkaan tyytyväiseltä. Hra Oma Aika on muutenkin vähän kuin Obelix, paitsi ettei hän voi tehdä mitään fyysisesti rasittavaa. Matalavyötäröiset eivät oikein istuneet obelixmaiseen vartaloon. 

Niinpä Hanxin tehtaanmyymälässä Oravikoskella kun olimme, niin siellä saman tien suunniteltiin mahakkaille asiakkaille sopiva housumalli: vyötärö on "farkkutasoa" eikä tule mahan päälle, mutta on henkselit, selkään ei tuule ja lahkeet saa saappaan päälle. Tämä uusi "Oma aika"-malli on (vielä?) yksittäiskappale, mutta on osoittautunut kevään vaihtelevissa olosuhteissa miljoonien ilometrien myötä erittäin hyväksi. Sopii mahakkaalle eli on mukava käytössä ja ei kovissakaan sateissa ole päästänyt vettä läpi. Loistavaa palvelua ja laatua! Sitten tuntuu "Obelixeistakin" hyvältä...  ;) 

Vuosikausia kovassa käytössä olleet Hanxin nahkavaatteet ovat kestäneet hyvin. Useimmat nahkavaatteet tulevat Hanxillekin ulkomailta, Suomessa kuitenkin tehdään mm. nahkaliivejä, isojakin kokoja.

8 kommenttia:

 1. Tämän muotinäytösen voitti Viivi. Ei mitään sukupuolisyrjintää mutta nahka on aina nahkaa.

  VastaaPoista
 2. Pitääpä käydä tutustumassa. Kesällä tarkoitus ajella Kustaviin tutustumaan pitkästä aikaa. Olin ~30 vuotta sitten pari viikkoa intistä komennuksella merivartioasemalla tekemässä helikopterikenttää enkä ole senkoommin sielläpäin käynyt. Muistaakseni hienoja maisemia ja paikkoja oli?

  VastaaPoista
 3. Mahtavan näköinen mesta! Laitettava vierailupaikkojen listalle.
  Nahka on ehdottomasti parasta materiaalia ajoasuihin.
  Varsinkin Viiville sopii nahka-asut! ;)

  VastaaPoista
 4. Päiväpikaset on aina ihan mukavia kyllä Viivi tietää kokemuksesta

  VastaaPoista
 5. Missä piilokuvat!?!?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutut ja kuvat ovat aina sitä mitä kulloinkin on kerrottavaa... :)

   Poista
  2. Aahhh onneksi pelastit uudella jutulla <3

   Poista
 6. Inkerannavuorta ei oo merkattu mihikä eikä opastuksii ku yksitysaluetta eikä haluta porukkaa käymä sie ettei paikkoi roskasteta eikä tuu uudesta mitää mopojonneite kokootumispaikkaa ja vandaalie spraymaali leikkipaikkaa. Omisteta tontit vuore ympäril ja porukka meiä mettänki roskastanu ku käyny vuorel kattomas

  VastaaPoista