lauantai 1. huhtikuuta 2023

Norja 2022, osa 11: Hamarissa tapahtumissa


Hamar?

Rautateiden risteysasema, liikenteellinen solmukohta, hallinnollinen keskus, entinen teollisuuskaupunki... joku norjalainen Kouvola? Noilla tiedoilla Hra Oma Aika oli sitä mieltä, että "ei Hamarissa ole mitään kiinnostavaa eikä sinne varmaan kannata mennä"

Norjan suurimman järven eli... muistatteko vielä? Sitä opetettiin tässä jaksossa, jossa kerrottiin pikku-Hamarista eli Lillehammerista. Muistutettiin vielä tässä kohtaa. No, ihan turhaan - ette muistaneet. No, emme kyllä odottaneetkaan. Mjøsa. Siellä se Hamar kuitenkin on, ja on ollut kauan. Jopa kauemmin kuin tämä blogi on ollut olemassa. Tosin vain muutamia satoja vuosia kauemmin, mutta kuitenkin.

Paikan päällä hieman asiaan tarkemmin perehtyen nimittäin selviää, että Hamar onkin keskiaikainen kaupunki ja sillä on mielenkiintoinen historia. 

"Hamar on kaunis kaupunki, jossa on maailman kaunein museo". Kuka niin sanoo? Hamarilaiset itse. Norjassa ei pahemmin esiinny puolankalaista pessimismiä tai suomalaista vaatimattomuutta.

Siellä on myös valtava Olympiahalli, joka ulkoa katsoen on viikinkivene ylösalaisin. Siellä luistellaan. Hamarissa ylipäätään luistellaan paljon. Viikinkivene löytyy rannassakin - ja sen nimi on tietenkin Olavi... jonka muistamme suurena k*sipäänä, josta eivät tykänneet norjalaiset eivätkä naapurit - kunnes kirkko teki hänestä pyhän. Suomalaiset sentään aikanaan ymmärsivät antaa Olaville turpiin, kunnes myöhemmät sukupolvet täälläkin nimesivät hänelle parikymmentä kirkkoa ja yhden linnan.

Mutta palataanpa ajatuksissamme Hamariin. Ehkäpä annamme piispa Mogens Lauritssønin itsensä kertoa kuninkaasta (ja hänen pojastaan), joka ei ollut sanansa mittainen. Mogenshan sentään eli ratkaisuhetkillä eli vuonna 1537 Hamarissa. 


Kaikki julkaistut osat:

Piispa Mogens Lauritssøn muistelee

"
Harmillista. Kuolin juuri täällä Antvorskovin luostarissa Slagelsen Slagelsessa Tanskassa. On vuosi 1542. Minun kuuluisi olla arkkipiispa ja saada juhlalliset hautajaiset Nidorosissa ja hautapaikka katedraalista! Mutta Hamarissa kaikki meni pieleen. Kenties palaan kuitenkin tarinani alkuun. Ei, menen vielä hieman kauemmas.

Kuulemma lukijoille kerrottiin aiemmin muutamasta kurkon retaleesta, Fredrik I, Kristian III, Fredrik II ja Kristian IV. Mutta ennen Fredrik ensimmäistä oli Kristian ensimmäinen. sitten Hannu, sitten Kristian II ja vasta sitten Fredrik I. Tämä Kristian I Oldenburgilainen oli Kalmarin Unionin kuningas eikä nyt puhuta mistään huoltoasemasta vaan hän oli Ruotsin, Tanskan ja Norjan kuningas sekä Schlesswig-Holsteinin herttua. Minun aikanani ei ollut Unioneita eikä muita huoltoasemia. Oli kyllä kestikievareita, eikä niissä juotu mitään lattea soijamaidolla, kun ei koko kahvista oltu kuultukaan vielä silloin, puhumattakaan soijamaidosta. Sivistyneinä ihmisinä suun pyyhimme kyllä, mutta pöytäliinaan. Teidän akananne siitä kuulemma kovasti pahastuttaisiin. Eikä niitä kestikievareitakaan juuri ollut kuin kuninkaanteiden varrella, mutta enhän minä piispana missään ryteikössä kulkenutkaan. 

Yksi Union tosiaan oli. Kalmarin Unioni. Se olikin hitonmoinen hässäkkä. Tämä Kristian ensimmäinen onnistui siis olemaan sekä Tanskan, Norjan että Ruotsin kuningas. Hänellä oli kolme poikaa: Hannu, Kristian ja Fredrik. Hannusta tuli isänsä jälkeen kuningas, ja kristianeista ja fredrikeistä te lukijat olette ehkä jo saaneet tarpeeksenne, mutta niitä vain tulee lisää. 

Hannulla ei ollut ruusuinen hallitsijataival. Hän oli "kansanmies" olemukseltaan, mutta pelasi taustalla kovaa poliittista peliä, jonka seurauksena hän lopulta menetti asemansa Ruotsin kuninkaana eli Kalmarin Unioni hajosi vähäksi aikaa. Mutta Hannupa kuoli pudottuaan hevosensa selästä. Tai niin ainakin sanotaan. Sitten nimitettiin nuorempi veli Kristian II, joka sai lisänimen Tyranni, mutta kyllä minä hänen kanssaan pärjäsin.

Hannun aikaan minusta tuli piispa, Hamarin piispa. Minusta ylöspäin ei Norjassa ollutkaan kuin Nidarosin arkkipiispa. Ai niin, teidän aikananne Nidaros on Trondheim. Hamarin piispana minä sain haltuuni linnan ja siinä vieressä olleen katedraalinkin. Kelpasi minun siinä köyhän nasaretilaisen puusepän vaatimattoman pojan palvontaa johtaa! 

Mutta se Kristian II, hän onnistui tyrimään kaiken ja hänet pakotettiin eroamaan jo 1523. Kuninkaaksi halusi sen Kristian I:n nuorempi poika Fredrik eli edesmenneen Hannun veli, ja minä tärkeänä pääsin siihen vaikuttamaan. Käskimme arkkipiispan kanssa tiukasti Fredrikiä kunnioittamaan Norjan itsenäisyyttä, tai emme tukisi hänen valintaansa kuninkaaksi! Eipä voinut Fredrik muuta kuin suostua. Synnithän ostettiin anteeksi meiltä, ja valtapaikat myös. Olimme me kovia poikia! 

Tosin heti kun hänet oli valittu kuninkaaksi, hän pyyhki sopimuksellamme takapuoltaan. Mokoma ryökäle. Me arkkipiispan kanssa tuimme siksi siitä eteenpäin Kristian II:sta, kun hän halusi takaisin kuninkaaksi kuninkaan paikalle. Siitä tuli sitten kahden kuninkaan sota, kun Kristian II taisteli setäänsä Fredrik I:tä vastaan, ja sittemmin vielä Kristian III:tta eli setänsä poikaa eli serkkuaan vastaan. Ja sai kaikessa turpiinsa, vaikka me arkkipiispan kanssa miten olimme taisteluissa hengessä mukana. Emme toki fyysisesti, koska siinä olisi voinut sattua jotakin ja me sentään olimme tärkeitä, toisin kuin syntinen rahvas.  

Ja sitten tuli se maksun aika. Annettuaan serkulleen turpiin, Kristian III mokoma vaihtoi uskonnon katolisesta protestanttiseksi! Siinähän ikävästi synnit saadaan anteeksi jumalalta eikä kätevästi osteta aneilla anteeksiantoa kirkolta. Ihan tyhmä uskonto sellainen, jossa synnit saa anteeksi ilman että kirkko saa rahaa! Anehan on katolisessa kristinuskossa todistus siitä, että syntejään katuva ihminen on lahjoittanut kirkolle rahaa käytettäväksi hyviin tarkoituksiin. Eli näiden palatsien ylläpitämiseen ja hanhenmaksapalleroihin. Tarpeeksi isolla rahalla meiltä sai vaikka taivaspaikan!

Koetin vedota kuninkaan armeliaisuuteen, mutta Kristian III teki selväksi, että jumala ehkä armahtaa, mutta hän ei. Mokoma lähetti armeijansa luokseni Hamariin. Olihan minulla linnassani tykit, mutta vanhat ja heikkotehoiset. Tulivat sitten ovelle kertomaan, että voivat uusilla tehokkailla tykeillään ampua linnani kiviröykkiöhaudaksi ilman että tykeilläni saisin heihin naarmuakaan. Nauroivat mokomat tykeilleni. Sietämätöntä. 
En minä piispana voinut tulla haudatuksi mihinkään hiidenkiukaaseen, sillä hiidet ovat muinaisuskontoa eivätkä ollenkaan sopivia piispoille seuraksi. 

Päätin siis miehekkäästi antautua, toki teatraalisesti väkeni hyvästellen huutaen kolmasti Vale! Vale! Vale!. Se on muuten latinaa ja tarkoittaa "hyvästi". Sitten nämä hävyttömät juuttien jälkeläiset veivät minut vangiksi tänne Antvorskovin luostariin. Muutama vuosi tässä meni. Ehkä vaadin jotain parempaa, olinhan sentään piispa, ja sanoin pidättäväni hengitystä, kunnes vaatimuksiin suostutaan. Tai sitten vain unohdin hengittää ja kuolin. Sellaista sattuu piispoillekin. 
"Joskus vesi on ollut korkealla, ja niitä korkeimpia pinnankorkeuksia on kaiverrettu tähänRanta täynnä kaikenlaista toimintaa ja viihdettä lapsille ja aikuisilleSuomessa joku pahoittaisi tällaisesta mielensä ja se kiellettäisiin. Lapset rakastavat olla tuossa kyydissä


Tietenkin Olavi

Maailman kaunein museo? Katedraalin rauniot
Tällainen katedraali oliLinnan pohjapiirros
Linna tänään - sitä ennen se oli vaipunut mm. maatilan varastorakennukseksi


Entinen teollisuuskaupunki, vähän kuin Tampere - ja Tamperehan onkin nasta paikka!Omaa Aikaa Hamarissa

Hamarissa olosuhteissa. Vain Hra Oma Aika keksii noin kopsahtavia puujalkavitsejä, varsinaisia dad jokes - ja nauraa niille itse. Eikä kukaan muu...

Kristiansandista lähtiessä meni taas sulake Wolfgangia startatessa. Niitä onneksi oli nyt varalla, ja matkan varrelta Hra Oma Aika osti niitä pussillisen lisää. 

E18 on tylsä tylsä tie ajaa, se on osin kuin Suomen valtatiet. Oslossa tiet kulkevat paraatipaikalla rannassa, ei ohitustietä. Suunnitteilla kyllä on.

Hamar, tuo Hra Oma Ajan ennakkokäsityksen mukaan "Norjan Kouvola, paitsi ettei yhtä kiinnostava", osoittautui todella mukavaksi kaupungiksi, kodikas rantalomaparatiisi. Lapset ja nuoret huomioitu aivan erityisesti. Se on taas yksi paikka, joka on norjalaisten itsensä suosiossa, turisteja vain vähän heinäkuussakin.

Korkkarit ja helteen takia lyhyt mekko ilman pikkareita vaati pientä tarkkuutta omien liikkeiden suhteen, mutta silti saattoi tuulenpuuskissa tulla suunnittelemattomia vilautuksia... siksi parempi olikin kulkea shortseissa. 

Niin, arvasittekin varmasti jo: hyvin nopeasti kävi ilmi, että tämä on Hra Oma Ajan toinen kotikaupunki... ties kuinka mones. 


Moottoripyörien pysäköinti oli huomioitu hotellissa erinomaisesti.


Keskiaikaista seuraa.


Jos kaivoon heittää kolikon, saako toivoa... vaikkapa miestä, joka ei kerro Hra Oma Ajan juttuja! 😅 
________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa": https://www.blogit.fi/oma-aika )

52 kommenttia:

 1. Jälleen kerran on kirjoitettu historiaa niin, että sitä on kiva lukea! Yleensä en jaksa historiajutuista niin kiinnostua, mutta nämä ovat hauskoja!

  VastaaPoista
 2. Upea kuva kukkaloistosta! Ja muutenkin kaupunki kyllä näyttää oikein miellyttävältä rantoineen. Ja kieltämättä myös tuo museo näyttää oikein hienolta!

  VastaaPoista
 3. Ei taaskaan piilokuvia. Paskaa on tämä blogi nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikset vaan mene muualle, tää ei selvästi ole sua varten.

   Poista
  2. Vähän veikkaan, että aika moni on jo mennyt muualle, viimeisen kuukauden aikana.

   Poista
  3. Painu ihan hevonhel.v etsimään piilokuvia, jos vain niiden perässä täällä olet. Tämä palsta on tarkoitettu matkailusta, hieman historiikista ja erityisesti moottoripyöräilystä kiinnostuneille.
   Mielestäni tälle palstalle tulisi vaatia sisäänkirjautuminen, jotta noi ärsyttävät ruikuttajat saataisiin poistettua.

   Poista
  4. Itse asiassa lukijamäärissä ei ole suurta muutosta tapahtunut. Lukijamäärä riippuu kuukausittain eniten siitä, montako juttua on saatu julkaistua. Tosin ei lukijamäärälllä edes ole merkitystä, kun tämä on täysin epäkaupallinen blogi. 🙂

   Poista
  5. Ehkä osa toivoo, että paluu vanhaan olisi luvassa. Näin ollen eivät nuo lukijaluvut kerro mitään ja tuohon tilastotieteilijänä uskon. Se taas ei luo mitään pakkoa tehdä muutosta vanhaan. Luvut tässä tapauksessa vaan eivät kerro totuutta.

   Poista
  6. Toivon tuota ja olen edellisen kommentin kirjoittaja. Mitään tietoa siitä, miten ääliöt saataisiin vastuuseen, ei ole. Piilokuvat ovat osa blogia ja niistä toivoi aina enemmän. Nyt tilanne on kuitenkin se, että Viivin ja HerraOmaAjan omat päätökset määräävät. Hyvän mielen blogissa se ei liene tarkoitus, että sitä joutuu tekemään pahoin mielin.

   Poista
  7. Viivi olisi todella rohkeiden piiilopiilokuvien kautta uskomaton ilo. Kun ei ole kaupallinen blodi, niin enpä osaa sanoa, tapahtuuko.

   Poista
 4. Olipa muuten oiva Jiri Nikkisen keikka Juttiksessa lauantaina! Vähän odotin näkeväni Viivin pitkänhuiskean olemuksen ihmismassan joukossa mutta jouduin pettymään:(

  VastaaPoista
 5. Hyvää ja viihdyttävää Norja tietämystä, kiitos.

  VastaaPoista
 6. Puoleksi kuollut palsta tämä on. Matkajutut ovat puolet ja Viivi toinen puoli. Hienoja tarinoita, mutta nyt pikkukuvat ilman mitään iloa puuttuvat. Tarkoitan,että kaikki on vajonnut vuosikymmeniä taaksepäin. Rohkeutta Viivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rutkasti on blogi ottanut takapakkia. Ihan turha kenenkään valittaa ääliöistä kommentoimassa, sensuurin kauttahan kommentit menevät joka tapauksessa

   Poista
 7. Kuihtuu keväinen maa. Olisi hienoa meidän sekä mainoiden matkareissujen, sekä Viivin todella tuhmien kuvien odottavien saada jotain. Sääli on se, että jotkut eivät ymmärrä mitä tarkoittaa yksityisyys

  VastaaPoista
 8. Ilometrit ovat kuolleet.

  VastaaPoista
 9. Matkajutut ovat hienoja mutta Viiivin puute rohkeana syö puolet pois. EI palsta kuole, vaan näivettyy.

  VastaaPoista
 10. kyllä oli taas hyvä kertomus norjasta ! monta paikkaa olen teidän avulla löytännyt kiitos siitä Viivi &Hra oma aika . Tulipa juttu mistä vaa niin huumoria ei puutu tulipa yksi tai sata kuvaa niin minä jatkan tätä ilo blogin lukemista .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet selvästi juuri sitä kohderyhmää, jolle tämä blogi on tehty ja tehdään jatkossakin :)

   Poista
 11. Ei ole enää omaa aikaa. Turha ajatella tai kuvitella muuta. Maisemat ovat kauniita, Viivi kadonnut. Syyttömät kärsivät.

  VastaaPoista
 12. No niin, eiköhän piilokuva-asia ole sitten kommentoitu. Blogi jatkuu ja kehittyy omalla linjallaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten haluat. Fanit voivat olla eri mieltä asioista. Se taas saattaa olla eri linja, miten itse näet. Eikä silmiensä sulkeminen muuta asioita. Niistä voi kommentoida, jos ei loukkaa.

   Poista
 13. Teidän kannattaisi tehdä jonkinlainen kysely seuraajille/faneille näkevätkö he blogin jatkumisen tärkeäksi tai eivät. Jos eivät näe jatkamiselle mitään syytä, niin teillä säästyisi aikaa omiin menoihin ja tekemisiin eikä tarvitsisi suota jatkaa blogin tekemistä katoaville/väheneville seuraajille.
  Tämä blogi on "kehittynyt" niin paljon, että kysely voisi olla paikallaan.
  Joka tapauksessa Hyvää kevättä Teille molemmille ja toivotaan hyviä ajokelejä kesäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää, että jotakuta kiinnostaa lukea - tämä ei edelleenkään ole kaupallinen eikä lukijamäärällä ole merkitystä. Toistaiseksi ei edes ole mitään muutosta kävijämäärissä ja tulee paljon kannustavaa palautetta. :)

   Poista
  2. Blogia on mukava lukea oli piilokuvia tahi ei. Jutut on kirjoitettu sopivasti huumorilla höystettynä ja kiva sitten myös lukea. Ehdottomasti jatkoon omalla tyylillä mikä se sitten milloin onkaan.

   Poista
  3. Blogia varmaan tehdään etenkin blogin pitäjiä varten. Lukemassa käy se, joka haluaa. Hyviä juttuja, hienoja kuvia ja etenkin iloista mieltä ja tekemisen riemua. Tämä on todellinen hyvän mielen blogi. Joka etsii ensisijaisesti "rohkeaa materiaalia" kaipaa, voi varmaan suunnistaa muille sivuille.

   Kiitokset hra ja rva Oma-ajalle monivuotisesta laadukkaan ja omaleimaisen sisällön tuottamisesta nettiin, joka muuten on mennyt aika ikäväksi ja tosikkomaiseksi paikaksi.

   Poista
 14. Hyvät tarinat ja viiviä on mukava katsella oli vaatteet päällä tai ei

  VastaaPoista
 15. Lähinnä kritiikin vastaanottamattomuus on hieman jotain ikävää ilometriblogissa. Monille muutos tuotti pahaa mieltä. Kokonaisuus on silti kokonaisuus. Asiattomuutta varmaan on ollut toiseen suuntaan enemmän. Kuitenkin monet vaan käyvät nykyään katsomassa, onko päivityksiä ja pettyvät, vaikka reissujutut ovat hyviä. Se silti on puolet ja luultavasti iso osa on samaa mieltä.

  VastaaPoista
 16. Mielenkiintoisesti kirjoitettuja (pilke silmäkulmassa) matka- ja historiakertomuksia, paljon on tullut vinkkejä Norjan lomalle (kaikki on laitettu kartalle, maastokartta äppi, siitä löytyy Suomen, Norjan, Tanskan ja Viron maastokartat ja Suomen ilmakuvat) Viivi on piristys aina ❤️

  VastaaPoista
 17. Viivin mukapositiivisuus osoittautui päinvastaiseksi, kun kritiikkiäkin tuli. Hyvän mielen blog.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teistä peräkammaripojista tuntuukin varmasti katkeralta kun Viivi ei enää ole "käsityöopettajanne". Hän on joka tapauksessa nähnyt paljon vaivaa Herra Oman Ajan kera saadakseen aikaiseksi todella viihdyttävän ja mielenkiintoisen blogin. Suomen ja Norjan valtioiden pitäisi antaa heille tuntuva palkinto molempien maiden matkailun ilmaisesta edistämisestä. Näitä xxx-sivustoja riittää kyllä teille peräkammaripojillekin aivan riittävästi joten turha vinkua tyhjästä. Antaa Viivin tehdä sellaista kuin hän haluaa. Itsehän te vonkaajat pilasitte itseänne kiinnostavat seikat tällä palstalla. Look at the mirror !

   Poista
  2. Ethän valkoisena ritarina yleistä. Toivon vanhaan ja rohkeampaankin paluuta, mutta en ole ahdistellut tai tehnyt tällä sivustolla mitään typerää. Blogi on ollut sekä sivistävä, että eroottinen. Puolet on poissa. Minun ei tarvitse katsoa peiliin, eikä mukanerokkaaseen englannin lohkaisuun masentua. Viivi, faneja on. Ja toivomme paljon.

   Poista
  3. Eikun kato vain peiliin. Sä olet just sellainen vinkuja. Vaikka kuinka monella kommentilla eri jutuissa esität "kritiikkiä" eli vaatimuksia ja toiveita, että sitä ja tätä pitää olla tai ei viihdytä. Millä v*tun eväillä vingut, toiset tekee ilmaista vapaaehtoista blogia muiden iloksi just sellaisena kuin tekee. Jollet tykkää, mene muualle. Me jotka tykätään, jäädään.

   Poista
  4. Kävit alatyyliseksi. Osuiko kipeään kohtaan?

   Poista
 18. Ei minun tarvitse tulla auttamaan Viiviä täällä palstalla. Hän kykenee aivan hyvin siihen itsekin. Ärsyttää vain tällainen mukanerokas mukakritiikki jossa aletaan esittää ilmaisen blogin pitäjille vaatimuksia omien mielihalujen perusteella käyttäen muita blogin faneja keppihevosena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytät omia mielihalujasi ja valkoista ritariuttasi. Olisi sekin tyhmää, jos ei osaisi pyytää sisältöä.

   Poista
 19. Miksi noin aggressiivisia kommentteja suvaitaan hyvän mielen palstalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitten taas jos ei julkaista, joku tulisi valittamaan, ettei kestetä kritiikkiä... Koetin jo aiemmin sanoa, että piilokuva-asia on varmaan jo käsitelty, mutta muutamat vain jatkavat silti. Ehkä pitää sitten kumminkin jatkossa jättää ne kommentit julkaisematta?

   Poista
  2. Ehkä hra Oma Ajan tulisi itse julkaista motoiluitaan ja sinun ei tarvitsisi olla laisinkaan kuvissa tai esillä. Se ratkaisisi ongelmat ja kävijämäärät menisivät katosta läpi.

   Poista
 20. Kaikenlaisia kommentteja on tänne blogiin tullut, mutta ne eivät ole olleet ongelma vaan törkypostit. Useimmat blogiin tulleet kommentit ja postit ovat olleet tietenkin hyyäntuulisia ja ihania, mutta niistä törkyviesteistä tuli vain mitta täyteen. :)
  Tämä juttu on ollut yksi tykätyimpiä aikoihin, kiitos siitä kaikille lukijoille!
  Se, että uusia juttuja on nyt tullut vähän hiljaksiin viime aikoina, johtuu taas ihan muista syistä, mutta kyllä niitä nyt tulee taas. :)

  VastaaPoista
 21. Kaikella kunnioituksella, te voitte postata tänne pelkästään my little ponyja, jos haluatte. Tämä todellakin on teidän bloginne. Se yllättää, että toiveet herättävät noin suurta vastaanpanemista. Ne eivät ole vaatimuksia. Ja bloginpitäjän noin monen vuoden perusteella tulisi ymmärtää tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki "mausteet" ylipäätään ovat olleet alunperinkin täysin toiveista lähteneitä eli toiveita on vuosien varrella toteutettu aika paljonkin. Kyse on törkyviesteistä, joista mitta tuli täyteen. Olen sitä koettanut nyt aika monta kertaa sanoa...

   Poista
 22. Ja blogin luonne muuttui. Ehkä nimenkin voisi vaihtaa.

  VastaaPoista
 23. Olen todella pahoillani, että enää ei ole mahdollista ihailla Viivin upeita piilokuvia, niitä aina odotti innokkaasti 😭 Ymmärran toki päätöksen ja seuraan tietenkin blogia edelleen. Harmittaa, että huonosti käyttäytyvän vähemmistön vuoksi kärsii kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat fiilikset täälläkin. Blogin seuraaminen ja kommentointi jatkuu joka tapauksessa. Hieno blogi, hyviä kuvia ja sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Piilokuvien loppumisesta ajattelen vähän niin ettei karkkipäiväkään voi jatkua päivästä toiseen.

   Poista
 24. Olen kyllä sirä mieltä, että jätät törkyviestit omaan arvoonsa ja jatkatte blogin tekoa pää pystyssä kuten ennenkin. Veikkaan, että enemmistö lukijoista on asiallisia motoristeja jotka odottavat uusia matka/nähtävyys juttuja hyvällä huumorilla höystettyinä. On ikävää että pari peräkammarin rukkasen väärin käyttäjää sotkee ajatuksenne ja blogin julkaisut... rohkeasti eteenpäin vain ja me motoristit ymmärrämme kyllä että sairaudet ja huolet viivästyttävät rustailua mutta sitten kun jaksatte... jatkakaa vain...kiitos.

  VastaaPoista
 25. Their blog, they run it as they wish. If we get a little extra bonus from the photos once in a while, then that's their choice not ours. Viivi is a beautiful woman clothes on or off. It is a shame the world is full of those who think they can tell someone how to tell their own stories

  VastaaPoista
 26. With the time factor going on with the blog I hope MR oma Aika's health issues are ok. I know youve had the blog for awhile Ive been reading it for more years than I can remember and discovered it at ADV riders. I hope everything is well with you two.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We have had some health and other problems but this blog will continue. I'm glad that you have enjoyed this blog!

   Poista
 27. Tuli ihan paha mieli lukea näitä kommentteja... Itse ainakin luen tekstit, otan niistä *erinomaisia* reissuvinkkejä/-ideoita, ja, toki, klikkaan piilokuvat 😘. Mutta onhan tämä ihan omaa luokkaansa oleva matkailu lohi, ja toivon sen jatkuvan niin kauan kun vaan tekijät viitsivät meitä fanejaan viihdyttää. Kiitos!! 😊🤗

  VastaaPoista