maanantai 28. tammikuuta 2019

Uusi Suzuki Katana ja muuta uutta ja vanhaa Tukholman moottoripyörämessuilla


Jos pari vuotta sitten Tukholman prätkämessut olivat selkeästi pienemmät kuin Helsingin, niin nyt on eroa kurottu umpeen. Paikka oli Friends Arena ja Ruotsin jalkapallostadion. Lisäksi käytössä olivat laajat sisätilat sen ympärillä. Koeajoratakin oli saatu, mutta se oli huomattavasti pienempi kuin Helsingissä. (Kahden vuoden takaiset Tukholman messut esitelty tässä jutussa)

Isoimmat osastot olivat Hondalla ja Suzukilla. Suunnilleen kaikki muutkin valmistajat olivat hyvin esillä, ja jotkut vähän harvinaisemmatkin. Areenaa ympäröivissä tiloissa oli lähinnä tarvikemyyjiä, erilaisia yhdistyksiä ja seuroja sekä ennen kaikkea vanhoja pyöriä. 

Kenties messujen suurin uutuus oli Suzuki Katana? Ainakin se keräsi paljon "pöhinää" ympärilleen. Uuden vieressä oli se vanha alkuperäinen Katana ja paljon samaa näköä ja oloa niissä oli. Toinen paljon huomiota kerännyt pyörä oli Kawasakin 200-hevosvoimainen matkapyörä.

Esillä oli myös muun muassa katu-Husqvarnoja, joita ei ole ainakaan ruuhkaksi asti vastaan tullut. Jotkut Indianitkin olivat jotain ihan muuta kuin perinteisiä customeita tai cruisereita. Royal Enfieldilläkin oli uudistuneen näköisiä malleja perinteisten lisäksi. Maailma muuttuu!

Sähköpyöriä oli vähän esillä, mutta oli kuitenkin näkemyksiä niistä. Ehkä Regentin sähköpyörä olikin jotain uutta, kun se näytti ulkoisesti vanhalta - siinä vain oli sähkömoottori ja akut.Vanha klassinen 60-70-lukujen tyyli, mutta uusi tekniikka. Toimintasäde hyvissä olosuhteissa 150 km ja huippunopeus 135. Tavaran ja varusteidenkin myyjiä riitti, ja jonkin verran erilaista valikoimaakin kuin täällä.

Ensin kuvia uusista pyöristä, sitten vanhoista ja lopuksi omaa aikaa messuilla ja laivalla.

Ensin jonotettiin lipunmyyntiin, sitten jonotettiin sisälle, sitten jonotettiin narikkaan...


Uudet pyörät
Uudet pyörät olivat areenalla
Husqvarman katupyöriä ei pahemmin ole tullut vastaan


Jotenkin oudon näköinen?Matkapyörä, jossa 200 hevosvoimaa...!

Maastoskootteri? Vähän erikoinen?Katana ennen ja nytSähkömoottoripyörä Regent
 


Koeajo oli mahdollista pienellä radalla - ja myös pienille!


Vanhat pyörät

Toisenlainen näkemys matkapyörästä!Omaa aikaa messuilla ja laivassa

Erinäisten syiden ja sattumusten takia käytössä oli laivalla sviitti, lähes 50-neliöinen huoneisto, jossa oli kolme huonetta ja poreallastila. Jääkaappi, jossa shampanjaa, kukkia pöydillä ja näköala ikkunoista suoraan eteenpäin. Tosin laivan liikkuessa on tammikuussa pimeää melkein koko ajan, ja päälle vielä ensin sumua ja sitten vielä lumisade peitti ikkunat lumella, että se siitä näköalasta!
Piti siis viihtyä muuten kuin katselemalla ikkunasta ulos. Mikäs siellä oli viihtyessä...

Makuuhuoneessa on parivuode ja telkkari, olohuoneessa isompi telkkari, nojatuoleja, pöytiä ja vuodesohva, eli hytissä voi yöpyä neljäkin. Illanviettoa ajatellen tilaa on helposti vaikka kymmenelle. Porealtaaseen mahtuu mukavasti 2-3 ihmistä kerrallaan. Kyllä sellaisessa huoneistossa viihtyi ja aika kului mukavasti... kaksi iltaa ja kaksi yötä.

Messujen järjestelyt hiukan ontuivat, kun perjantaina heti messujen alettua oli melkoinen ryysis ja jonotus - ensin pitkä jono lipunmyyntiin, sitten pitkä jono lipuntarkastukseen, ja lopulta pitkä jono narikkaan. Henkilökunta kulki jonossa sanomassa ja näyttämässä, että QR-koodin lukemalla pääsee kännykällä maksamaan lippunsa ilman jonottamista, sen kun vain kirjautuu palveluun - no sitten siellä olikin aika iso joukko ihmisiä naputtelemassa kännyköitään, mutta se ei ehkä sujunut kuin tanssi, sillä se näytti kestävän kauan sekin.

Sisällä kaikki olikin hyvin, nähtävää ja kuvattavaa riitti. Pieni yllätys oli, että sielläkin oli suomalaisia ja jotkut tulivat tervehtimäänkin, että "täällä se Viivi vain kuvailee". Ihan hauska yllätys tavata lukijoita Tukholmassa!

Hra Oma Ajalle puolestaan kaupattiin jotain vanhaa "raatoa", ja Hra Oma Aika oli selittänyt suhteellisen sujuvasti Ruotsiksi, ettei voi ostaa, kun ei osaa ruotsia. Siinä oli ollut myyjä aika lailla suu auki ihmeissään...

Muitakin hauskoja tapauksia oli: jos käyttää lyhyttä mekkoa, aina joku koettaa nähdä hameen alle. Jos lyhyessä mekossa kumartuu portaissa laittamaan korkkarin nauhaa paremmin ja taakse onkin ilmestynyt joku, niin ei tarvitse erityisemmin edes kurkistella, kun näkymä on esteetön! No, pääasia että kaikilla on hauskaa ja päälle lasi shamppanjaa!

Ainoita hetkiä, kun ikkunoista oli jotain nähtävää - yöllinen saapuminen Maarianhaminaan


Sitten sumu peitti näkymät...
...ja sitten lumi peiti ikkunat


Mistä tietää, että ruoka on hyvää? Kuulema siitä, että maistuvat kokillekin!


 


 


 


 

29 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista! Melkein kuin olisi käynyt paikan päällä

  VastaaPoista
 2. Huh, kylläpä oli hurmaavia kuvia! Kyllä silmä lepää :) Taisi olla jopa hiukan isommalla resolla tällä kertaa? Näitä kyllä katselisi vaikka enemmänkin, mut ei kait se auta kun odotella taas innolla ensi kertaan. Onko muuten ollut suunnitelmissa jatkaa vielä koskaan videoiden parissa? Mukavaa talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Tänne blogiin tulee juttuja ja niihin kuvia ja ehkä joskus (harvoin) videoitakin, mitä nyt milloinkin reissussa sattuu tulemaan. Kaikkea sellaista mikä blogin aiheeseen ja tyyliin sopii. On siinäkin jo aika paljon...! :)
   Oikein mukavaa talven jatkoa sinnekin! Kevättä kohti mennään. :)

   Poista
 3. Kiitos, upeita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Iso kiitos jälleen kerran! Ilahduttavan paljon näytti hondan klassikkoja olevan näytillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vanhat pyörät aina vähän painottuvat tässä blogissa... :)

   Poista
 5. Varmasti hieno reissu. Tuo hytti ainakin muistaa tämän risteilyn vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä muilla hyttikuvilla täydennetään muita juttuja joskus... ei kaikkia tähän, ettei jutun aihe huku; pidetään omat jutut vain mausteena :)

   Poista
 6. Hienoja kuvia naapurin suurelta mp-tapahtumasta. Ja Viivin poreamme kuvat lämmitti mukavasti näin hyytävän talven keskellä. Toivottavasti kohtaamme yhteisen mielenkiinnon äärellä ensi viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva että tykkäsit. Oli kyllä nautinnollinen risteily! Tarkoitus on mennä Helsinginkin messuille. :)

   Poista
 7. Kylläpäs kuumeen kuvat nostattivat. Tulis jo kevät niin pääsisi ajeleen... Toisaalta ei vielä kiire kun on pyörä aivan palasina vielä rempan jäljiltä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee, nautitaan sitä odotellessa talvesta! :)

   Poista
 8. Vanhat pyörät on hienompia kuin uudet!
  Viivi ei millään malta peseytyä ilman vaatteita!!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Ensin oli bikinit, mutta kyllä ne siitä sitten lähtivät... :)

   Poista
  2. Ootko muuten ollut noissa bikineissä ihan julkisella rannalla, vai onko noi vaan kuvia varten? Toi yläosa voi loksauttaa muutamat leuat:)

   Poista
  3. Yksityisillä rannoilla voi olla alasti... Noiden bikinien kanssa on vain vähän hankala uida, eivät pysy niissä kohdissa missä pitäisi...

   Poista
 9. Hieno matkakertomus jälleen upeiden kuvien kera.. eri kohteista ja kuvakulmista..

  Erityiskiitokset Viiville erittäin nautinnollisesta lukuhetkestä ♡♡♡

  VastaaPoista
 10. Upeat messukuvat!

  Noi minibiksut on todella HOT! Lisää niitä ja mekkoja!

  VastaaPoista
 11. Parhaat äksäkuvat ikinä... Kiitos :)

  Terveisin venähtänyt ranne ;)

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia pyöristä ja eteenkin Viivistä :)

  VastaaPoista
 13. Hello from nothern Ontario Canada. I've been viewing your site for a long time now and enjoy it very much. It is interesting how much Finland looks like Northern Ontario. We are at similar latitudes. We also have many lakes, many kilometers of forests and lots of rock. But the villages of Finland are much prettier than our small towns. You may be surprised to know that many Finn's live here as well. They emigrated to this area after World War 2 and found work in our mines and with our railways.
  I like to see all the American cars at the shows you attend but my passion is old motorcycles. You are lucky to have so many good car and bikes shows to see.
  I hope that Google will do a good job of translating my message.
  Please ride safely and I look forward to seeing your future blog posts. Thanks!

  VastaaPoista
 14. Hello. I have been enjoying your blog for a long time. Thank you for posting.
  I live in Northern Ontario Canada and it is interesting how similar our areas are. We also have many lakes and rivers, huge forests and much rock. But the villages in Finland are much prettier than our small towns.
  I like to see the car and motorcycle shows you attend. My passion is vintage motorcycles. It is amazing how many American cars are in Finland.
  You may be surprised to know that many Finnish people live in Northern Ontario. Many families emigrated here in the 1950s and 1960s and found work in our mines, mills and railways. There is much hard rock mining, pulp and paper mills and logging here.
  I hope Google does a good translation for you.
  Thank you for your blog; I can see you do a lot of work to make it very good.
  Ride safe! And I look forward to your future travels.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Yes, Canada is a lot like Finland, unfortunately we haven't been there yet. We actually understand English quite well and it's nice to have readers abroad, too. We try to keep this blog running with positive and open mind attitude and give hints of routes and places to readers as well as report happenings etc.

   Poista
 15. You understand English, better than I write it, :). I meant to say that the villages in Finland are much prettier than our small towns. Yes, you should visit Canada if you have the chance. Bring your bikes and ride from the Atlantic to the Pacific Ocean. (only 7000 kilometers!)

  VastaaPoista
 16. tuleeko kuvia helsingin mp näyttelystä..nähtiin

  VastaaPoista