sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Kuopion MP-messut 2022: Ihan oma maailmansa


Kuopiossa ollaan savolaisten mailla ja vastuu messuista siirtyy kävijälle tai jotain? Jos Helsingissä ja Jyväskylässä messuillaan niin, että tullaan messuille, liikutaan, katsotaan kohde ja liikutaan taas ja katsotaan seuraava kohde kunnes messut on katsottu, niin Kuopiossa on toinen maailma. Kuopiossa tullaan messuille liikutaan vähän, tavataan tuttu ja jäädään puoleksi tunniksi tarinoimaan, ehkä yhdessä vähän vilkaistaan viereen sattunutta kohdetta, liikutaan taas vähän ja jäädään puoleksi tunniksi juttelemaan seuraavan tutun kanssa. Päivän mittaan saattaa hyvinkin ehtiä jopa pienen hallin puoliväliin saakka, mutta sehän ei haittaa, koska puolivälissä vastaan tullut tuttu voi kertoa, mitä siellä toisella puolella oli.

Sellaisilla messuilla ei kannata jäädä kameran kanssa odottamaan, että ihmiset hetken kuluttua väistyvät ja saa kohteesta kuvan. Eivät ihmiset kesken tarinoinnin jouda väistymään, ja joukkoon saattaa liittyä vielä joku ja kuvattua saa lopulta vain opastekyltin ja siinä vaiheessa joku tuttu tuleekin juttelemaan siitä opastekyltistä. Ja se ei haittaa, koska on kivaa jutella välittömien ihmisten kanssa! 

Kuopiossa oli käytössä puolikas Kuopion hallista (toisella puolella taidettiin pelata lentopalloa), mutta siellä meni helposti tuntikausia - ihan kuin olisi ollut joillain isoilla messuilla. Kuopiossa oli ihan erityinen tunnelma. 

Mikäli muuten kuulette juttua messuilla olleesta biokaasulla toimivasta skootterista, se on Hra Oma Ajan erikoisen huumorintajun aiheuttamaa. Hän nimittäin ihan pokkana meni esittelemään ihmisille messuilla ollutta skootteria, jossa oli WC-pytty istuimena. Hän kertoi, että vehje toimii biokaasulla eli kun pönttöön vain piereskelee ja p*skoo, niin niillä biokaasuilla se skootteri sitten kulkee. Ihmiset hämmästelivät ja ihastelivat moista keksintöä, että onhan se ajan hengen mukaisesti kovin ekologinen ratkaisu. Eli jos joku tulee teille legendana kertomaan juttua  moisesta skootterista, niin... 

Vähän alempana sivulla on myös kuvallinen opetuspaketti moottoripyöräilyn perusteista!

Kiinnostaako tietää mikä on Kuopio? Se on kerrottu tässä jutussa.Hanxilla apumyyjättärenä? Eikun osallistumassa arpajaisiin. Suomalaiset ajovarusteet ovat hyvä valinta!
Japsistarat - aina siellä, missä tapahtuu. Tai jollei tapahdu, niin pistetään tapahtumaan... Japsipyörien ystävien kannattaa liittyä jäseneksi! Paitsi jos olet enemmän vakavan meiningin ystävä, silloin tämä Just4Fun-ajatusta noudattava porukka ei ole omasi!


Tottakai moottoripyöräillessä voi olla yhteydessä vaikka toiselle puolelle maapalloa - jos on radioamatööri!Suomalainen RVS saa aikaan liukkautta - onneksi vain koneen sisäpuolelle... 😃


Kuopiolaiset peräkärrymotoristit, osa 1...
...peräkärrymotoristit osa 2...

...ja peräkärrymotoristit osa 3. Onneksi tuossa ei ollut kenenkään nimeä...  😳😃
Mielenkiintoinen vaihtoehto!


Ihan kuin tästä olisi unohtunut jotakin... 😃


Indian ja taustalla pikkuinen Indian - Hiawatha? 😃


Tätä Hra Oma Aika esitteli ihmisille kuin muka tietäisi tästä jotakin - hänen "esittelynsä" mukaan "tässä on WC-pytty siksi, että tämä käy biokaasulla eli pyttyyn vain pieruja ja p*skaa, niin skootteri kulkee...", "peruskulkeminen tulee p*skasta, mutta kunnon pieraisulla saa extra-boostia kulkuun, mutta silloin pitää olla varovainen, ettei skootteri ala keulia..."  ja ihmiset ihmettelivät, että "onpas nerokas keksintö"...Sivuvaunu-Monkey!

Duo HayHoeDown viihdytti yleisöä letkeällä musiikilla erinomaisesti esitettynä.Musiikkivideo! (Youtube)


Moottoripyöräilyn alkeet -kurssi Kuopiossa


Moottoripyöräilyn alkeita esiteltiin Kuopiossa. Nämä yksinkertaiset perustaidot on oltava jokaisella hallinnassa ennen liikenteeseen siirtymistä.


Vastaohjaus eli työntöohjaus: Moottoripyörän kääntymistä voi tehostaa kääntämällä ohjaustankoa vastakkaiseen suuntaan. Tässä etupyörä on nostettu hieman ylemmäs, jotta yleisö paremmin hahmotti tilanteen.


Ajoasennon tulee olla rento. Joillekin sopii paremmin pitää jalat suht suorassa eteenpäin, joillekin taas sopivat tiukemmatkin polvikulmat...


Mutkissa rennosti katse ajosuuntaan ja pyörää lievästi kallistaen mutka sujuu vaivatta


Jarrutettaessa pääosan hidastamisesta suorittaa etupyörä. Kuvan perusjarrutuksessakin huomaa asian hyvin.


Vilkkujen ollessa epäkunnossa tai niiden puuttuessa kokonaan voi suuntamerkin antaa kädellä. Mikäli samalla nostaa itsensä hieman ylemmäs kuten kuvassa, suuntamerkki näkyy paremmin.


Epävarmassa liikennetilanteessa voi kiivetä hieman ylemmäs, jotta näkee paremmin.


Motoristit tervehtivät toisiaan pyörämallista riippumatta. Kuvan rauhallisella matkamotoristilla on luultavasti vakionopeudensäädin kytkettynä ja tervehtiminen sujuu oikealla kädellä.


On hyvä aika ajoin varmistaa takavalon toiminta


On hyvä seurata, ettei taakse muodostu jonoa. Peilien puuttuessa sen voi tarkistaa kätevästi näinkin.


Lyhyemmät kuljettajat kehittävät usein oman tapansa nousta pyörän selkään. Tämä on oikein kätevä tapa.


Pysäköinti onnistuu moottoripyörällä kätevästi vähän ahtaampaankin tilaan, jos takalokasuojassa on näppärä seisontatuki.


Lyhyemmät kuljettajat voivat istua hieman edempänä.


Mäkilähtöjä kannattaa harjoitella. Mäen puuttuessa voi asettaa pyörän oletetun mäen jyrkkyyttä vastaavaan kulmaan.


Moottoripyöräillessä saa nauttia raikkaasta ilmavirrasta koko kehollaan.


Moottoripyöräillessä saa uusia ystäviä. Tutustumisen voi hoitaa koirien tapaan leikkisästi pyörimällä ympyrää nuuhkien toisen pakokaasuja.


Motoristeja on hyvin erilaisia ajotottumuksiltaan - toiset seisovat pystyssä, toiset päällään.


Toisinaan mereltä vyöryvä sankka sumu voi yllättää nopeastikin. Kuopiossa tämä on tosin vähän harvinaisempaa.


Sankan sumun sattuessa on hyvä seurata tarkasti tien viivoitusta.

Opetusvideo moottoripyöräilyn alkeista!
Opettele vähintään nämä, ennenkuin lähdet liikenteeseen harjoittelemaan...
Opettajina Niko Säkkinen (Suomi) & Dasha Kharcenko (Ukraina)Oma aikaa Kuopiossa

Kuopioon oli matka jo perjantaina, että ehtii lauantaina heti aamusta kiertämään ja kuvaamaan messuja. No, asiat eivät aina mene niinkuin suunnittelee. Tällä kertaa Hra Oma Aika jäi Mikkeliin - hän nimittäin jäi Mikkelin kohdalla jälkeen ja katosi peileistä kokonaan. 

Kytkinvaijeri oli katkennut. Onni onnettomuudessa oli, että vaijeri katkesi Mikkelin kohdalla. Hra Oma Aika tiesi suunnilleen, missä on Motonet ja arveli, että sieltä voisi saada jotain soveltuvaa vaijeria kiinnikkeineen ja että Motonetin pihalla pyörii osaavaa väkeä tai ainakin hän olisi siinä helposti löydettävässä paikassa. Hän sitten ajeli ilman kytkintä parit punaiset valot ja teki hieman muita yleistä pahennusta herättäviä liikkeitä etsiessään Motonetia. Siellä sattumalta lähes heti viereen tuli paikalliselta näyttävä motoristi. Hra Oma Aika kysyi, että tietäisikö hän ketään, joka voisi ja osaisi auttaa. No, hän itse osaa ja voi. Motonetista haettiin vaijeri plus monenlaisia liittimiä sisältänyt paketti. Tämän taitavaksi mekaanikoksi osoittautuneen motoristin toisella yrityksellä vaijeriviritelmä vaikutti toimivan ja Hra Oma Ajan matka jatkui. Nyt viritys on kestänyt jo reilusti toista tuhatta kilometriä. 

Joku kumminkin kysyy, että miksei Hra Oma Aika itse tee tai opettele tekemään remontteja? Kun hän ajaa yleensä 40 000 - 50 000 km kaudessa, niin aina jotain sattuu joskus, eikö kannattaisi opetella korjaamaan itse? Hän teki joskus ennen perushuollot kyllä itse. Mutta nyt hänellä on tappava sydänsairaus, eikä saa olla mitään fyysistä rasitusta eikä mitään stressiä eikä jännitystä. Huoltotoimet puolestaan stressaavat häntä kovasti, etenkin kun kaikki ei aina mene kuin oppikirjassa. 

Messuilla tuli vastaan useita blogin lukijoita, tuttuja ja ystäviä, joiden kanssa sitä jäi juttelemaan pitkiksikin ajoiksi - ihan kuten Kuopiossa on tapana... Yleisöä viihdyttäneestä Duo HayHoeDown-orkesteristakin peräti 50 % on yhteisömme jäseniä! 

Paluumatka oli vähän hyytävässä kelissä, mutta messut olivat helposti sen arvoiset! Kuopio tanssi ja soi monin eri tavoin...

Herkuttelua Kuopiossa
 
Messuilla tapasi ystäviä, VVM:n jäseniä, tuttuja ja blogin lukijoita________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )27 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja hyviä juttuja!

  VastaaPoista
 2. Ihme homma, että tuollaiset aloittelijat kehtaavat tulla yleisön eteen harjoittelemaan moottoripyöräilyn alkeita, olisivat edes hieman harjoitelleet ensin jossain syrjemmällä! Ei vaan , on se upean näköistä kun hallitsee pyöräänsä noin taitavasti.
  Kyllä oli taas Viivistä upeat, sykettä nostattavat kuvat, paitsi tuossa yhdessä kuvassa oleva sensuurikorkki paholainen, latisti hieman tunnelmaa. Ei kai se vaan ole suorittamassa paluuta?

  VastaaPoista
 3. Tätä juttua jo olikin odotettu, jälleen mahtavia kuvasarjoja ja hyvää tekstiä. Viivistä kivoja otoksia, olikohan hiukan viileä viimeisessä kuvassa. 😜

  VastaaPoista
 4. Tätä juttua olikin jo odotettu. Viivi bongattu Jyväskylän messuilla.
  Hyviä kuvia messuilta ja Viivistä ihan 10 otoksia. 👌

  VastaaPoista
 5. Vihdoinkin näkyy kaikki! 😍 Tätä päivää on odotettu vuosia.

  VastaaPoista
 6. Mitäs mitäs sieltä lasista heijastuukaan? Tainnut joku onnekas päästä viettämään hieman "omaa aikaa" Viivin kanssa ;)

  VastaaPoista
 7. Toinen piilokuva Viivistä on ihan mahtava, mikä hymy, vau!

  VastaaPoista
 8. Pitäähän kypärä ja muukin varustus kiiltää. Kuumottava viiva.

  VastaaPoista
 9. Mikäs sieltä kuoharilasista heijastaa!?

  VastaaPoista
 10. Hienot kuvat ja tarina taas. Montako kertaa viikossa Viivi käyt salilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käy salilla ollenkaan, liikun muuten vaan. Enkä syö makeaa. :)

   Poista
 11. Melkein kuin olisi itse ollut messuilla! Kaikki olennainen tosiaan varmaan oli tässä!

  VastaaPoista
 12. Näitä kommentteja kun lukee niin olisi onlyfans:lle selkeästi tilaajia🤔😂 Saisi vähän matkakassaa samalla kasaan

  VastaaPoista
 13. Samaa linjaa toivon jatkettavan. Upeita kuvia messuilta ja pilkut ja pisteet paranevat myös. Toisaalta rajojahan ei ole määritelty. ;)

  VastaaPoista
 14. Messuilta upeita kuvia. Samoin pilkut ja pisteet paranevat. Rajat on tehty rikottavaksi ;)

  VastaaPoista
 15. On nää hiton hyvin tehtyjä juttuja. Tää ja kaikki muutkin. Tässä blokissa ei ole mitään huonoa. No jos oikeen saivartelee, ni resoluutio sais olla hiukan enemän kuvssa, mutt käy näinkin.

  VastaaPoista
 16. Skootterin esittely oli ihan timanttia!

  VastaaPoista
 17. Viivi tainnut saada kuoharilasista päätellen kunnon messut 👍

  VastaaPoista
 18. Kyllähän tuollainen jäätelötarjoilu kelpaisi ja tarjoilualustan voisi vielä puhdistaa imemällä....naminami

  VastaaPoista
 19. Onko pikkuplussat pysyvästi poissa, vai onko niitä tulossa vielä tulevaisuudessa? Kiva oli katsella Viiviä niiden takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan plussat poistuneet, mutta kuvat ei. Vastaavat kuvat löytyy pilkuista, eli tarkkana niiden kanssa. Katsele omaa aikaa kuopiossa jutun pilkkuja tarkkaan, ja klikkaile niitä.

   Poista
  2. Plussat on poissa mutta pilkut tilalla. ;)

   Poista
 20. Tosi hienoja motoja messuilla, mutta kyllä Viivin kuvat on mahtavia!
  Onneksi prätkäilykelit alkaneet!
  Mahtava blogi!

  VastaaPoista
 21. Tuota jäätelöä kun pääsis poistamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja antamaan Viiville tilalle omat kermat sisäisesti moneen kertaan

   Poista