maanantai 9. toukokuuta 2022

Lahti Classic Motorshow: Kuin silloin ennen!

Kuin silloin ennen - monella tapaa. Kulkuneuvot ovat ajalta "silloin ennen", mutta niin myös Classic Motorshow - kuin silloin ennen pandemiaa. Paljon kulkuneuvoja katsottavana sisällä, tolkuttomasti ulkona. Esillä oli taas yli 400 ajoneuvoa: autoja, moottoripyöriä, mopoja, raskasta kalustoa, työkoneita, moottorikelkkoja, traktoreita… kaikenlaista moottorilla kulkevaa. Ja pihalla tuhansittain lisää! Ihmiset tykkäävät edelleen, ihan kuin "silloin ennen". Yli 18 000 tyytyväistä kävijää! Neliöitä on halleissa suunnilleen saman verran, mutta hyvin kaikki sopivat ja pääsivät kulkemaan. 

Tänä vuonna teemana oli "Työn sankarit - ajoneuvot töissä". Lisäksi oli tietenkin perinteiseen tapaan "Museoiässä" eli tuttuja autoja, jotka ovat jotenkin jo ehtineet museoikään, sekä "Omistajien helmet", tavallisten ihmisten tavattoman hienot kulkupelit, joista yleisö sai suosikkiaan äänestää. Ja paljon muuta!

Työn sankarit ovat takseja, pakettiautoja, ambulansseja, paloautoja, poliisiautoja, edustusautoja, kuorma-autoja, työkoneita, ralliautoja ja vaikka mitä!

Näyttely oli todella upea ja moni blogin lukijakin uskalsi tulla juttelemaan ja mitä uskaltamista siinä nyt edes onkaan, saa tulla moikkaamaan jatkossakin!

Jollet ole Classic Motorshowssa käynyt, käy ensi vuonna. "Silloin tulevaisuudessakin" on nimittäin varmasti upea klassikkokattaus.

Näissä kuvissa on vain pieni osa halleissa olleista kulkupeleistä - ikäänkuin näytepaloja. 


Takseja:
Tämä Mercedes 200 D vuodelta 1978 ehti olla  22 vuotta taksina ja kuljettaa asiakkaita 56 hevosvoimallaan ennen siirtymistään eläkkeelle... Erikoinen maalipinta on varmaankin jotain superkestomaalia.

Jotkut autot on rakennettu takseiksi alunperin...
...jotkut vaativat hiukkasen vielä vahaa pintaan ollakseen entisaikojen loistossa.Maailman söpöin taksi? Asiakas saa valita eli Viivin valinta...


Opel Rekord C 1900 Automatic vuodelta 1970


Vapputaksi? Takana olisi tilaa makuuasennossa vaikka lepäillä tai muuta...Asiakas saa valita taksinsa? Hra Oma Aika valitsisi tämän kyydin...

Punaisia autoja
Polle


Joidenkin mielestä Amazon on maailman hienoin Volvo - punaisena ainakinPakettiauto vähän pienemmille paketeille...


Hra Oma Ajan suuria ihastuksia ovat aina tällaiset Ford Taunukset, mutta avoversiota ei ole vastaan tullut. Hra Oma Ajan mielestä hienoimpia ikinä.Autokouluauto? Ehkä vähän varmemmille oppilaille... 

Olisiko tämä kuitenkin maailman hienoin Volvo?

Mercedes Benz 300. Yksi maailman hienoimmista autoista on punaisena täydellinen...

 


Hälytysajoneuvoja
Suomen hienoin ambulanssi?
Tämä oli aktiivikäytössä vielä 70-luvulla!Kilpa-autojaLegenda jo eläessään - Audi Quattro
"Ritmo on autoilun uusi rytmi"Ei näin nätillä voi ajaa kilpaa...?Voittamaton! Riemukupla eli Herbie voittaa aina lopulta kaikki!Muita hienoja

Vuonna 1956 paheksuttiin kovasti, kun sodan jälkeen köyhässä Suomessa puolustusministeri Emil Skogille ( sd) hankittiin tämä Crown Imperial Limousine C-70. 
Milloin viimeksi näitkään Alfa-Romeon maasturin...=Tässä kesäautossa on varustauduttu Suomen kesään...
Se kotimainen


Volvo 145 Express


Puukaasuautot olivat kuljetusten selkäranka idästä tulleen hyytävän tuulen takia...


Kate ja moottori ovat erityistä...Kukkakauppiaan Hansa 1100 Kombi. Vieressä oli vastapainoksi metsurin Lloyd Alexander LS 600 TS Kombi. Molemmat siis Borgwardeja.Urmas. Tämä "omistajien helmi" voitti yleisöäänestyksen - ja myös Viivi äänesti tätä


Hra Oma Aika äänesti tätä "Omistajien helmeä"


Harvinaisuus Suomen teillä, mutta niin on harvinainen muuallakin! Matra Bagheera


Japsistarat - "Just4Fun". Rennoille japsipyörien diggailijoille.


Koska viimeksi olet Suomessa nähnyt liikenteessä Isuzu Piazzan?


Erilainen Volvo-farmari


Tällä on sota- ja elokuvahistoriaa paljon!


Tämänkin kuormurin historiassa on paljon tarinaa


Pienet, vanhat (punaiset) traktorit ja Viivi... tietäjät tietävät!


________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


10 kommenttia:

 1. Upeita vehkeitä ja upeita kuvia! Omakin kulkupeli päässyt kuviin

  VastaaPoista
 2. Mustangi taksi olisi kyllä aika jees

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat. Tietäjä tietää ;)
  Ensivuonna pitää mennä tuonne.
  Iso kiitos kun teette näitä juttuja.

  VastaaPoista
 4. Well look there! A John Deere "styled" B with electric start! I have a 36 un-styled B, hand start on steel wheels. It's a rusty mess but someday it will be beautiful again. And interesting placement of the belt pulley on the Porsche tractor. Would have been pretty handy to have out front like that, but my guess it was more difficult to engineer and build since almost every other tractor with belt pulleys are on the side between motor and transmission, with a few on the back also.

  And this Sage knows!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia!
  Omistin Hra Oma Ajan ihaileman Ford 20m V6 vm. -69 40 vuoden ajan. Ikävä kyllä perheen jäsenestä piti luopua säilytysongelman vuoksi.

  VastaaPoista
 6. Kuvakimarassa kiinnostavia ja hienoja kohteita...mutta,mutta olisi ollut mukavampi katsella, kun horisontti olisi ollut vaakasuorassa joko ottajalla tai kemerassa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä taas on just hienoja ja näyttäviä kuvia

   Poista
 7. Kuvat o hianoja ja horiskosontista en ossoo sanoa kyllä mittään. Kahtelin vuan, että ei se ollunna Viivi sattunna yhteenkään otokseen. Oottako työ unohtanna ja tai jopa lopettanna piilokuvien laittelun sivuille? On se joskus vuan turhaattauvee hakata joka välmerkkiä, josko jotaki silimänruokoo räpsähtäsi esille. No, tulleepahan tuota tärräyteltyä lauvantaasin Lottovaki toiveella että, josko se kerrannii napsahtaasi kohalleen...
  Viiville terveesiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäät kuvista! Pitkäaikaiset lukijat jo tietävätkin, mutta Omaa Aikaa mahdollisine lisämausteineen ei ole juttujen lopussa silloin, kun niitä ei ole eli ei ole oltu varsinaisesti reissussa. Nyt ei reissuja ole edes tiedossa, erilaisia tapahtumia sentään on!

   Poista