sunnuntai 5. helmikuuta 2017

MP 17 Moottoripyörämessut


Vuoden "pakollisin" prätkätapahtuma pääkaupunkiseudulla on tietenkin Moottoripyörämessut aina tässä talven keskellä. Tästä eteenpäin suunta on selkeästi kohti kevättä! 


Tunnelma oli mukava ja pyöriä hyvin esillä. Nähtävää oli Tukholman messuihin verrattuna noin kolme kertaa enemmän, kuten lattiapinta-alaakin. 

Erityisesti jäi mieleen mm. oikeasti mielenkiintoinen historia ja sukupolvenvaihdos Otto Brandt Oy:ssä, mutta siitä myöhemmin erikseen.

Uutuuksia oli taatusti joka makuun - sähköpyöriäkin on tarjolla sekä kadulle että maastoon. Taitaa tulevaisuus jossain vaiheessa olla niissä, kunhan ensin akut kestävät pidempään.

Kaikki tunnetuimmat ja monet vähemmänkin tunnetut valmistajat olivat mukana. Euroopan suurimmalla sisäkoeajoradalla oli kaikenlaista muutakin ohjelmaa. 

Perinteiseen tapaan yhdessä hallissa oli valtava kokoelma erilaisia rakennettuja prätkiä, ne ovat niin mahtavia - kun osaa, niin osaa...! Oli kiva nähdä, miten monenlaisia ajatuksia erilaisista pyöristä on kehittynyt, ei alkuunkaan pelkkiä choppereita. Lisäksi messuilla oli komea kokoelma museoituja veteraanipyöriä.

Messuilla viettivät myös Japsistarat juhlavuottaan omalla reilunkokoisella osastollaan.

Kuvat on jaettu neljään osaan - nykykalusto, rakennetut pyörät, vanhat pyörät. Lopuksi sitten vielä omaa messuilua... Ettei kenenkään tarvitsisi katsella kuin itseä kiinnostavia kuvia.


Nykykalustoa:


Yksinkertainen on kaunista? 
Sähköpyörä - näissäkö on tulevaisuus? Ehkä sitten, kun voi ajaa vähintään 700-800 km lataamatta tai lataus tapahtuu minuuteissaMonkey-kopioita 

Sähköpyörä tämäkin Eurooppalaisten suunnittelema, kiinalaisten tekemä

Tämä on 50-kuutioinen mopo, vaikka kokoa oli kuin piikillä

Käytettyjäkin oli runsaasti tarjolla, mutta jokainen ihan liian iso Viiville 


Vähän sirompi matkapyörä 

Tässä oli paras ajoasento Viiville! 
Tämä oli tosi mielenkiintoinen ja pikaisesti kokeiltuna toimi - navigaattorit ja muut olivat hyvin nähtävissä, mutta eivät estäneet näkyvyyttä mitenkään. Toimintoja oli helppo hallita ja niitä riitti navigaattorin lisäksi musiikkiin, puhelimeen, kameraan ja vaikka mihin. Nuvizin taustalla on suomalainen osaaminen, sitä kehitellään Salossa! 


Sähkökrossi! 

  
Muutamat saapuivat prätkillä. Poliisi oli koko ajan edustettuna messuilla

Rakennettuja pyöriä

Rakennettujen moottoripyörien Custom-luokan voitti Petri Marila pyörällään H-D Sportster, Street-luokan voitti Mika Hellsten pyörällään Yamaha V-Max Twin Turbo, Classic-luokan voitti Janne Heikkilä pyörällään Kawasaki SR650 Cafe ja Open-luokan Jusa Annevirta Honda Zoomerilla.
Nuori äiti ja lapsi?  :D  V-Max tuplaturbolla ja kaikella mahdollisella muulla... Prätkäpajan tekemä ja ihan jokapäiväisessä käytössä ympäri vuoden ja ympäri Euroopan

Toinen tuplaturbo-VMax 

   Honda CX!
Vanhoja pyöriä
Omaa aikaa messuilla

Messukeskus teki bloggauksemme helpoksi ja mukavaksi. Kaikenlaisia pyöriä tuli soviteltua, uusi pieneen naisvartaloon paljon paremmin sopiva sadetakki löytyi sopuhintaan Hanxilta. Paljon messuilla sai tavata myös blogin lukijoita - oli tosi kiva saada kuulla, että näillä sivuilla on viihdytty! 

Kun Viivi kokeili H-D:tä, hänet tultiin välittömästi komentamaan "pois väärältä osastolta" ja saapumaan Hondan osastolle. No, kyllä se 500-kuutioinen Honda ehdottomasti parhaiten olikin sopivan kokoinen, mutta ei vaikkapa GoldWing sen paremmin sopinut kuin muutkaan: ne ovat kaikki liian isoja. Helppohan se Hra Oma Ajalla on, kun kaikki näyttää sopivan, paitsi ettei hänkään voi käsitellä mitään raskaita pyöriä.

Tässä oli sopivin ajoasento... 
...tämä taas menee jo vitsin puolelle Viivin kokoisella! 

Hanxilta löytyi uusi sadetakkimalli, jota voisi tarvittaessa hyvin käyttää muutenkin kuin ajaessa!

Hauskoja rekkareita saa netistäkin, omien tekstien ja toiveiden mukaan showplate.se -fimasta. Firman edustaja teki nopean luonneanalyysin Viivistä... "Nartulle kelpaa vain prätkäilijä"?  :D 19 kommenttia:

 1. Hieno messupläjäys. Kiitos taas.
  Ja tällä kerralla tuli kiitelyä ihan nokatustenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja oli tosi kiva tavata messuilla blogin lukijoita!

   Poista
 2. Kiva katella kun kuvat ovat hyviä. Kun ei voi osallistua on hyvä juttu kun voin katsoa kuvia.
  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vartenhan nuo kuvat ovat, ja ehkä sitten seuraavalla kerralla pääsee paikalle! :)

   Poista
 3. Moi
  Hyviä kuvia oli sinulla viivi heinot saapikkaat ja asu kiitos ,kiva ja katella kuvia

  VastaaPoista
 4. Ikävä äxiä.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten reissuilta taas, tai jos saisi hankittua uusia vaatteita! :)

   Poista
 5. Hienoja messukuvia, mutta tälleen talvella olisi kiva kyllä katsella sellaisia "ajoasento" kuvia, missä Viivillä nahkaa vähemmän vielä päällä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm... sitten kun sattuu sopiva inspiraatio, kauheasti ei etukäteen tule suunniteltua... noista saappaista ja hameesta ovat jotkut muutkin tykänneet! :)

   Poista
 6. Näin viivin messuilla ja voin kyllä sanoa että luonnossa varsinainen hottis:) teki mieli kurkata että onko kommandona liikenteessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Imartelevaa. :)
   Mutta miten ollaan "kommandona liikenteessä"...? :O

   Poista
 7. Olin siellä minäkin.
  Lauvantaina messukeskus oli kuin muurahaispesä.
  Kaikkialla jonoja ja ruuhkaa.

  Muuten onnistunut hesan reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantai on aina ruuhkainen päivä... perjantaina ja etenkin sunnuntaina oli paremmin tilaa

   Poista
  2. Aika huima hinnat on olut �� pullon 7€ paljon samoja moottoripyöriä kun viime vuonna

   Poista
 8. Mukavan napakka nahkahame,punaiset kynnet jees,mutta mikä tuo rätti vasemmassa kädessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tukilasta/-side... nivelrikko :(

   Poista
 9. Täällä uus ihailija. Hyvää kevättä !

  VastaaPoista