tiistai 26. toukokuuta 2015

Itään! ...ja Off topic: Rock-Imatra


Itään olemme tehneet useitakin reissuja, ja reittejä on esimerkiksi näissä Itäinen kierros ja Off topic: Hamina, Salpalinja sekä Iikkalan ja Utin linnoituksetNeidon reisillä ja vähän ylempänäNeidon reisillä ja vähän ylempänä, osa 2Neidon reisillä ja vähän ylempänä, osa 3: Oma Aika -ryhmämatka! Mutta aina sinne on kiva ajaa, siellä on mutkia ja mäkiä! 


Kohteena oli Imatra, jonne pääkaupunkiseudulta voi ajaa monia pikkuteitä vaikkapa Myrskylän - Elimäen kautta tai sitten kuninkaita seuraillen Suurta Rantatietä. Se kulkee enimmäkseen ensin tietä 170, mutta koukkaa välillä Pernajan kautta, välillä muualle. Me koukkasimme hiukan enemmän ja "löysimme" kunnon mutkateitä Pyhtään seudulta kohti Anjalaa (katso kartta!), sitten ohi Anjalankosken ja Liikkalan linnoituksen kohti Haminaa. Haminasta kannattaa ajaa Kuninkaan tietä eli Museotietä, vaikka pinta ei ole paikoin kehuttava.


Virolahdelta ajoimme Vaalimaalle ja sieltä tietä 387 kohti Lappeenrantaa - tie on nopea, mutta mutkia saisi olla enemmän. No, on se paljon kivempi kuin Kuutostie... jota ajoimme Lappeenrannasta Imatralle.
Imatralla


Imatralla yövyimme Valtionhotellissa, joka linnamaisena tarjoaa aivan erityisen tunnelman.

Takaisin kannattaa ajaa pienempiä teitä, Lappeenrannan rantateiden ja Lemin kautta Taavettiin. Sieltä Haminaan ja taas Anjalankoskelle, josta Elimäen, Artjärven ja Myrskylän kautta takaisin.

Itäisessä ihmekaupunki Imatralla esiintyi kaksi suosikkiorkesteriamme: kadulla soitti ClubRoot -orkesteri, jossa oli kolme VVM:n jäsentä. Yleisössä oli meitä enemmänkin! Ja soittaa muuten hyvin, legendaarinen bailubändi! Mitä muuta se voisikaan olla! 


Sen jälkeen olikin kiire Osmo's Cosmokseen, jossa esiintyi toinen pitkäaikainen supersuosikkimme: Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band! Ensin baarin puolella esiintyi makupalana Jiri&Jiri. Varsinainen keikka ja konsertti oli sitten puolen yön aikaan. Ennen sitä vietimme aikaa backstagella, joka on yksi parhaista. Sauna on yksi hienoimmista!


Pari tuntia soittoa ja uskomatonta tunnelmaa, bändi antoi kaikkensa. Loppuvaiheessa Viivi "pelastettiin" lavalle suojaan, kun eräs tuntemattomaksi jäänyt sankari oli vähän turhankin kiinnostunut tekemään Viivin kanssa tuttavuutta... Keikan jälkeen hiukan rentoutumista backstagella, kunnes oli aika palata hotelliin neljän ruuhkassa. Siinä vaiheessa alkoi jo hiukkasen väsyttää... ;) Tietä 170 ja koukkaus Pernajaan
Loviisan kautta kohti Pyhtäätä ja Anjalan kautta AnjalankoskelleAnjalankoskelta Liikkalan kautta kohti Haminaa
Vaalimaalta kohti Lappeenrantaa ja edelleen Imatralle

Imatralta Lappeenrannan ja Lemin kautta kohti Taavettia


OFF TOPIC: Imatralla

Kiva lounas- yms. paikka Imatran satamassa
Valtionhotelli Imatran kosken laidalla:

Ei ole Vuoksen voittanutta, yli käynyttä Imatran?
ClubRoot

 
VVM:n naiset tervehtivät "VVM-otteella" toisiaan... :DJiri Nikkinen The Beatles Tribute Band


"Maistiaiskeikka"

Lähdössä backstagelta lavalle - zemppiä!

 


 


 


 


Viivikin pääsi lavalle...:DKeikan jälkeen voi rentoutua:Basso vuodelta -69...

 
Aamuyöstä oli jo ihan valoisaa palata hotelliin...


23 kommenttia:

 1. Siis mahtava Jiri Nikkinen!Teillä on rokannut! Ei tuu Keski-Suomeen vasta kun syksyllä :(

  VastaaPoista
 2. Hienoja ajoreittejä noilla seuduilla. Ja Imatran Valtionhotelli soveltuu monenmoiseen kivaan �� (kokemuksia vaimon kanssa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko Itä-Suomi on täynnä ihania reittejä! :)

   Poista
 3. Moi. Porissa järkätään kans joku Beatles-tapahtuma, en tosin tiedä onko se oikea Beatles-tapahtuma mutta kirvatsi ainakin on hieno.
  http://kirvatsinjyta.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy miettiä, sinne voisi kyllä mennä! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin, Itä-Suomessa on niin kumpuileva maasto... ;)

   Poista
  2. Erittäin.... (○)(○) :)

   Poista
 5. Vai että Periöön ootte ajanu tietä 170... on aika mielenkiintoinen reitti ollu!
  (Varmaan pitäis olla Pernaja?)

  VastaaPoista
 6. Moi. Hienot on kuvat taas kerran, vaan nytpä syntyi pieni väittely, paljonko CX500 maksoi tullessaan 1978 markkinoille Suomessa. Vastapuoli veikkasi 8000mk, minä taas, että tuosta puuttuu ykkönen edestä. Teillä kun on siellä varmaankin TM1/78, niin onnistuisiko tarkistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lehti OLI meillä... mutta ei kumpikaan enää muista siinä taidettiinko siinä sanoa hintaa. Hinta oli kumminkin CB 500:n ja CB750 välissä.
   http://www.vanhamoto.net/2011/10/kun-cx-500-oli-uusinta-uutta.html

   Poista
  2. Vuonna 1977 CB 500 maksoi 11 600 markkaa, CB 750 maksoi 14 600 markkaa. Jos noihin laittaisi vuodelle 1978 hiukan lisää ja CX oli vähän kalliimpi kuin CB 500. Oikea vastaus taitaa olla siis kahden arvauksenne välissä!

   Poista
  3. Löytyipä jotain tarkempaa tietoa: vuomma 1978 TM:n vertailusta käy ilmi, että silloin CX maksoi peräti 18 960 markkaa. BMW R45 maksoi 19 500, mutta japanilaiset 500-kuutioiet kilpakumppanit vain alle 15 000 markkaa.

   Poista
 7. Aivat ihania kuvia! Noita kurveja ajelisi milloin vain. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tietää, miten kurveja ajetaan... :D

   Poista
 8. Noniin,olettekin näköjään tällä reissulla löytänyt tien numero 3562,Pyhtää->Vastila->Ahvio,,, Just tuli itsekkin se kurvailtua,kivaa baanaa. Ps. Onhan kiva lukea näitä kertomuksia,hyvien kuvien kera. Paljon olen itsekin saanut reitti ideoita täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Just tämä on tämän sivuston yksi tärkeimmistä ajatuksista eli antaa ideoita!

   Poista