torstai 4. lokakuuta 2018

Norja, osa 5: Bodø ja Tie 17 - upeampi kuin Lofootit?


Bodø on ihan kaupungin kokoinen satamakaupunki, jossa on kaikkea. Elämääkin löytyy ainakin kesäisin kivasti. Monelle se saattaa silti olla tuttu vain kaupunkina, josta matka jatkui laivalla Åhon. Kuten osassa kolme jo sanottiin, niin Lofootit on ehkä upeampi pohjoisesta etelään kuin toisinpäin. Kun ottaa huomioon sen, mikä kohta käy ilmi, niin sitä kannattavampi se on ajaa juuri noinpäin. Reitiksi tulisi suurin piirtein Harstad - Å - Bodø - Tie 17 - Mo i Rana. Vaikka Lofooteilla toki kannattaa pyöriä eikä ajaa vain läpi, mutta jos vain ajaa läpi, niin ehkä säväyttävämpi näin päin.


Bodø ja Tie 17 - upeampi kuin Lofootit? Otsikko voi kuulostaa oudolta - voisiko joku tie olla upeampi kuin Harstad - Å? Kenties voikin. Tie 17 Bodøstä vuoristoa ja rantoja pitkin Mo i Ranaan on jopa upeampi. Useimmat varmaankin ajavat tuon välin tietä E6, mutta kannattaa käyttää aikaa tiehen 17. Etenkin pohjoisesta etelään se on huikea kokemus.

Tie 17 käy pienemmäksi ja pienemmäksi matkan edetessä. Välillä se luikertelee lumihuippuisten vuorten rinteillä (ei kovin korkealla kuitenkaan), välillä se on ihan rannassa. Kahdesti mennään pitkät pätkät laivoilla. Laivassa ollaan silloinkin, kun tullaan Napapiirin eteläpuolelle. Merta ja vuoria, ja jokaisen näkyvän vuoren takaa näkyy aina korkeampi ja korkeampi vuori. Laivoilla voi hyvin syödä vaikka välipalaa, aikaa on. Matka Bodøstä Mo i Ranaan kestää kolme kertaa kauemmin kuin ajaen E6-tietä, mutta elämystä tulee kymmenen kertaa enemmän...

Norja 2018




Osa 3 - Lofootit

Osa 4 - Narvik











Bodø









Meri oli matalalla


 












Liikenne on rauhallista














Tie 17 Bodø - Mo i Rana



























Jyrkkä reuna ylös, jyrkkä reuna alas

























Pisimmät tunnelit taisivat olla kymmenkilometrisiä




Sieluun saakka upeita maisemia "loputtomasti"




























Tämä saksalainen kaveri oli fillarilla liikkeellä, kaikki kamat siinä mukana.






































































Entinen valtatie...




Mo i Rana häämöttää edessä - sinne päästään seuraavassa osassa!


Tämä reitti ylitti korkeatkin odotukset... ajoaika toki enemmän, koska tuossa ei ole mukana laivojen odotusaikoja, kuvausstoppeja ja muita stoppeja. E6 kulkee kuvan oikeassa reunassa - siitä kerrotaan seuraavassa osassa


Omaa Aikaa Bodøssä

Bodøssä oli mukavaa, iloinen ja rento tunnelma, vaikka se on ihan kaupungin kokoinen kaupunki. Useita isoja hotelleja, kävelykadulla ja satamassa riitti elämää. Moottoripyörille on siellä täällä omia paikoitusalueita. Lentokenttäkin on ihan kävelyetäisyydellä. Mukavan iltapäivän ja illan jälkeen hyvässä sängyssä uni maistui - ja kun sitten aamulla virkeänä oli edessä Tie 17, niin siitä jaksoi nauttia jokaikisestä ilometristä! Hra Oma Aika nukkui edelleen aina jossain tuolissa, mutta jaksoi silti hyvin - kipuja oli vähemmän ajaessa.









Hyvää ruokaa ja se tehtiin silmien edessä

24 kommenttia:

  1. Huikeet maisemat, ei ollut tuttu vaikka Norjassa ajellutkin

    VastaaPoista
  2. No on kyllä upeeta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kuvista! Nyt ei tartte ite matkustaa Norjaan ku on jo nähäny kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kuvat ovat aina vain kalpea aavistus todellisuudesta...

      Poista
  4. Komeat on maisemat varsinkin sataman suuntaan.

    VastaaPoista
  5. Rana -osiota ootellessa! Upeita kuvia. Itsekin käynyt tuossa vanhalla sillalla ja melkein joutuu suunnitella ens kesäksi uutta reissua! Fiilis teillä on hyvä, jatkakaa samaan malliin! :) Ja Viivin pikkukuvat kauneinta mitä on.. Se määrä jonka nuoret miehet ympäri Suomen näiden kuvien parissa lennättää lasketaan varmasti ämpäreissä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja aina kannattaa reissata, jos vain voi!

      Poista
  6. Vau! taidan itsekkin vielä käydä ulkomailla asti, tosi upeeta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin aluksi hieman arka, mutta nyt ei mikään saa estää menemästä Norjaan!

      Poista
  7. oi että mitä pikkukuvia, tosi luonnollisia nuo kaksi ensimmäistä,en käsitä kun on paikkoja peitetty hymiöillä ja muilla,kaunis olet vieläkun pikkukuvat edes laittetaisiin hyvälaatuisena.

    VastaaPoista
  8. Ei huono, maisemat kohdallaan ja reissumaana varsin kiva.

    t. www.jännäsivu.com

    VastaaPoista
  9. Erittäin hienot maisemat! Varsinkin pisteissä! ;)
    Kävin vuosia sitten nauttimassa maisemia Kilpisjärveltä Stjørdaliin sateiseessa kylmässä heinäkuisessa säässä. Ei näyttänyt yhtään noin hienolta! :)

    VastaaPoista
  10. I always enjoy your photos and reports. Even though Google struggles to translate it clearly, I can always figure out what you are trying to express. Thank you for shareing your part of the world with us, so much the same, yet very different! And the pretty lady always enhances a already wonderful view.

    VastaaPoista
  11. Hitto että on upea tuo avauskuva! Todella hieno maisemakuva. Ja toki pisteitä laskiessa leuka venähtää ehkä vielä aavistuksen enemmän ��

    Janne

    VastaaPoista
  12. Kaksi ikkunalla otettua kuvaa on kyllä upeita! Maisemat kohdillaan.

    VastaaPoista
  13. Upeat maisemat! Miten tiheästi tuolta reitiltä löytyy huoltoasemia eli pääseekö tankilla hyvin seuraavalle huoltoasemalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siellä kauhean tiheästi ole, kun tuo on sellainen pienempi tie. Dolly menee maantiellä helposti 400 km ja yli tankillisella ja Wagnerkin lähemmäs 400 eli me tankkasimme Bodössä ja seuraavan kerran Mo i Ranassa, mutta ennen lauttoja taisi parissa kylässä olla bensa-asema eli Halsassa ja Örnesissä. Mutta niiden jälkeen taisi olla hiljaisempaa... mutta siis jos tankillisella pääsee vaikka 150-200 km, niin onnistuu kyllä (kunhan katsoo etukäteen missä ne bensa-asemat ovat...). Osa matkastahan mennäään laivoilla. :)

      Poista
  14. Hei Viivi! Onpa hurjat toimintasäteet, minun pyörät vain haaveilee moisista. No, meneehän niilläkin tosin ehkä 270-300 km tankillisella ja jos ajaa varovasti hajuilla, niin ehkä 300 km voi mennä nippa nappa rikki (tasaisella tiellä).

    Norjassa ei kuitenkaan ole aina ihan tasaista tietä luvassa ja tiet on täynnä kurveja, eli matka huoltoasemalle voi venyä pidemmäksikin, mitä kartalta katsoo. Olen kerran käynyt pohjois-Norjassa autolla, mutta siitä on jo parikymmentä vuotta aikaa, ihana maa kuitenkin :)

    Kiitos kuitenkin tästä blogista. Lämmittää mieltä, kun vastikään meni toinen pyörä jo talviteloille!

    VastaaPoista