lauantai 29. syyskuuta 2018

Kaksi kitaraa, Hanx ja syystuulet - Viikonloppu Varkaudessa

Vaikka Norja-jutut ovat vielä kesken, niin tähän väliin pieni "mainos"! Toinen niistä ei nimittäin voi odottaa vuoroaan, eli... Kaksi hyvää syytä mennä Varkauteen tai sinnepäin: toinen on kehuttu "Kaksi kitaraa" -musiikkinäytelmä Topi Sorsakoskesta, mikä pyörii nyt syksyllä Varkauden teatterissa, ja toinen syy oli halu käydä Hanxilla. Ja bonusvinkkinä: aina on hyvä syy ajaa Liesjärvelle Kievarin kirnuun, kun se on taas auki!


"Kaksi kitaraa"

Varkauden teatteri on intiimi ja kodikas paikka. Tänä syksynä siellä tuli ensi-iltaan "Kaksi kitaraa", musiikkinäytelmä Topi Sorsakoskesta. Se on aivan huippuhyvä, yksi parhaita ikinä! Ainakin hauskin ikinä, nauraa saa koko ajan alusta loppuun... ja sellaista samaan aikaan juurevaa ja levotonta huumoria, että pääkaupunkiseudulla tuollaista esitystä ei voitaisi tehdä eikä esittää. Siihen iskisi miljoona mielensäpahoittajaa...

Jos saatte siihen lippuja, niin menkää katsomaan - ellei Topi Sorsakoski ole ihan inhokkinne. Näytelmässä esiintyvät myös mm. "Jussi Raittinen", "Remu", "Albert Järvinen", "Rauli Badding Somerjoki" ja moni muu... ja esiintyvät hyvin - kaikkien näyttelijöiden suoritukset olivat todella hyviä! Lavastuskin oli monitoimisuudessaan nerokas!
Kahvila on pieni kuten teatterikin, mutta tarjoomukset ovat hyviä ja tunnelma sielläkin intiimi!Hanxilla

Hanxilta löytyy tietenkin vaikka mitä, tehtaanmyymälä kun on - kaikenlaisia kokeilutuotteitakin! Taitaa olla ainoa suomalainen prätkäkamavalmistaja nykyään! Uutuuksia on tietenkin ensi kaudelle tulossa, ja prätkämessuilla onkin odotettavissa uusi "kattaus".

Hanxia on sinällään esitelty aiemminkin tässä jutussa. Jos vaikka tarvitsee erikoisia kokoja, vaikka vähän isommat nahkaliivit tai jotain, niin kannattaa kysellä suoraan tehtaalta. Mitoitus on ylipäätään suomalaiseen vartaloon hyvin sopiva.

Kokemuksia ja kommentteja haetaan muun muassa ideasta yhdistää pusero ja huppu - mitä mieltä siitä?

(Humppilan kesämyymälä on suljettu 30.9. ja Mäntsälän myymälässä loppui vuokrasopimus 30.9. eli joko tehtaanmyymälään Oravikoskelle tai nettimyymälään!) 


 Uusi idea, olisiko hyvä?


Kievarin kirnu

Kievarin kirnu ei tietenkään ole lähelläkään Varkautta, mutta se on aina hyvä syy koukata Liesjärvelle. Mekin ajoimme Varkaudesta sinne syömään, sopivia kiertoteitä pitkin tietenkin. 

Siellä kokki-Jorma on selvinnyt vakavasta sairaudesta ja paikka on taas viikonloppuisin auki (...mutta aina pitää katsoa Facebookista varmistus!). Lämpimissä sisätiloissa on nyt Italian tuliaisina uusia herkkuja legendaarisuuden saavuttaneiden Kirnuburgerin ja muiden lisäksi. Eipä ole tuollaista "zuppaa" ikinä ennen missään syönytkään!
Zuppaa ja "rotitzinoa" - ihan älyttömän hyvää!

Ajamiset Menomatkan "vaihteleva sää" tarkoitti perjantaina vaihtelua pilvisen, sateen ja kovemman sateen välillä...


 Lauantaina Hanxin jälkeen ajelun aikana sade lakkasi ja pilvet alkoivat väistyä


Luostaritien kyläkaupan kohdalla kannattaa pitää tauko - pienen kaupan lisäksi sisällä on pieni erikoinen kahvio museoesineineen. Siellä paikallisten kanssa jutellessa pääsee vähän enemmän kiinni "maisemaan". Kauppa löytyy tieltä 542, joka yhdistää tiet 9 ja 23.


Samanlainen koirankakkapussiautomaatti kuin Narvikissa!

Paluumatkalla Dollyyn tuli 140 000 mittariin :)  Kuvastakin voi arvata, että oli aikamoinen kurakeli...


 Kotimatka olikin sitten aurinkoisempi


Omaa aikaa Varkaudessa - taas kerran!

Kaiken taustalla tietenkin syy, että Viiviltä lähti kipsi kädestä ja piti päästä ajelemaan. Hra Oma Aikahan ajaa joka tapauksessa perässä minne vain. Syysmyrskyä oli luvattu ja menomatka olikin perjantaina pilvisessä ja sateisessa säässä. Suorinta tietä ei silti tehnyt mieli ajaa.

Illalla olikin sitten tilaisuus teatteriin, mutta se on kerrottu jo tuossa aiemmin.

Yöpymiset olivat taas kerran hotelli Oscarissa, joka on motoristiystävällinen paikka (prätkät saa veloituksetta talliin!), ravintola on hyvä, baari kiva ja huoneissa hyvät sängyt patjoineen...

Lauantain aamupäivä oli vielä vähän sateinen, mutta sitä parempi syy ajaa Hanxin tehtaanmyymälään etsimään uudet ajohanskat!

Sittemmin keli alkoi parantua ja sai ajelulenkin jälkeen mennä mekko päällä viereiseen puistoon nautiskelemaan hyvästä säästä ja raikkaasta ulkoilmasta ennen illanviettoa. Hiukan viileäähän se oli ja kovassa tuulessa helmat nousivat välillä  yllättäen hyvinkin korkealle...  tiedän miltä Marilynista tuntui, kun yllättäen helmat ovat korvissa!  

Takaisin Varkaudesta tuli siis ajettua kiertoteitä ja pari pientä sadettakin osui päälle, mutta kannatti koukata Kievarin Kirnun kautta, tuli ihan uusia makuelämyksiä!21 kommenttia:

 1. Nonni, kiitos vinkeistä, nyt on syksy upea!

  VastaaPoista
 2. Kirnuun ainakin vois mennä, Hanx vähän kaukana

  VastaaPoista
 3. Tähdet,tähdet...Nuo 9 kappalein :)..

  VastaaPoista
 4. Syksyllä kukat kuihtuu mutta Viivi hehkuu.
  Olet upea ilmestys!

  VastaaPoista
 5. IhaNainen aamu Viivin seurassa ...

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää taas :) Haluaisitteko kirjoittaa kokemuksianne muille sivustolle? Joissa on samanhenkistä porukkaa kuin te ja olisi mukava jakaa ajatuksia yhdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Taidamme kuitenkin jakaa vinkit ja kokemukset vain tässä omassa blogissamme... :)

   Poista
 7. Hyvä tarina taas. Benistä olis kyllä ainemsta kirjailijaksi, valokuvaajaksi ja Viivi on mallina todella hottis.
  10 molemmille osasistaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutut katsotaan yhdessä kasaan ja kuvista suurin osa on Viivin ottamia...

   Poista
 8. Moi
  Heinoja maisemakuvia, hyvä tarina ja hyviä kuvia pitkin reissua .

  VastaaPoista
 9. Hyvää tarinaa ja hienoja kuvia jälleen!
  Hanxin tehtaanmyymälä ei halua olla koskaan auki, kun ajelen siitä ohitse viedessäni koiraamme kesäkoiraksi Pohjois-Savoon tai hakiessa häntä sieltä. :(
  Kyllä Viivi on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on tällaiset aukioloajat:
   Avoinna:
   ma-pe 9-17
   la 9-14
   su suljettu

   Poista
 10. Niin kuumaa taas kerran :) Joskus sitä vain tekee mieli ottaa nilkoista kiinni ;)

  VastaaPoista
 11. Olisikohan mahdollista saada sivuille kuvat high-resolution versioina, vähän kärsii tunnelma kun ei saa avauttua koko ruudun kuvaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Joskus sitä kokeiltiin, mutta sitten tuli taas valituksia, että sivujen latautuminen kestää liian kauan... mutta parasta onkin, että ajaa itse katsomaan maisemia! :)

   Poista
 12. Thanks for all the pictures you post, gorgeous scenery and of course the ever beautiful Viivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm glad you like this blog! :)

   Poista
 13. Ehdotan herra Omalle Ajalle ammatin vaihtoa runoilijaksi. On siinä nimittäin herralla sellainen "muusa", että luulisin syntyvän melkoisen korkeatasoista lyriikkaa. En uskalla edes ajatella mitä olisi tapahtunut jos Eino Leino L.Onervan sijaan olisikin kohdannut Viivin... sulle laulan Viivi neiti kesäheinä...

  VastaaPoista