lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kantavammat jouset ja Honda CX


Hagon iskunvaimentimet ja Honda CX 500
Honda CX ja uudet takajouset iskareineen.


Meillä oli pieni ongelma Viivi II:n jousien suhteen. Sen jälkeen kun eteen oli laitettu uudet, alkuperäisiä kantavammat jouset, alkoi Viivi II:n takapää tuntua pehmeältä. Siis ei Hra Oma Ajan kevyt 100 kiloa ollut alkuperäisjousille liikaa, mutta kun lisäksi laitettiin Viivin painavat 50 kiloa, alkoi jousitus olla liian pehmeä. Pitäisikö ehdottaa siis Viiville laihdutuskuuria, jotta kuorma kevenisi? Jostain syystä moni suositteli mieluummin hankkimaan kantavammat jouset...

Siispä ei auttanut kuin kysäistä Saksasta, millaiset jouset olisivat kantavammat, CX:ään ja tyyliin sopivat eli kromia mahdollisimman paljon. Saksassa kun on yhä 20 000 Lietepumppua eli Säksää eli CeXi-pyörää, niin kokemusta lienee. Suositus oli Hagonin tietty malli (443-030) - tokikaan Hagon ei ole Öhlins, mutta nyt ratkaisi myös ulkoasu.

Jouset saapuivat ja tarkoitus oli laittaa ne alle. Muutamista syistä johtuen Hra Oma Aika ei sitten kuitenkaan alkanut itse ponnistelemaan jousia ja pakoputkia irti, vaikkei se tietysti olisi ollut kuin pulttien avaamista ja kiinnittämistä. Soitto siis jo tutuksi tulleeseen PrätkäPajaan. Omistaja kertoi Hra Oma Ajalle, että huomenna aamulla liikkeen edustalla on huhtikuusta huolimatta 28 astetta lämmintä ja läjäpäin bikiniasuisia naisia. Sellaisia naisia, jotka pukeutuvat kuulema aina bikineihin ja kaikilla on E-kupit. Moisen myyntipuheen jälkeen oli ihan selvää, että seuraavana aamuna Viivi II menisi PrätkäPajaan jousienvaihtoon!

Aamulla oli valitettavasti sen verran muuta ohjelmaa, ettei Hra Oma Aika ehtinytkään heti aamuksi pajalle vaan vasta reilun tunnin myöhässä ja niinhän siinä kävi, ettei siellä enää ollut sen enempää hellettä kuin niitä naisiakaan. Vain +15 ja karuja asentajia. No itsesäälin lomassa hän tuumasi, että hikihän siinä helteessä olisi tullut ja toisaalta kotonakin löytyy E-kuppipari, eikä niiden päällä aina ole edes bikinejä eli eihän hän mitään menettänyt. Etenkin kun Leq sanoi, ettei hänellä ole tällä hetkellä kotona kuin teekuppeja, niin ei sitten enää harmittanut ollenkaan.

Eikä harmittanut jousien hankintakaan: jouset saattoi säätää niin jäykiksi, että yksin ajettaessa ne ovat viittä vaille liian kovat eli just Hra Oma Ajan outoon makuun. Ja nyt eivät jouset pelkää edes Viivin 50 kiloa vaan töyssyt eivät aiheuta ensimmäistäkään ylimääräistä joustoliikettä. Erinomainen hankinta - nyt Viivi II:n kimmoisat liikkeet ovat tismalleen hyvät sekä edestä että takaa. Vanha rouva on varsin timmi!

Kaikki kuvat suuriksi klikkaamalla!


Viivi II:sta puuttuu jotakin

Vanhat jouset jo irti, yksi uusi kiinni

Pajan ulkoasulla ei koreilla, mutta sisäistä kauneutta tuntuu löytyvän!

Huollossa oli myös hieno Honda CB 650 -80 tai -81, johon tehtiin kaasariremppa


5 kommenttia:

 1. Terve!

  Mitkä Hagonin mallit tarkalleen tilasit pyörääsi? Onko paluuvaimennusta tarpeeksi, eli tuleeko takapotkuja kummuissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketin päällä lukee 443-030 Hagon shock absorbers for Honda CX 500. Saksasta CX-nettikaupassa näitä minulle suosittelivat ja ovat selkeästi paremmat kuin vanhat kaikissa olosuhteissa. Yksi päällä erittäinkin hyvän tuntuiset, kaksi päällä melko hyvät isoimpia töyssyjä lukuunottamatta. Tosin kyllä Viivin pitäisi laihduttaa, nuo 55 kiloa kun selvästi heikentvät ominaisuuksi toisin kuin minun kevyet 100 kiloani... :D

   Vilkaisepa muuten myös Stormin sivuille, huomasin siellä CX:ään normijouset sekä Heavy Duty -jouset. Ominaisuuksista en osaa sanoa.

   Poista
 2. Kyseisellä numerolla löytyi motoplazasta jouset ,joten tilaukseen meni. Saksasta asti en kerkeä nyt keväällä tilaamaan, cafe projekti saatava liikenteeseen :) Hyviä kilometrejä sinne ja kiitos vastauksesta. Loistava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Eiväthän ne tosiaan mitkään Öhlinsit ole, mutta minusta hintaansa nähden vallan toimivat - ulkonäöltäänkin.

   Poista
  2. Tuli vielä mieleen, että varmaankin olet vaihtanut myös eteen jäykemmät jouset, että on jousitus tasapainossa? Suosittelen progressiivisia.

   Poista