torstai 19. huhtikuuta 2012

Huoltoa vanhoille(kin) pyörille

Aiemmin kovin kehumani vanhojen pyörien guru Hanski Jokinen on kuulema vähän kadoksissa eli piti etsiä uusi paikka, jossa ymmärrettäisiin vanhojen pyörien päälle. Toki VMPK:n kautta olen saanut melkoisia velhoja avukseni, mutta ihan perusautotallissa perusvehkeillä ei sentään kaikkea tehdä - oikeat välineet pitää olla taitojen lisäksi.

Honda CX 500:n takapyörä on parasta pudottaa alas,
muutoin joutuu purkamaan ylimääräistä.
Onneksi huoltotelineessä on luukku,
josta renkaan pudottaminen kätevästi onnistuu!
Netissä pyöriessäni törmäsin PrätkäPaja -nimiseen prätkäpajaan, joka nettisivujensakin perusteella voisi olla käypä vaihtoehto. "Me ymmärrämme moottoripyöriä ja niiden omistajia" on firman mottona. Meikäläisessä riittääkin ymmärrettävää (kysykää vaikka Viiviltä), mutta on sitä ymmärrettävää 32-vuotiaassa Honda CX 500:ssakin. Kun sivuilla vielä kerrotaan, että osat vaikka tehdään, niin vanhan pyörän omistajan sydän lämpenee. Noin koemielessä tilasin renkaiden vaihdon alta alle, siinähän sitä tutustuisi. 

Comstar-vanne saa uuden renkaan
- ties kuinka monennen kerran!
Ja kyllä vain, Viivi II:n renkaat ovat tänä päivänä jo hieman erikoisempia, mutta niin vain päivässä renkaat löytyivät alle laitettaviksi. Samalla saattoi keskustella vanhojen pyörien kunnostuksesta ylipäätään ja kuinka heillä on vanhoille koneille valmiina "100 000" kilometrin huolto, jossa kone otetaan irti ja käydään perusteellisesti läpi, kunnostetaan ja uusitaan tarvittavat osat. Osien hankinnan ja operaation keston takia se lienee kaikille järkevintä toteuttaa talvikaudella. Vaihtokone olisi CX:n tapauksessa jopa halvempi vaihtoehto (Saksasta saa niin edullisesti käytettyjä koneita), mutta miksi korvaisin ehjän mahdollisesti 100 000 ajetun koneen toisella 100 000 ajetulla koneella?

Kaverin 1980-malliseen CB 650 Hondaan siellä esimerkiksi ollaan valmistelemassa kaasariremonttia, kunhan osat Amerikan suuresta ihmemaasta saapuvat. Pajalla oli tälläkin hetkellä laitettavana useampikin vanha pyörä ja lisäksi PrätkäPajassa rakennetaan asiakkaille ihan toiveiden mukaisiakin pyöriä. Mitä ilmeisimmin vanhalla pyörällä kannattaa siis pajan ovelle tulla.

Juuri nyt se onneksi ei ole pakollista, sillä Viivi II tuntuu toimivan ikiliikkujan maineen mukaisesti eli kaikki pelaa hienosti, mutta kenties jo ensi talvena? Pakko oli uusilla renkailla pientä lenkkiä ruuvata, vaikka mittari taisi näyttää 3-4 astetta lämpöä...


Uudet renkaat alla uuteen kesään


Edit 1.8.: Takarengas kesti kaksipäällä ajoa reilut 7000 km, sitten oli ostettava kesän toinen takanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti