sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Tärkeintä on lähteminen

Viivi, vaalenpunainen nahkatakki, pink leather jacket, Cafe Compass
Viivi, hyytävä merituuli ja Cafe Compass
Kuten filosofis-runollisesti tavataan sanoa: 
Tärkeintä on lähteminen. 
Jäiden lähteminen. 
Että järvissä vedet lämpenevät ja kesällä päästään uimaan. 
Niinpä Viivi II:n kanssa on tänä keväänä lähdetty jo muutaman kerran, jos se vaikka edes'auttaisi jäiden lähtemistä ja vesien lämpenemistä... mutta ihan kesäterässä kaikki ei vielä ole - tuo sanonta sai nimittäin juuri uuden sisällön. Vaikka Viivi II on valmis kesään, kesä ei tosiaan ole ihan valmis.

Aurinko paistaa ja on kymmenkunta astetta lämmintä - kevään parhaita päiviä tähän mennessä. Suunta siis Kaivopuistoon  Cafe Compassiin. Siellä onkin motoristeja jo kohtalaisesti ja heti tulee juttua ja kyselijöitä Viivi II:n iästä (joka on siis tänä kesänä sitten kolme vuotta vanhempaa vuosikertaa kuin viime kesänä, siitä lopuksi enemmän) - mutta hyytävän jäätävää merituulta on kohtuuttomasti! Kaakaoita juodessa sormet meinaavat jäätyä. Kuvatkin jäivät ottamatta, mitä nyt Viivistä sentään. Paras jatkaa ajelua.


Haltialaan ei tietä pitkin ajella
Miltäpä näyttää Haltiala keväällä, joko on paljon porukkaa? Näkemättä jäi Haltialan kevät edelleen, sillä tulviva tie estää ajamisen. Viereinen Vantaakin näyttää olevan äyräitään myöten täynnä vettä. Pyörätien kautta olisi voinut koukkia, mutta päätämme kääntyä ympäri ja ajella muuten vain. 

Kaveri soittelee jostain Hiidenveden tienoilta, mutta hänellä on täyskatteinen pyörä. Me päätämme pysytellä vielä kaukana maanteistä, koko voimallaan vasten tuleva viima on sen verran kylmää. Ja ajotakin allehan ei Hra Oma Aika t-paitaa enempää laita! Viivillä on vaaleanpunainen nahkatakki ja nahkahousut, mutta kuulema vauhdissa viima tuntuu - ei Viivilläkään kovin paljon alla. Toisaalta mieluimmin mutkittelemme muutenkin noilla ihan pienillä asvalttiteillä, joita esimerkiksi Sipoo on pullollaan. Suunnitelmissa on keväämmällä ajaa Helsingistä Turkuun - meidän reiteillämme se kestänee koko päivän ja edellyttää yöpymisen...

Vain reilut sata kilometriä eli reilut 100 000 ilometriä tänään, mutta reilut neljä tuntia. Ei huono tapa viettää kevätpäivää - en ainakaan heti keksi, mitä hauskempaa voisi housut jalassa tehdä!


Pari päivää aiemmin Stadin Pärtsäreiden kerhoiltaan oli sentään muutama tullut prätkällä, ettei ihan automiesten kokous ollut...
--------------------

Maahantuojan ystävällisellä avustuksella selvisi, että kokenut Ladymme onkin vanhempi kuin papereissaan väittää olevansa. Viivi II ei olekaan syntynyt 1983 vaan Hän on syntynyt 20.12.1980 Japanissa Hamamatsussa. Hra Om Ajan nimipäivänä! Myös pyörän nykyinen CX-väri osoittautui alkuperäiseksi. Missä lie luuhannut tuon väliajan, kunnes se ensirekisteröitiin  Suomessa -83.1 kommentti:

  1. Tuossahan on selkeästi tärkeintä fiilis ja asenne! Noista kuvauksista sai kyllä kivan varhaiskevään tunnelman. Varmasti mukava reissu - viimasta huolimatta!

    J

    VastaaPoista