torstai 23. heinäkuuta 2015

Jyväskylä ja tuhannen kilometrin kiertotiet

stay ups, dress, big breasts, high heels - stay up, mekko, isot rinnat, korkokengät
Kesän reissut ovat olleet vähän vähissä, etenkin kun herra Oma Aika päätti katkoa pari luuta kädestään ja kyljestään ja ruhjoa muutenkin itseään. Onneksi Wagneriin ei täytynyt uusia paljon muuta kuin vilkut, etupleksi ja muuta sellaista. 

Jyväskylään emme olleet vielä tutustuneet, joten oikaisimme sinne Helsingistä Lappeenrannan kautta. Takaisin sieltä oli kätevintä ajaa Uudenkaupungin kautta. Samalla se oli Viivin ensimmäinen pidempi reissu omalla pyörällä. Hienosti VVM:n lahjoittama Dolly toimikin, tuntuu kuin olisin yhtä "pikku päästäiseni" kanssa. 

Matka Lappeenrantaan ja Kärnäkosken linnoitukseen oli ihan parhaita pikkumutkakateitä linjalla Myrskylä - Artjärvi - Verla - Tuohikotti - Savitaipale (katso kartta). Matkan varrella on mm. varsin erikoinen pihamaa, jossa on Ensio Tuppuraisen taidetta erittäin persoonallisella tavalla ja selkeillä viesteillä varustettuina.

Kohti Jyväskylää edettiin periaatteessa enimmäkseen kivoja mutkateitä - mutta tiellä 431 oli asvalttia revitty pois ja kuulalaakerihiekkatietä oli kilometritolkulla odottamassa uutta päällystettä - sekin kokemus sitten ensimmäinen laatuaan Viiville. 

Jyväskylä osoittautui aika jännäksi - sen lävistää läjä valtateitä ja eräällä ylikäytävällä seisten näki jonkin matkan päässä vehreät metsät, katsoipa kumpaan suuntaan tahansa. Aika kompakti kylä siis, mutta teki kivan vaikutelman. Satamassa tuuli sen verran, että tuli "Marilyn"-ilmiö mekon kanssa...

Jyväskylässä oli hauska ilta (katsopas jutun lopussa "Omaa aikaa Jyväskylässä"), ja yllättäen aamulla lähtö viivästyi. Aamuisten ennusteiden mukaan piti joku sadekuuro ehkä eteen osua, kun Uuteenkaupunkiin pikkuteitä ajaisimme. Jo vain osuikin, märkää riitti seuraavat viisi tuntia putkeen, kunnes Kurun jälkeen luovutimme ja siirryimme isoille teille ja suoraan kohti Uuuttakaupunkia. Siellä olikin sitten sininen taivas, kuten oli koko päivän ollut. Se onkin aina ollut meille maanpäällinen paratiisi, jossa on aina hyvä sää ja mukavaa. 

Matkan varrelle osui muun muassa Petäjäveden kirkko, mutta vaikka miten on Unescon maailman perintöluttelossa, niin kuuden euron pääsymaksu kirkkoon oli meistä kohtuuton. Kaikkien vanhojen kirkkojen ylläpito maksaa, eikä vierailijoilta silti muualla peritä maksuja. Herra Oma Aika kysyikin, että onko taivaspaikat taas hinnoiteltu ja pääsevätkö rikkaat parempaan taivaaseen, mutta siihen ei oikein selkeää vastausta tullut. Maksu oikeutti kyllä myös kysymään oppailta, jos oli kysyttävää - mitään oma-aloitteista esittelyä ei hintaan kuulunut...

Seuraavana aamuna Uudestakaupungista aurinkoisia pikkuteitä kohti Raumaa, ja Eurajoelta pikkuteitä Sastamalan kautta kotiin (katsopa taas karttaa). Aurinkoinen päivä olikin paikallaan reissun lopuksi, sillä Viivillä on ilonaan "Prätkäkoulu suoraan helvetistä", kun kokematon laitetaan jatkuvasti irtosoralle, kaatosateisiin ja satojen kilometrien päivätaipaleille...


Kartta, klikkaa isoksi:Törkeän iso kartta, klikkaa älyttömän isoksi. 

Kohti Lappeenrantaa ja Kärnäkosken linnoitustaKohti Jyväskylää

Kohti Uuttakaupunkia 

- kuvat loppuvat Kuruun, jonka jälkeen siirryimme isoille teille :(
Viivi ja Viivin pikku päästäinen, VVM:n lahjoittama Dolly! <3 

Uudestakaupungista pikkuteitä Eurajoen, Kokemäen ja Sastamalan kautta kohti pääkaupunkiseutua

Omaa aikaa Jyväskylässä

stay ups, dress, big breasts, high heels - stay up, mekko, isot rinnat, korkokengät
18 kommenttia:

 1. Vai kävitte sitten täällä meillä Jyväskylässä:) Ja vielä mun maalaiskodin kylilläkin jossa kalliit kirkkoliput. Olispa ollut mukava tavata . Saitkin sitten kunnon harjoitusta tällä reissulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vähän liiankin rankka, ainakin ne 5 tuntia sateessa ja soratiet... mutta oli se upea kokemus kokonaisuutena! heti perään tuli toinenkin Jyväskylän retki, siitä tulee kohta oma juttunsa. :)

   Poista
 2. Voi herranen aika miten kaunisvartaloinen nainen löytyi tuolta X-kuvista!!! Se viimeinen kuva varsinki, huoh!

  VastaaPoista
 3. Oletteko koskaan ajelleet Etelä-pohjanmaalla? Tervetuloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme me keväällä Vaasan suunnalla... :)
   http://www.vanhamoto.net/2015/04/kurveja-etsimassa-vaasan-suunnalla.html

   Poista
 4. voi jeesus tuota naista :O

  VastaaPoista
 5. Ihana nainen! Haluaisin nuolla sulle orgasmin ;)

  VastaaPoista
 6. Nyt on muuten kaikkien aikojen parhaat pikkuäxät. (Tähän mennessä ;))

  VastaaPoista
 7. Vautsi vai oli Viivi näin lähellä ja vielä mun entisen työpaikan edessä kuviss Hilja laiva Wau edelleen upea nainen Terv Arska

  VastaaPoista
 8. Viivi kyllä maailman seksikkäin nainen ;) näitä kattelee kyllä niin mielellään :)

  VastaaPoista
 9. Huokaus....on se Viivi sitten kaunis :--) Kiitokset taas mahtavasta reissukuvauksesta.

  VastaaPoista
 10. Kulki reitti näköjään myös Kiukaisten kautta, parhaat pikkutiet Kokemäelle löytyvätkin 2tien tältä puolelta. :)

  VastaaPoista
 11. Toimii aina (○)(○) ¥ ;)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kehuista, kiva jos näistä reissujutuista ja kuvista on iloa ja ehkä ideoitakin. :)
  Minulle tämä oli ikimuistoinen reissu, ensimmäinen pidempi (1300 km) reissu omalla pyörällä. :)

  VastaaPoista
 13. Wau mikä nainen. Jos joskus tuutte Tampereelle niin olis kiva nähdä livenä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemmehan me käyneet Tampereella useinkin... siellä on paljon tätä meidän porukkaa. :) On blogissa hakusanalistassakin Tampere ja muutama juttu... :)

   Poista
 14. Voitas heittää pikku ajelut ��

  VastaaPoista