tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kirnu ja Maitolaituri on nyt Kievarin Kirnu - Kirnuburger edelleen maailman paras!


Kun aikanaan sattumalta osuimme kesäravintolaan nimeltä Kirnu ja maitolaituri, siitä tuli välittömästi suosikkimme. Kirnuburgerista on vuosien mittaan tullut legenda sitä mukaa kun ihmiset sitä ovat maistaneet, samoin muista herkuista. Ne ovat meistä parasta mitä on missään. 


Klikkaa kartta isoksi!
Mutta nyt Kirnu ja maitolaituria ei enää ole, eläköön Kievarin Kirnu! Ravintola nimittäin muutti Tammelasta muutaman kilometrin päähän Turpoonkoskelle. Vehreässä ympäristössä koski kohisee, vanha rakennus on erähenkinen ja tuntee olevansa jossain ihan muualla. Ja toisesta maailmasta ovat myös herkut - Kirnuburger on jo legenda: Vähintään 10 tuntia kypsennetty rosvopaisti, itse tehty leipä ja muut laadukkaat ainekset tekevät siitä jotain ihan muuta kuin mikään muu. Sama juttu muidenkin herkkujen kanssa.

Pikaruokala Kievarin Kirnu ei ole - kun kaikki tehdään alusta lähtien kunnolla, ruoka ei valmistu parissa minuutissa. Jos ruokailijoita on paljon, menee kahdella ihmisellä toki hetki aikaa kaiken valmistamiseen, mutta odotus kannattaa. Kannattaa nauttia kiireettömästä tunnelmasta, jutustella ja kunnella vaikka koskea.

Sijainti on myös aina vain parempi, vaikkei sinne ihan sattumalta ehkä osukaan - se on nimittäin aivan parhaiden mutkateiden varrella, tulipa mistä suunnasta tahansa: Härkätie, Räyskäläntiet jne.

Osoite on Hernehuhdantie 332, Porras. Maanantaisin se on kiinni, muulloin auki kelien niin salliessa (ellei ole erityisiä syitä oll kiinni). Kannattaa AINA ennen lähtöä seurata aukiolotilannetta vaikka Facebookista https://www.facebook.com/meijerinkirnu?fref=ts

Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos vaan ihan aito mielipiteemme - jonka jakaa moni Kirnussa käynyt. Se on vain jotain ihan erilaista. Sinne meidän prätkäporukkamme VVM:nkin jäsenet usein suuntaavat. Muutama kuva tämän kesä ensimmäiselä vierailultamme:


 

Aiemmin edellisessä osoitteessa nauttimiamme herkkuja:


13 kommenttia:

 1. Hyvältä se Viivi on ennenkin näyttänyt ;)

  VastaaPoista
 2. On näyttänyt juu.
  Ja olisiko pukeutumistyylikin ollut jotenkin "anteliaampi"?
  Eipä tosin nykyisessäkään mitään vikaa ole ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpötilan mukaan... On ollut niin kylmä kesä, että pitää olla kymmenen kerrosta vaatetta ajokamojen alla... mieluummin olisi tietysti vain bikinit alla... :)

   Poista
 3. Sieltähän on ajettava takki auki kun jumalaisen näköistä syötävää ja paljon, savusilakasta uuteen perunaan ;P

  -arppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on korissa kolme kokonaista siikaa läheisestä järvestä! :)
   Eilen ajoin sinne syömään ja takaisin omalla pyörällä mutkitellen yhteensä liki 400 kilsaa ja niistä 100 kaatosateessa... kyllä kannatti! Ja yksi ystävä ajoi sinne varta vasten Jyväskylästä ja toinen Joensuusta! :D

   Poista
 4. Ok sittenhän se on laitettava hoppa (Vardero) liikkeelle ja ensviikolla syömään ,jospa ne rankkasateet taukoaisi jo hetkeks :D

  -arppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ainakin hienot kelit! Varmista Facesta, että on auki... maanantaisin ainakin kiinni.

   Poista
  2. Ok niinpäs sivut löytyi :) hyvä juttu ,ens viikolla loman kunniaksi pikku piffit....
   -arppa

   Poista
  3. Syö Kirnuburger! :)
   Se on "pakollinen" suorastaan ekalla kerralla! Se on jotain niin muuta kuin mikään missään...

   Poista
  4. Ok pitänee testata sellanen,,,,toi siika olis kyllä mieleisempi mutta jos sen säästäisi toiseen kertaan ;) luotetaan nyt sun makuun :D
   -arppa

   Poista