perjantai 13. heinäkuuta 2018

Ookko nää Oulussa? Juu ja mielellään!


Oulussa on pikaisesti oltu parilla reissulla (mm. hieno automuseo tässä jutussa ja Koitelinkoski tässä jutussa! ), mutta nyt tuli tarkemmin tutustuttua itse kaupunkiinkin. Ja millainen kaupunki Oulu onkaan - taitaa olla eläväisin kaikista kaupungeista! Koko keskusta kuhisi elämää, rannat on hyödynnetty todella hyvin kuin parhaassakin turistikohteessa - paitsi että se oli kaupunkilaisia itseään varten, turistit saavat siitä iloa siinä sivussa!

Tietysti Tampereella Tammerkosken rannat ovat mainiot ja Turussa joen varsi täynnä ravintoloita tai Uudessa kaupungissakin lahden reunustalla aitoissa ravintolat ja muut,  mutta... Oulun rannat kuhisevat elämää. Tässä mielessä Helsinki on aika surkea - eniten kaupunkimaista rantaa, mutta sitä ei ole tällä tavalla osattu hyödyntää ollenkaan,


Oulussa on tiiviissä paketissa kaunista puistomaista rantaa, siltoja, lukuisia aittoja ja muita ravintoloita vieri vieressä, tori Polliiseineen ja muuta. Kaikki hallittavan kokoisella alueella ja siihen nähden ei oikeastaan ihme, että siellä oli polkupyöriä enemmän kuin missään muualla. Kaikki on pyöräilyetäisyydellä - ei siihen tarvita kymmenien kilometrien pyöräteitä vaan juuri tällainen kaupunki kuin Oulu! Ravintoloita riittäisi testattavaksi moneksi kuukaudeksi... Oulussa kuhinaa lisäsi Food Festival.

Oulun linnasta ei paljon historiaa enempää ole jäljellä, mutta sen päällä toimii pieni idyllinen kahvila, josta saa suolaista ja makeaa. Tosin Hra Oma Ajan kysyessä, olisiko jossain suolaisessa lihaa tai kalaa, kun kaikki näytti olevan kasvisvaihtoehtoa, oli vastaus, että "täällä lihaa ja kalaa tarjotaan vain koirille". Ilmeisesti taustalla on ideologia, joten ostimme vain jäätelöt, joita kyllä kelpasi kauniilla paikalla syödä.

Mitäpä vielä? Oulun tuomiokirkolla on mielenkiintoinen historia, se on palanut ja rakennettu uudelleen. Takseilla oli yhtenäinen tyylikäs ilme. Oululaiset osoittautuivat ystävälliseksi porukaksi, helppo oli tutustua ja saada seuraa!

Jos siis on vaikkapa matkalla pohjoiseen tai pohjoisesta, niin päivän ja yön viettäminen Oulussa on ihan hyvä idea!
Kartta reitistä - klikkaa isommaksi (iso!)

Todella isona tästä linkistä

Reissu oli myös uuden "Viivi-kypärän" ensiajo, upean kiiltävä vaaleanpunainen hyvän maalarin ruiskusta - ja riippuen valon suunnasta ja voimakkuudesta, sen tummuusaste vaihtelee. Takana vielä varmuuden vuoksi lukee "Viivi", että ainakin sitä tunnistaa kypäränsä!

Yöpyminen tapahtui Scandic Stationissa, jossa sielläkin oli erinomainen ravintola ja ystävällinen palvelu. Siellä olisi tosin pysäköinnissä helposti toteutettavissa parannuksia, kun ottaisivat mallia vaikka oman ketjunsa muista hotelleista. Nyt prätkät piti pysäköidä maksullisille autopaikoille ja meinasivat jopa laskuttaa kahdesta prätkästä tuplahinnan, vaikka ne tietenkin olivat yhdellä paikalla. Yleensä mikään Scandic ei ole prätkistä laskuttanut koskaan missään mitään (jos on oma pysäköintialue), vaan päin vastoin on houkutellut matkamotoristeja prätkämyönteisyydellän... Samaan aikaan kertoivat, että autopaikoista on pulaa ja että autoja oli taas väärissä paikoissa. Helppo ja ilmainen ratkaisu: talon seinustalla on kiinteistöön kuuluva laaja syvennys, jossa on parissa kohtaa pyörätelineet hotellin fillareille ja muu on tyhjää tilaa. Siihen mahtuisi helposti vaikka parikymmentä prätkää (ilman veloitusta, kuten muuallakin). Nyt hotellissa oli kuusi moottoripyörää vieraana - jos ne olisi osoitettu pysäköimään tuolle seinustalle, olisi autoille ollut tilaa eikä yhtään väärinpysäköijää. Autoilijat voittaisivat - lisää paikkoja. Prätkäilijät voittaisivat, ilmainen pysäköinti. Scandic voittaisi - parempi palvelu ja tyytyväisemmät asiakkaat ilman yhtään lisäkustannuksia.

EDIT: Oulun Scandic Station toteutti ehdotut muutokset! Hotellin johtaja ilmoitti asiasta ja kiitti parannusehdotuksista! Nyt voimme suositella Oulussa tätä hotellia motoristeille täysin rinnoin! 

Matkan varrella la Kar de Mumma 
Heinolan - Jyväskylän välillä on hyvä paikka pysähtyä. Siellä ihan oikeasti leivotaan! 
  


Viitasaari

Oulu

 Oulun linnan jäännökset
 Oulu osoittautui erittäin eläväiseksi ja todelliseksi pyöräkaupungiksi!
Aina voisi tarvita uuden laukun... 


 Rannat on hyödynnetty niin, että keskusta on todella elävä!Kaikkiin saariin vie sillat 

 Alusasujen erikoisliikekin löytyy - Viivin kokoa ei ihan kaikissa kaupoissa ole 

Voisi olla vaikka Pikku-Pietarin piha  


...mutta kun noin minä se luin...! ;)  

Toholammin kautta Lapualle


 Toholammin kirkko

 Tämähän on... Hitler?


"Simpsiön vuori"
Harrin Grilli
tietä 66 kohti Virtoja 


 
Usein hampurilaisten mainoskuva ja todellisuus eivät kohtaa - tässä kohtaavat!24 kommenttia:

 1. Eipä ole Oulu ollut mielessä kohteena. Ehkä pitäisi olla!

  VastaaPoista
 2. Kypärä päässä, turvaseksiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kuka oli partneri?

   Poista
  2. Heh! No partneri on tietenkin Dolly! :D

   Poista
  3. Eihän se muuten turvaseksiä :)

   Poista
 3. Taas hienoja kuvia reissuilta! Näköjään olitta käyny meiiäkin päin kun Simpsiön näkötornista kuvia. Kävittäkö Wanhas Karhumäes siinä muutaman kilometrin pääs? Kyseessä vanha "körttiopisto" mukavan mutkatien varrella josta pääsee esim. Kitinojan kautta Seinäjoelle ja matkan varrella Kitinojalla on myös mukava pieni kyläkirkko.

  VastaaPoista
 4. huomasko viivi aittakuvas mitä mies tekee taustalla. Mulla on tietysti
  laukkaava mielikuvitus .Sori ...Mutta kuitenki .
  Kiitos hyvistä kuvista .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hoitaa luonnollisia tarpeitaan...

   Poista
  2. niinpä ja ei kummaskaa pysty kävelemään jos ei hoira siis mihinää
   kolomes koska voi olla kolmaski herääminen ja kävele siinä sitte
   pääryin kolmanteen koska VIIVI on lähellä

   Poista
 5. Se Oulun hotellipysäköinninn hoitaminen tolalleen oli taas kulttuuriteko!

  VastaaPoista
 6. Tuo toppi ja hame toimii vaikka ihan "vaatteet päällä" ;)

  VastaaPoista
 7. On kyllä paljon vähentynyt kuvat Viivistä tällä sivustolla jos vertaa muihin vuosiin, onko blogi loppumassa?

  VastaaPoista
 8. Ei suinkaan - nyt ollaan reissussa oltu jo jonkin aikaa, jotta on taas syksylle ja talvelle julkaistavaa... :)

  VastaaPoista
 9. Olen myös ollut vähän huolissani pikku X:ien vähenemisestä. Kiitos kuitenkin, että niitä on :) En tiedä toista näin koukuttavaa blogia, joten toivottavasti jatkatte vielä pitkään :)

  VastaaPoista
 10. Pitääpä palata sitten marras - joulukuussa blogin pariin jos tätä on aivan turha ennen sitä avata jos kerta juttuja ei tule. Hyvää kesää.

  VastaaPoista
 11. No toki juttuja tulee ennen marraskuuta, mutta nyt loman aikana ei niin usein... :)

  VastaaPoista
 12. Onko helle saanut ihmiset kärsimättömiksi?
  Tämä on suomen, ehkä koko universumin, paras motoristihenkinen blogi, jota vielä extrana sopivasti höystetään x-merkkisellä mausteella.
  Silloin kun ollaan keräämässä ainestoa talven varalle ei päivityksiä luonnollisestikaan tule yhtenään. Mutta onhan niitä tullut ihan kiitettävästi tienpäällä olosta huolimatta.

  Kiitos ja jatkakaa samaan malliin. Minä ainakin kurkin tänne päivittäin.
  Ja sitäpaitsi, pikku-äksissä ei ole best före -merkintää. Sama vaste niillä vähän vanhemmillakin kuvilla on kuin uusillakin.

  VastaaPoista
 13. Näitä juttuja on kyllä mukava lueskella aina tulee uusia pistäytymis paikka vinkkejä joihin pitää itsekin mennnä, suomessa on kyllä paljon nähtävää. Oulu on kyllä mukava kaupunki pistäytyä. Karttaa vähän jäin kaipaamaan ajoreitistä

  VastaaPoista
 14. Mukavaa tarinaa ja hienoja kuvia, jälleen kerran!
  Kaunis on kypärä, niin kuin omistajansakin! Hyvä että on nimikoitu niin ei eksy Hra Oma Ajan suojaksi! :)
  Mukavia ilometrejä!

  VastaaPoista
 15. Upeita kuvia ja tarinaa onneksi on lämmin kesä ja ilometrejä tulee pyöriin saadaan uusia juttuja tänne ei haittaa vaikka juttuja tulee näin kesäsin vähemmän niin talvella on mitä lukea kiitos tästä teille.

  VastaaPoista
 16. Ihan vaan tievoksi, että Oululaiset motoristit kokoontuvat Oulun Linnansaaressa joka keskiviikko klo: 18:00 puhumaan asiaa ja asian vierestä. Paikalla on yleensä useita kymmeniä pyöriä ja hyvällä ilmalla enemmänkin. Muutkin kuin oululaiset ovat tietysti lämpimästi tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, Ouluun on mukava tulla uudelleen!

   Poista