maanantai 6. joulukuuta 2021

Kausi 2021 - mitä jäi mieleen?Ulkona on raikas pakkanen ja vähän luntakin maassa eli meidän osaltamme kausi on päättynyt. Norja-jutut jatkuvat (tässä tulee vähän juonipaljastuksia...), mutta laitetaan tähän väliin pieni tiivistys kaudesta 2021.

Kausi alkoi maaliskuussa. Oli hymy herkässä, kun pyörät haettiin talvitallista ja kauden ensimmäiset ilometrit tulivat mittariin! Toinen koronakesä oli edessä ja mietitytti, että mitähän tällä kertaa on edessä. Vuotta aiemmin oli sulkutila ja Uudenmaan ulkopuolelle ei hetkeen päässyt, nyt pääsi.

Viileän kevään jälkeen toukokuussa alkoi kesä ja viikonloppureissuja teimme muun muassa Kuopioon, Joensuuhun, Raumalle ja moneen muuhun paikkaan.

Heinäkuussa alkaisi loma ja jännitti, pääsisimmekö koronatilanteen takia lainkaan Norjaan. Mutta mikä tuuri kävi! Uusimaa oli Norjan luokituksissa vihreänä viikon ja juuri silloin kun loma alkoi. Samantien starttasimme Vaasaan ja sieltä laivalla yli Ruotsiin ja sieltä Norjaan, koska Västerbottenkin oli silloin hetken vihreänä.

Jännitystä ja huolta tuli Norjassakin, kun Hra Oma Ajan pyörä alkoi kiukutella ja siitä seurasi hänelle terveydellisiäkin ongelmia. Mutta taivas ja tähtien asennot olivat suopeita ja murheista lopulta kuitenkin selvittiin (miten - sen saatte selville myöhemmin!) ja Norjan reissusta tuli mahtava!

Norjan jälkeen jatkettiin kotimaan seikkailuja ja Ahvenanmaallakin tuli käytyä kahteen kertaan, ja syy toiseen käyntiin oli... no sekin selviää myöhemmin! 

Marraskuussa olivat viimeiset ajot ja joulukuun alussa olikin meidän osaltamme kausi päättynyt. Ilmat menivät pysyvästi pakkaselle ja teillä alkoi olla jäisiä paikkoja. Kun meidän pyörämme eivät ole talvipyöriä, oli aika viedä pyörät talvitalliin, pestä ne ja laittaa odottamaan kevättä. Onneksi talvitallissa voi niitä käydä katsomassa ja vähän ajelemassakin! 

Ilometrejä tuli tänä kesänä enemmän kuin viime vuonna (Hra Oma Ajalle tosin vähemmän), mutta tuntuu kuitenkin siltä, ettei riittävästi...

Lukijoilta on tullut paljon kannustavaa ja ihanaa palautetta, viestejä, ideoita ja toiveita. Kiitos ja jatketaan yhä, paljon on juttuja tulossa - niitä riittää koko talveksi! Ihanaa loppuvuotta kaikille!

Miten teidän, lukijoiden kausi meni vai jatkuuko läpi talven?

❤️ Viivi
Maaliskuussa intoa täynnä


Huhtikuussa oli jo retkiä mm. Kuopioon ja Nauvoon


Toukokuussa kohteina olivat mm. Inkerannan vuori, Mikkeli, Kuopio, Rauma,...


Kesäkuun ohjelmistoa olivat mm. Joensuu, Ahvenanmaa ja Nauvo

Heinäkuussa te tiedätte, missä olimme...


Elokuussa mm. Ahvenanmaa, Mikkeli, Nauvo... 
Prätkäpajassa oli vuoden mittaan monta käyntiä - määräaikaishuollot, renkaat ja muuten vaan käynnit!Syyskuussa oli mm. retki Savonlinnaan


Lokakuussa oli yöpymisretkiä mm. Imatralle parikin kertaa, Jyväskylään, Hämeenlinnaan,...


Marraskuussa piti vielä mennä, mutta prätkällä ei enää yöpymisretkille menty 


Joulukuussa ajelut enää sisätiloissa...______________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


16 kommenttia:

 1. Hei. Kiitos todella mielenkiintoisesta Blogista. Juttujanne on todella kiva lukea ja katsella ;). Odotan mielenkiinnolla tulevia juttuja ja kuvia. Hyvää Itsenäisenäisyys teille ja Rauhaisaa Joulun odotusta.
  Juttunne innostivat hankkimaan ensimmäisen moottoripyöräni ,Hondan. Nyt odotan innolla tulevaa kesää.
  T. Tuleva +50v motoristi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauska kuulla, että noin hyvä vaikutus on ollut! Moottoripyörä avaa ihan toisen maailman kaikkeen.

   Poista
 2. Suuret kiitokset teille molemmille tästä kaudesta ja siitä, että jaatte näitä reissu yms. juttuja sekä Viivin kuvia meidän seuraajien iloksi. Toivotaan ensi kaudelle hirmuisesti ilometrejä sekä mukavia reissuja teille molemmille!

  VastaaPoista
 3. Ben! Olet Onnenpoika ja hiton hyviä tarinoita. Tuommoinen nainen ja moottoripyörät. Jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harva tilannetta tunteva kyllä sanoo minua onnenpojaksi, mutta...
   Yhdessä tätä kyllä tehdään. Tämäkin juttu 100 % Viivin.

   Poista
 4. Kiitos kuluneesta kaudesta ja sen jutuista. Netin paras motskariblogi tai sivusto ylipäätään.

  Itselle kertyi kilometrejä kohtuullisen vähän kun yleensä tulee kierrettyä kokoontumisia ja tapaamisia mutta nyt jäi koronan takia paljon väliin. Vaikka tapaamisia olikin mutta siellä ihmismassojen keskellä ei korona-aikana itseä huvittanut seikkailla.

  Noi pesukuvat on mahtavia ja vaatetuskin asianmukainen. ;)

  VastaaPoista
 5. Moi
  Olipas hyvä juttu, ja makeet pesukuvat.Asu makee ja nätit kumikäsineet.

  VastaaPoista
 6. No paljonko se enemmän ja vähemmän kun viime vuonna oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin 26 000, Hra Oma Aika noin 44 000. Mutta ei numeroilla tosiaan ole merkitystä vaan sillä, että onko omasta mielestään ajanut sopivasti :)

   Poista
  2. Ajetut kilometrit on yksi mittari mutta toinen on harrastuksen parissa tavalla tai toisella vietetyt tunnit. Jos sitä nyt ylipäätään tarvitsee mitata.

   Poista
  3. Täsmälleen samaa mieltä, Kapteenikaarna!

   Poista
 7. Viimeinen peppukuva on aivan täysi 10

  VastaaPoista
 8. Ei nuo kilometrimäärät ole niin tärkeitä. Toki olisi mukava ajella enemmänkin mutta kun tuo työ vie kaiken ajan

  VastaaPoista
 9. Teiltä saa mainioita retkivinkkejä myös tälläinen wanha valokuvaava autokuskikin, kiitoksia niistä.
  Viiviäkin kahteloo ihan mielellään, oot kauniimpi luonnossa 💖
  Luonnikkait reissui & runsait ilometrei seuraavalla ajokaudella...

  VastaaPoista
 10. Vasta tämän blogin löytäneenä pitää tutustua paremmin kirjoituksiin. Norja on paikka, mihin aina tehnyt mieli löytää kaksipyöräisellä. Nelipyöräisellä kalastuksen ohella on pohjoinen jo löytynyt, mutta polte päästä etelämmäksi pärrällä on kasvanut lukiessa näitä tarinoita. Aion adaptoida termin ilometrit, koska se kuvaa ajamista täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogin pariin! Norjasta löytyykin kymmeniä juttuja ja vinkkejä! :)
   2021-sarja on vasta alkanut
   2020 https://www.vanhamoto.net/2020/10/kuukausi-norjassa-prologi-puolangan.html
   2019 https://www.vanhamoto.net/2019/09/davas-1-pessimismi-kainuussa-saa.html
   2018 https://www.vanhamoto.net/2018/08/norja-1-pohjoiseen-katastrofaalinen-alku.html

   Ja monia juttuja aiemminkin :)

   Ilometri on tosiaan tämän blogin "lanseeraama" sana ja se on levinnyt jo tosi kivasti! Oikeastaan se on tavallaan tämän blogin tunnussana! :)

   Poista