keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Valoa ja viihdytystä Imatralla

Vähän aikaa sitten "mainostimme" Imatran valoviikkoja - Hämärän Helmet 29.10 - 14.11. ja nyt ne ovat käynnissä. Valoteoksia on tänä vuonna 28 ja ne kaikki ovat ikkunoissa.

Valtionhotellia vastapäätä olevassa Lähteentalossa on kivat valaistukset. LAB Ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelija on rohjennut koskea paljon keskustelua herättäneeseen taloon, joka on suojeltu. Talon yläkerta on sisältä valaistu ja alakerran ikkunoissa on taidekuvia talon sisältä. Kaikki muut sen kuulemma haluaisivat purkaa paitsi ilmeisesti Museovirasto (ja tämä blogi, joka toivoo, että vanhat talot mieluummin kunnostettaisiin. Suomessa on yleensä aina tuhottu kaikki vanhat ja saatu tilalle täysin persoonattomia kaupunkeja, samanlaisissa taloissa samat liikkeet kaikkialla. Talon saisi mieluummin kunnostaa, jos vielä voi... kohta ei varmaankaan voi.)

Harmillista kyllä, kävelykadun valaistusremontin vuoksi rakennusten seiniä valaistaan enemmän vasta sitten kun uudet led valaisimet saadaan seinille. Joulunavaustapahtumaan onkin sitten tulossa lisää kivoja valaistuksia (myös Inkerinaukiolle ja kävelykadun yllä oleviin valoketjuihin). 

- Valoviikot käynnistyivät viime vuonna tarpeesta saada jotain kivaa ja turvallista tekemistä ihmisille koronan keskelle. Halusin myös täyttää tyhjien liikehuoneistojen ikkunoita jollain tavalla Imatran keskustassa. Minulla oli kova tarve tuoda valoa pimeyden keskelle ja ilahduttaa näin mahdollisimman montaa ihmistä, kertoo nainen tapahtuman takana eli Mervi Leinonen Imitsistä. Tapahtuman toteuttamisessa ovat mukana Imatran rakennuttajaorganisaatio Mitra ja Imatran kaupunki.

Lokakuun viimeisenä päivänä siellä oli taas perinteisesti syysmarkkinat, ja tarjolla oli kaikenlaista kivaa kaikenlaisille.

Ruokolahdella ei ollut leijonaa, mutta Imatralla on minileopardi
Omaa Aikaa Imatralla

Vanhempia juttuja on tekemättä vielä varmaankin 20, mutta julkaistaan tämä nyt kuitenkin, kun on ajankohtainen. Luultavasti tämä oli kauden 2021 viimeinen prätkäreissu, alkavat kelit näyttää siltä. 

Imatralla on aina ollut mukavaa, kaupunki on kiva ja on erityisen kivaa tavata tuttuja... olla vaikka hiukan viihteelläJa kun tuli valoviikkoja mainostettua, niin pitihän sinne taas itsekin mennä nautiskelemaan! 

Markkinoilta tarttui mukaan kotimaisia herkkujaIlmapallokauppias olisi halunnut myydä Hra Oma Ajalle ilmapallon ja Viiville itsensä... Hra Oma Aika olisi varmaan hyvin voinutkin mennä palloilemaan jonnekin, mutta nyt ei tullut kauppoja! Yli neljän tunnin kotimatka yhtä soittoa, paikat hellinä kovasta ajosta, hyvin antoisa reissu...!Pikkuteitä pitkin aina kun mahdollista...


________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


6 kommenttia:

 1. Kyllä nuo erilaiset valot, syksyn pimeyteen tuo piristystä. Mutta Viivin mahtavat kuvat tuovat sitä aina.

  VastaaPoista
 2. Tuo musta mekko kyllä toimii 🤤

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Kävin paikalla ja olisin kaivannut vielä enemmän erilaisia valojuttuja kävelykadulle.

  VastaaPoista
 4. Lipooset sukat Viivillä

  VastaaPoista
 5. Mukava kuulla, että monia juttuja on tulossa, eikä tarvitse pelätä, että ne aivan heti loppuisivat. Suuret kiitokset näistä jutuista ja Viivin upeista kuvista mitä olette meidän seuraajien iloksi lähettäneet.

  VastaaPoista
 6. Harmi kun vasemman jalan venytys on jäänyt hieman kesken.

  VastaaPoista