perjantai 13. heinäkuuta 2018

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Oulaisissa


Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Oulaisissa on vetänyt puoleensa jo pitkään. Hra Oma Aika koetti esittää, että viikonloppuna ajaisi jonnekin lähemmäs johonkin tapahtumaan tai muuten vain, mutta niin se perässä taas ajoi lauantaina Ouluun ja sunnuntaina kiertoteitä takaisin.


Tapahtuma oli 26. lajiaan ja iso! Kaikenlaista vanhaa konetta ja kulkinetta on esillä - autoja, prätkiä, mopoja, maamoottoreita ja traktoreita. Paljon pieniä vanhoja traktoreita! 

Prätkille oli oma parkki, tapahtumassa oli riittävästi tarjolla syötävää ja juotavaa ja erilaisia ohjelmanumeroita. Tärkeintä oli tietenkin esillä ollut kalusto, joka oli mielenkiintoista, alkaen entisöidystä kulkineista päättyen Ritari Ässän autoon. Tilaisuudessa ammuttiin jopa vanhalla tykillä - kyllä muuten pamahtaa kovaa...

Traktoriparaati käsitti varmasti kolminumeroisen määrän vanhoja traktoreita - ja selostaja tuntui aidosti tuntevan niistä jokaisen kuljettajineen!

Tapahtumassa oli myös valtava rompetori, jonka arvon ymmärtää parhaiten sellainen, joka jotain etsii. Meiltä se jäi kiertämättä, koska Hra Oma Ajan terveydentila ei kestänyt helteisessä kelissä.

Pohjammaalaasista sanotahan, jotta ovat totiisia, mutta kaikki olivat hyvin helposti lähestyttäviä ja mukavia.

Pohjanmaa on tasasista, mutta paluumatkalla tuli katsottua myös mm. "Simpsiön vuori" - sata metriä korkea nyppylä, mutta sattuneista syistä sieltä näkee todella kauas! Ehdottomasti visiitin arvoinen, jos Lapuan liepeillä reitti kulkee. 

Omaa aikaa tuli vietettyä Oulussa, joka osoittautui ihan fantastiseksi paikaksi - siitä on oma pieni juttu tässä!
No nyt oli sopivan kokoinen!


Tässä on vain (rakennussarja-)kori ja pyörät!Herrasversio lattiavaihteella ja taksiversio rattivaihteella!
Joskus näitäkin oli paljon...


...todella paljon!


Datsun 120...


...ja sen edeltäjä legendaarinen 100A!


Hmmm, houkttaako kesäpesä...? ;) Valtava rompetorialue, mutta sinne ei menty Hra Oma Ajan voimien hiipuessa


Prätkille oma parkki, kuten aina ennenkin on ollut

7 kommenttia:

 1. No tuonne pitää ensi vuonna mennä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos hienoista kuvista ja kommenteista. Saako joitain kuvia lainata kerholehteemme Woimasiirtimeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Toki, mutta nämä netissä olevat ovat matalaresoluutioisia, mutta voimme laittaa sähköpostilla haluamanne kuvat :)

   Poista
 3. No nyt on tapahtuma löydetty. Tuonnehan on mentävä ens vuonna.

  VastaaPoista
 4. Oli näköjään Ritari Ässän autoni kuvia päätynyt hienolle sivustolle. ☺ Harmi kun ei törmätty, halutessasi ois otettu susta kuva Kitt:in ohjaimissa. Korjataan asia jos törmätään joskus jossain toisessa tapahtumassa. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta autosta! Toivottavasti se näkyy toistekin jossain! Siitä voisi tehdä enemmänkin juttua, se oli niin hienosti tehty.

   Poista
 5. Kiitos informatiivisesta artikkelista traktoreista ja muista ajoneuvoista. Sedälläni on edelleen vanhempi traktori, joka on tällä hetkellä poissa käytöstä ja tarvitsee Case IH:n osia. Jos saamme sen taas toimimaan, se olisi tietenkin hienoa. En tiennytkään, että on olemassa tällainen tapahtuma, jossa voi nähdä myös monia vanhempia ja pienempiä traktoreita. https://www.hameen-traktorihuolto.fi/traktorin-merkkihuolto/case-ih-traktorihuolto.

  VastaaPoista