sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Classic Motorshow ja Kievarin Kirnu - kesä on alkanut!

Lahden Classic Motorshow on jokavuotinen kesän aloitus. Sääkin on tainnut suosia melkein aina? Toinen kesän merkki on meille Kievarin Kirnun avautuminen (entinen Kirnu ja maitolaituri). Mikä olisikaan parempi yhdistelmä, kun ajaa prätkillä ensin Lahteen katsomaan moottoroituja klassikkoja ja senä jälkeen Tammelan kupeeseen Kievarin Kirnuun syömään!

Lahdessa on tavallaan kaksi näyttelyä - hallien sisällä yksi ja pihalla toinen. On nimittäin vaikea sanoa, kummalla puolella on  mielenkiintoisemmat autot, koska messualueelle saavat pysäköidä yli 30-vuotiaat kulkupelit ja upeilla laitteilla paikalle aina tullaankin!
Messun teemana oli tänä vuonna "Sorateiden virtuoosit" ja esillä olikin kaikkea mahdollista, unohtamatta Henry Toivosta, jonka kuolemasta tuli kuluneeksi 30 vuotta.

Eli eikun kuvia, niitähän tänne on tultu katselemaan!  
Kievarin Kirnuun


Messuilta halusin ehdottomasti kesäravintola Kievarin Kirnuun, ensimmäisen kerran tänä vuonna. Sitä on tullut kehutuksi ennenkin, mutta aina se saa innostumaan, kun siellä on käynyt!  "Oikaisimme" pikkuteitä sinne, ja oikeastaanhan se onkin ihan huippumutkateiden varrella melkeinpä mistä suunnasta tahansa. Ensin saa ajaa mutkateitä, sitten syödä, ja sitten taas mutkateitä... 

Se on jotenkin erilainen ravintola. Tai oikeastaan kaikki on vähän erilaista - ympäristö, ruoka, ilmapiiri. Kosken kupeessa oleva ravintola ruokineen ja ympäristöineen on jotenkin niin konstailematon, vähän erähenkinen. Lihaa kypsytetään 11 tuntia, ciapatta-tyyppinen leipä on itse tehtyä, lammasta ja kalaa hankitaan lähituottajilta milloin saatavissa on jne. Ruokalista on lähinnä viitteellinen, koska annoksen sisältö vaihtelee päivittäin sen mukaan, mitä on tuoretta saatu ja mitä asiakas toivoo tai ei toivo. Paitsi kirnuburger on ja pysyy! 

Kiireiselle se ei kuitenkaan sovi, koska sitä pyörittää yksi pariskunta ja jos yks kaks yllättäen tulee iso joukko, niin kestäähän se. Mutta ainakin me viihdymme siellä hyvin odottaessakin! Eikä se ole oikea paikka sellaisellekaan, joka tykkää "ranskalaisesta keittiöstä" eli pieniä taiteellisia annoksia. Ja Kirnu on auki sään ja muun toiminnan mukaan eli kannattaa katsoa Facesta, onko auki ja milloin... Mutta olemme todistaneet, kuinka sinne on tultu prätkillä Jyväskylästä ja kauempaakin ihan vain syömään ja sitten takaisin. Me sentään ajamme sinne vain Stadista... tai no, milloin mistäkin reissusta mekin olemme sinne kyllä menneet. 

Ensikertalaisen kannattaa ottaa Kirnuburger - se ei muistuta mitään muuta burgeria, mitä missään olemme syöneet!Legendaarinen Kirnuburger Kanan sisäfilettä ja kasviksia 

"Hra Oma Ajan erikoinen" -  vähän kaikkea!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ei niitä ole kuin noin 300, kun ei sitä kaikkia viitsinyt laittaa... :D

   Poista
  2. Ei kaikkiin ruokiin kaikkia mausteita... :)

   Poista
 2. Kesällä Power Truck Show, onko Viivi läsnä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiedä... kaikenlaisissa paikoissa kyllä käydään. :)

   Poista
 3. Kyllä Classicissa saa päivän kulumaan helpostikin. Me ei tänä vuonna oltukaan kun olimme toisaalla. Viime vuonna kävimme, klassikolla tietysti ;)
  Tuo Kirnu vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta, saatetaan joskus piipahtaakin.

  VastaaPoista