sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Syysmaisemissa

Isot rinnat, nahkahousut, big breasted, leather pants, ajo omalla vastuulla, drive at your own riskIhme ja kumma - sattui kaksi kaunista päivää peräkkäin näille kulmille. Lämpötila on tietysti jo viileähko eli Viivikin pukeutui jo nahkatakin sijaan topatumpaan takkiin. Parin sadan kilometrin lenkki vei kuusi tuntia, tuloksena oli 73 valokuvaa. Keskivauhtimme oli siis noin 12 kuvaa tunnissa. Viileässäkin säässä Viivi II toimii kuin enkeli, vaikka käyntilämpö saavutetaan välillä vain niukasti.

"Löytöjäkin" teimme - Sjundbyn linna, Kehla Stallcafé (toinen linkki)  ja tie, jossa varoitetaan ilmeisesti isorintaisista naisista. Båtvikenissä oli nimittäin kyltti, joka ensinäkemältä vaikutti varoittavan kuopista ja "Aja omalla vastuulla", mutta koska kuoppia ei ollut, tulkitsimme sen varoitukseksi isorintaisista naisista. Ajoimme omalla vastuulla silti rohkeasti eteenpäin...


Sjundbyn linna (kartassa Siuntiosta itään joen kohdalla) oli vaikuttava kuten kuvasta näkyy, mutta Kehla Stallcafé (linnasta etelään kohti Fågelvikiä) on kunnon stopin arvoinen paikka. Kahvila on auki ympäri vuoden, mutta vain lauantaisin ja sunnuntaisin. Sinne joutuu ajamaan pätkän hiekkatietä, mutta jos CX-mieskin sanoo, että se hiekkatie on oikein ajokelpoinen, niin silloin se on. CX ei nimittäin todellakaan tykkää kuulalaakeri-hiekkateistä. Normaalin kahvilavalikoiman lisäksi tarjolla on ajankohdasta riippuen myös mm. omenoita, lampaanlihaa ja lampaantaljoja!


Lisäksi sanon suosituksen, joka useimmille lienee turha - ajakaa kuninkaan teitä missä ikinä niitä näette. Varmasti kannattaa. Jopa Kehä III:n vieressä sitä on monin paikon sen verran jäljellä, että harvoin ajamme kolmosta. 


Vaan höpinät sikseen ja asiaan eli kasa kännykkäkuvia - kaikki kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla. 


Alkuun karttakuva tämän päivän reitin mielenkiintoisimmasta osasta.

Sjundbyn Linna ja sen lähellä Kehla Stallcafé:Yllä: Panoraamaa kuvataan...
Alla: ...ja tällainen panoraama tuli:

 

  Båtviken ja kohti Piispankylää:

Espoon Kartanon vieressä:


3 kommenttia:

  1. Sun olisi pitänyt ottaa Viivistä kuva samasta perpektiivistä kun liikennemerkissäkin on :)

    VastaaPoista
  2. Oliko se Sjundbyn linna jossa oli venäläisiä seinäkirjoituksia? Kun olen nuo kaikki itsekin käynyt läpi, menevät sekaisin.

    VastaaPoista
  3. En tiedä, onko linnassa venäläisiä tekstejä jäljellä (linna on yksityisasunto ja vierailut ryhmissä vain rajoitetusti ja erikseen sopien), mutta linnan viereisen meijerirakennuksen seinään on jätetty neuvostoiskulauseita.

    VastaaPoista