maanantai 4. lokakuuta 2021

Kuninkaallinen jonkun toisen ajan motoristitapahtuma

Luumäellä oli "jonkun toisen ajan" motoristitapahtuma - ainakin kahdella tapaa toisen ajan tapahtuma. Ensinnäkin korona-aika alkaa väistyä, alkaa taas (toivottavasti!) parempi aika. Toisaalta näinä kaupallisina aikoina epäkaupallinen tapahtuma edustaa jotain toista aikaa - mennyttä vai tulevaa?

Motoristipiireissä varsin tunnettu Jouko Kuningas järjesti kotitilallaan Luumäellä eräänlaiset kauden päättäjäiset, avoin kutsu oli monissa motoristien suosimissa Facebook-ryhmissä. Tarjolla olisi tietoa ajovarusteista, pullaa, arvontaa ja mahdollisuus tutustua uusiin Jawoihin. Ainoastaan Moto1-lehden vanhat vuosikerrat olivat maksullisia, ja niidenkin tuotto menisi muualle kuin Moto-Kunkulle itselleen. 

- Tavoitteena oli tapaaminen vanhan hyvän ajan motoristihengessä. Mukavaa yhdessäoloa ja kavereiden tapaamista lisättynä pienellä tietoiskulla ajovarusteista ja Jawojen koeajomahdollisuudella, Jouko Kuningas kertoi. Paikalle tulikin yli 50 moottoripyörää ja ihmisiä vielä enemmän!  

- Nykyään kaikki on niin kaupallista ja useimmiten mukana on jonkinlainen oman hyödyn tavoittelu. Tämän tapahtuman tavoite ei ollut tuottaa yhtään euroa, Motokunkkunakin tunnettu Jouko lisäsi.

Uudet Jawat olivat mielenkiintoisia - niissä on kuulemma nykyään lisenssillä valmistettu moderni Honda CB 500X:n moottori. Eipä ole silti ensimmäinen kerta, kun Jawa ja Honda ovat tekemisissä keskenään: 1959 Jawa patentoi automaattisen keskipakoiskytkimen, jonka lisenssin Honda osti Cub-mopedia varten. Cubista tulikin sitten myöhemmin maailman eniten valmistettu moottoripyörä. Uusien Jawojen ulkonäkökin on 2020-lukua, Adventure ja Scrambler. Yhdellä tankillisella ajaa 500 kilometriä! Klassisen näköisiäkin on yhä tarjolla, uudella tekniikalla. Hintojen voi sanoa olevan edullisia!

Jouko Kuningas on kaikenlaisen muun ohella kovasti tutkinut ajovarusteita, ja kertoili niistä. Yhtä oikeaa parasta asua ei olekaan, vaan se riippuu monista asioista. 

Ihmiset vaikuttivat viihtyvän todella hyvin aidossa, yksinkertaisessa motoristitunnelmassa! Modernit Jawat, 500 Adventure ja 500 Scrambler - kevyitä ja hyvin viimeistellyn näköisiä!


Uusi perinteisen näköinen Jawa 300 CL uudella tekniikalla!


Jouko Kuningas kertoilee ajovarusteista


Viivi arvonnan onnettarena - herkkuja, öljyä ja lämpöpaitaa oli palkintoina


Järjestys ja turvallisuus tarkassa valvonnassa


Omaa aikaa 

Syksy oli kauneimmillaan ja ajelemaan piti päästä! Viikonlopun viettoa Imatralla ja sieltä pienimuotoiseen kaudenpäätöstapahtumaan Luumäelle HaimilaanImatralla sai tavata ystäviä, ja pieni iltakierros "viihteellä" kaupungilla piristi kummastiAamun raikas ilma tuntui ihanalta paljaalla iholla! 

Introverttiä mietitytti lähteä Luumäelle tapahtumaan, varsinkin vielä näin korona-aikaan, vaikka tilanne onkin nyt paljon parempi. En yleensä käy missään isoissa kokoontumisissa. Mutta tapahtuma oli lämminhenkinen ja mukava! Aika moni siellä tunnistikin ja tuli juttelemaan - kiva! Jutustelua riitti, ja kiva, että oli naisiakin mukana. Harvinaista, mutta Jawassa ylsi minullakin jalat maahan! Omistajan koira hurmasi minut täysin 💕


Ei ehkä yllätä, että motoristeja oli paljon liikkeellä mutkateillä... Tie 375


Tiellä 1611


Jawa Scramblerissa jalat yksivät maahan ilman mitään madalluksia! 
Lisenssillä tehty Honda CB500X:n moottori täyttää kaikki EU-normit.


"Vähän mutta hyvää"


Viihteellä Imatralla - koeta löytää kuvasta!


_______________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )6 kommenttia:

 1. En kyllä tienny kuin ne vanhat Jawat. Ihan nykyaikaisilta näyttää.
  Hyviä kuvia muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Todella pahan kuva-arvoituksen laitoit, mielestäni löysin 2 vaihtoehtoa, joko sisällä aivan oikeassa reunassa kasvot kuvaajaa kohti, tai kuvan keskellä oleva pöydän ääressä, käsi pöydän päällä. Anteeksi jos meni väärin, mutta ainakin yritin. Varsinkin tuo viimeinen piilokuva on aivan mahtava, siis täydellinen. tässä kun on tullut useita juttuja suhteellisen pienellä aikaa, niin jo lähes pelkää kun kuluu viikko tai jopa ylikin ilman uutta juttua, että miten sen kestää ilman upean Viivin uusia kuvia sekä näitä mukavia tarinoita mitä näihin liittyy. Mahtavaa syksyä teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein, keskellä kuvaa!

   Ja kiitos!

   Poista
  2. Itä-Suomi rules.
   Eihän etelä-Savossa mitään vikaa ole, päinvastoin.
   Immeiset iloisia!

   Poista
 3. Että voi nainen olla hyvässä kuosissa. Teksti ja kuvat aivan huippua.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia ja hieno juttu.

  VastaaPoista