perjantai 15. huhtikuuta 2022

Jyväskylä, osa 1: MP-messut 2022

Helsingin MP22-messujen peruunnuttua oli Jyväskylän MP-messut Suomen suurin prätkämessu tänä vuonna. Kaikkia merkkejä ei paikalla ollut, ajat kun ovat mitä ovat, mutta mielenkiintoisia uutuuksia riitti silti.  Erityisen kiva oli huomata Benellin saapuneen taas Suomeen, uudet modernit Jawat ja tietenkin japanilaisten uutuuksia. 

Paikalla oli myös paljon rakennettuja pyöriä sekä hieno otos myös museopyöriä. Japsistarojen osastolla oli hienojen katupyörien ohella komea kattaus vanhoja ratapyöriä - eikä siinä vielä kaikki: siellä oli paikalla myös näiden pyörien kuskeja alkaen elävästä legendasta Teuvo Länsivuoresta! Varusteita tarjosi tietenkin suomalainen Hanx (omillakin mitoilla!), mutta myös toinen elävä legenda eli Artsi Nyqvist - ja mitäpä muuta hän siellä kauppasikaan kuin tietenkin puukenkiä! 

Teuvo Länsivuoren kanssa oli myös kiinnostavaa jutella - hän on kilpapyörällään ajanut viimeksi viime elokuussa. Tapahtumista vuosien varrelta mieleen ovat jääneet parhaimmat ja p*skimmat hetket. Keskinkertaiset eivät ole mielessä. Aivan samaa sanoi kollegansa Korhonen!

Tässä joitakin makupaloja:

Pyöriä ja katseltavaa oli paljon!

Vähän vahaa pintaan ja on kuin uusi?


Nykyajan kilpavehkeitä. Aika monessa näköjään on RVS-käsitelty kone.
Siitä meilläkin on kokemusta, se näkyi puretussa koneessakin

Sähkömopo!


Hondan CB500X vaikutti soveltuvan kaikkeen käyttöön


Kypäräuutuudetkin esillä


Upeita "vähän vähemmän uutuuksiakin" oli runsaasti esillä


BMW-traktori! Tai jotain sen tapaista... oli melkoinen katsojamagneetti.
Ette ehkä usko, mutta tuo ei ole tehdastekoinen vaan jonkun joskus itse tekemä...😃  

Ripeämpään matkantekoon
Ducatin sivuspoilerit isompia nopeuksia varten


Kuvaaja kuvattunaSuper-upeita Fat Whale Kustom -sähköpyöriä!

Tämäkin sähköpyörä on kuin taideteos!Harley Davidson nykypäivänä


Monkeyssa on nyt viisi vaihdetta


KiireisilleIso uutuus: Husqvarna Norden 901 - Hussen ensimmäinen adventure-matkapyörä!
Superhieno mittaristo


Hra Oma Ajan suosikki uusista pyöristä


Uusi Hayabusa on näyttävä ilmestys!


Benelli!


Video!

Legendaarinen Africa Twin tosi seikkailijoille!

Uudet Jawat - ihan muuta kuin "silloin ennen" ja aika edulliseen hintaan!
Japsistarat, japsipyöräkuskien kotipesäMonkey nimeltä "Punatulkku"Japsistarojen osastolla: Teuvo Länsivuori, Jarno Saarisen leski Soili Karme ja Pentti KorhonenKaksi liki identtistä GoldWingiä - etsi viisi pientä eroavaisuutta...? 
Omaa aikaa messuilla

Upea hetki Tepi Länsivuoren ja hänen kilpaprätkänsä kanssa
Jyväskylässä oli muutakin ohjelmaa, mutta koska messukuvia on näin paljon (vaikka tässä on vain pieni osa näytteeksi!). tulee kaksi juttua. Tämä on ensimmäinen.

Jyväskylän messut olivat erittäin mukavat, vaikkakin pienimuotoiset Helsinkiin verrattuna, mutta aika lailla samankokoiset esimerkiksi Tallinnan prätkämessujen kanssa. 

Aamulla heti yhdeksältä oli hyvä kiertää alue ja valokuvata, ihmisiä ei siihen aikaan vielä ollut paljon. Oli mukavaa jutella Hanxin porukoiden kanssa, Japsistarojen kanssa ja muutama bloginlukijakin uskalsi myös tulla juttusille, hienoa! Se on aina mukavaa tavata lukijoita livenä ja palautekin oli tosi hyvää.

Stuntshow ulkona oli myös kiva, taitavia nuoria! Päivällä väkimäärä lisääntyi, mikä oli hieno asia parin hiljaisen koronavuoden jälkeen! Artsi Nyqvist oli myös paikalla ja totta kai, puukengät tuli ostettua. Hänen kanssaan oli kiva jutella ja tuli kutsu lähteä hänen kanssaan pubiin ja illalla jatkoille, Hra Oma Aika olisi saanut jäädä messuille yksin kuvaamaan... no, ei messuilta tietenkään malttanut mihinkään lähteä.

Oma lempipyöräni uusista olisi Honda CB500F, Hra Oma Aika tykkäisi eniten Kawasakin 900-kuutioisesta retromallista.

Tapasimme myös muutaman yhteisömme jäsenen, heitä on aina yhtä ihana nähdä. Ilma oli kylmä ja lunta satoi, mutta kävellen messuilta kohti keskustaa ja syömään. Italialainen Bella Roma oli ihan hyvä ravintola, mutta sen verran kylmä kävellessä tuli, että sieltä oli suunta hotelliin ja kuumaan kylpyyn!

Hieno viikonloppu kaiken kaikkineen, varmasti vielä uudelleen Jyväskylään messuille ❤️

Jyväskylästä ja sen muusta tarjonnasta tulee toinen juttu myöhemmin. Tässä välissä tulee juttu American Car Showsta! ACS on nimittäin käynnissä just nyt pääsiäisenä Helsingin Messukeskuksessa, ja siellä on American Car Show 2022, Tuning Car Show, Classic Car Show, Custom Truck Show, MC Heaven & Motorsport 2022! FHRA 50 vuotta juhlanäyttely! Suosittelemme, TÄÄLLÄ on paljon monenlaista nähtävää! Olemme olleet aamusta asti. 

Lempipyörät Honda CB500X (en yllä maahan) ja CB500F


____________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


8 kommenttia:

 1. Prätkät ja Viivi nähty messuilla ja oli kiinnostavin vehje. Sääli ettei messuilla ollut koeajoja, olisin koeajanut Viivin! ;)

  VastaaPoista
 2. Tässähän rupee oikein mielenkiinnolla odottamaan, että millainen video Viivistä ilmestyy, Jyväskylä osa 2:een. Läppärin kuvista päätellen editointi Jyväskylän reissusta on jo menossa, seuraavan jakson videoon. ;)
  Tämä on odotettu, kiitoksen arvoinen Blogi! Nytkin useampana päivänä katsoin, että eikö ole ilmestynyt mitään uutta juttua tai kuvia Viivistä ja nyt sitten vihdoin tärppäsi. Suuret Kiitokset Teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Kiva, että olet juttuja kaivannut, mutta Jyväskylän video oli jo tässä jutussa... :)

   Poista
 3. Oletteko menossa kauhava motorshow tapahtumaan kesällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on tarkoitus viettää taas Norjassa, mutta jos se ei onnistu, niin sitten hyvinkin saattaisi Kauhava olla kohteena!

   Poista
 4. Hienoja kuvia, hieno näyttely maustettuna Viivillä! Mutta miten olisi joskus Viivi-näyttely maustettuna muilla jutuilla? :D

  VastaaPoista
 5. Koneella hieno taustakuva... Videolle moista niin kaiken kukkaraksi olisi parasta mahdollista.

  VastaaPoista
 6. Hyvin lähti omatkin rvs:sät Viiville ;)

  VastaaPoista