torstai 14. heinäkuuta 2011

Huhtikuun alun kysymys: miksei edes öljyjä saa vaihdettua???

Takapään on tosiaan joku virittänyt itse omanlaisekseen. Vilkut, johdotus, omatekoiset vannerautakiinnikkeet piti purkaa. Heräsi pieni arvaus, että tätä osastoa tulisi vastaan vielä enemmänkin.


Suurempi murhe oli, ettei edes perushuolto meinannut onnistua. Tulpat ja ilmansuodatin toki helposti, mutta öljyproppu ei auennut. Ei millään. Lopulta sain lainaksi kuorma-auton pyöränmutteriavaimen - tarpeeksi pitkä vääntövarsi ja jopa aukesi.


Se oli hankala tapaus, mutta vielä hankalampi oli edessä: öljynsuodattimen kuupan pultti ei auennut millään. Ei 10 millisellä kiintoavaimella, ei räikkäsatsilla, ei putkimiehenpihdeillä, ei isoilla putkimiehenpihdeillä, ei millään. Lopulta fiksu ystävä, kokenut veteraanimotoristi, keksi kumauttaa koivuklapilla rivoitettua kuuppaa, kunnes se kuuppa kääntyi vähän. Ja sitten klapilla iskien takaisin päin. Jopa sen jälkeen aukesi pulttikin. Tilasin Saksasta uuden öljypropun ja isommalla kannalla varustetun suodattimen pultin.


Sen jälkeen kardaanin voitelu ja peräöljyjenvaihto olikin lasten leikkiä.


Vaan miksi etujarrukahva painuun niin syvään? Säiliön kansi auki - nesteet ovat paksua keltaista töhnää, kuin paakkuuntunutta kusta. Ja jarrunestesäiliön toinen pultti on poikki, eikä toinenkaan ole muuta kuin läpiruostunut muisto pultista. Katkennut pultti on säiliön rungon pohjassa eli kysymys kuuuluu: mistä uusi säiliö? Saksasta näköjään saa, lisää rahaa myyjän tilille ja osia odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti