perjantai 22. heinäkuuta 2011

Käynnistäminen ilman starttinappulaa

Kuten on käynyt ilmi, Viivi II:n starttinappula sanoi työsuhteensa irti heti kevään alussa. Kiksiäkään ei ole eli kuinka käynnistää ikiliikkuja? Juoksemalla käynnistäminen ja mäkilähdöt eivät ole houkuttelevia vaihtoehtoja.

Käynnistysyksikköä ei Suomesta saa, mutta Saksasta kyllä – tosin huhtikuussa tilattu ja lähetetty ensimmäinen lähetys päätyi Thaimaahan ja on siellä yhä, toinen kävi Suomessa ja palasi Bremeniin, mutta kolmas tuli perille vihdoin heinäkuussa. Toki olisi voinut hankkia tällaisen katkaisijan ja tehdä jonkin väliaikaisen virityksen, mutta eipä arvannut, että osan saaminen kestää näin kauan!

Pieni johdonpätkä ajaa silti asian. Kytkemällä varovaisesti kuvan kaltaisella johdolla merkittyihin kohtiin alkaa startti pyöriä ja herkillä sormilla käynnistys onnistuu rikkomatta mitään. Johdon kanssa pitää kuitenkin olla varovainen, sillä se tuntuu iskevän rajusti kipinää, jos vahingossa hipaiseekaan kolon seinämiä. Ei siis kauhean käytännöllinen tai nopea tapa, mutta toimii kuitenkin.

No, osa on saapunut – käytetty, mutta toivon mukaan ehjä. Enää pitäisi saada huoltomieheni lomalta töihin, jotta kaikki sähköt yms. tulevat kytketyiksi oikein. On se varmaan juhlaa käynnistää moto nappulaa painamalla...

Ei maailman kätevin tai mukavin tapa käynnistää, mutta toimii.

2 kommenttia:

  1. Nyt mennään jo elokuuta, mutta johdonpätkllä yhä käynnistelen. Tilasin Saksasta muutama päivä sitten ihan uuden käynnistinyksikön, sen pitäisi jo olla matkalla - mutta minne...

    VastaaPoista
  2. Upo suusi käynnistysyksikkö on saapunut, vielä kun sen saisi kiinni...
    http://vanhamoto.blogspot.com/2011/08/saksasta-osat-mista-asennukset.html

    VastaaPoista