sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Jaalaan ja Jaalasta

Kännykkä tavoitti muitakin kevään
merkkejä kuin vain teknisiä asioita...
Ensimmäinen meidän mittapuumme mukaan ajokelpoinen (tai edes liki...) sunnuntai huhtikuussa. Mutta minne sitä ajelisi. Edessä olleen kartan kauimmainen piste koillisessa oli Jaala, siinä Iitin ja Kouvolan yläpuolella. Olkoon se siis kohde. Tai oikeammin oli ajatus, että ajelisimme Verlaan, mutta aika loppui kesken eli tuo kartan ääripiste oli reissumme ääripiste.

Meidän tapauksessamme suoraa tietä ei yleensä ole, niinpä tässäkin tuli matkalla pikkuteitä pitkin ihmeteltyä mm. Orimattilaa, Artjärveä, Elimäkeä ja Iitin Kausalaa. Kauniita teitä riitti, jos kohta kyllä on talvi tehnyt tiet täyteen hyppyreitä, töyssyjä, halkeamia, kuoppia jne. 


Iitin Kausalassa tuli vastaa moottoripyora.org -letka, varmasti parikymmentä pyörää ja saman verran orgilaisten sormimoroja - yes! Se oli suorastaan reissun yksi huipennuksista. 


Sen sijaan kun nälkä alkoi Kausalan kohdalla vaivata, päätimme ohittaa varman valinnan eli ABC:n, koska "Kyllä Iitissä varmaan on joku kiva persoonallinen ravintola". No, siellä oli kaunis kirkko ja kiva kahvila - jossa kävi vain käteinen eli ei onnistunut. No, "Jatketaan Jaalaan, siellä varmaan on joku kiva persoonallinen ravintola". No siellä on S-Market eikä muuta. Aika ei enää riitä mennä Verlaan, liekö sielläkään ollut edes mitään auki... Suuntasimme siis ensin kohti Kouvolaa, siitä koukkasimme Kuusankosken kautta Korialle, jossa oli avoinna - ABC. No, maistuvat syömingit sieltä tietysti sai, mutta ei tietenkään mitään ennen kokematonta.


Artjärvi - Myrskylä - Askola - Pornainen -linjalla palailimme takaisin kohti lämpenemässä olevaa saunaa, joka oli kyllä tarpeen. Rehellisesti sanottuna näillä kesäisillä ajofarkuilla tuli kylmä - jos ei nyt ihan umpijäähän mennyt, niin pintahuurretta ainakin tuntui olevan... sentään liki seitsemän tuntia prätkäretkellä.


Sitten jokunen kännykkäkuva, klikkaamalla suuremmiksi kuten aina:

Oikein tarkkaavainen katsoja saattaa huomata, että tämä on itse tehty eikä tehdasvalmis... :D 


Monet järvet ovat vielä jäässä, tämä Artjärveltä


Iitin kirkko


Iitti


MyrskyläKurjet ja joutsenet ovat saapuneet Myrskylään


Pornaisissa kuohuuSaunaan, mukana myös kolme koiraa2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se oli tällä kertaa olennainen osa tuota reissua... :D
      (ja minä en edes saa saunoa...)

      Poista