sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Lahti Classic Motorshow 2013

Lahti Classic Motorshown suosio tuntuu vain kasvavan ja ihan syystäkin. Tarjonta on upeaa, mutta on tosin edelleen vaikea sanoa, ovatko hienoimmat pelit hallissa vai pihalla. 

Ruuhka oli lauantaiaamuna 10-11 aikoihin huikea, autojonot ulottuivat kilometrien päähän alueesta. Joka fiksusti ajoitti tulemisensa lauantaina 12-13 jälkeen pääsi mukavasti perille ja pysäköintitilaakin alkoi olla jopa alueella ja sen tuntumassa, kun ensimmäiset olivat jo poistuneet. Siitä onkin sanottava ainoa kritiikki: järjestelyt hieman ontuivat tässä kohdin. Fiksusti 11 aikaan autot ohjattiin jo kaukaa kauemmas, koska alue oli täynnä, mutta "moottoripyörät mahtuvat kyllä aina", sanottiin ja saatoimme siis jatkaa kohti messualuetta. Liikenneympyrässä kaveri kuitenkin ilmoitti, ettei varsinaiselle alueelle mahdu edes yli 30-vuotiaita moottoripyöriä. Niin meidät kuin jokunen muukin vanhempi pyörä ohjattiin toiselle pysäköintialueelle, joka toki oli aivan vieressä ja siinä alueelle sitten kävellessään näki upeita vanhoja kulkupelejä, mutta... samaan aikaan varsinaiselle messualueelle ohjattiin alle 30-vuotiaita pyöriä, jotka sinne toki hyvin mahtuivatkin. Itse asiassa kutakuinkin kaikki moottoripyörät olisivat mahtuneet alueen reunoille ja yli 30-vuotiaat etenkin olisivat vaivatta mahtuneet. Etenkin kun puolen päivän jälkeen tosiaan autoillekin alkoi paikkoja vapautua. No, isojen massojen järjestäminen on tietenkin haasteellista eikä liikenneympyrässä voi olla aina tarkka tieto vapaasta tilasta. 


Varsinaiselle messualueelle olivat tervetulleita kaikki yli 30-vuotiaat autot (ja kuorma-autot ja ylipäätään kaikki vanhat kulkupelit), mutta tila on tietenkin rajallinen. Myös lähimmät pysäköintialueet oli varattu 30+ kulkupeleille. Näin aivan läheisyydessä oli käytännössä "laajennettua messualuetta" vielä enemmän ja yleisö sai nauttia vielä laajemmasta tarjoomasta.  


Omia lempiautoja riitti varmaan joka makuun, ja Viivikin, joka aina lämpenee Porscheja nähdessään, löysi niitä jopa rivistön. Punaisia. Tosin dieseleitä ja tarktoreita, mutta mitäs väliä, Porsche on Porsche...  


Jonain päivänä meilläkin on oma vanha MercedesW109W116FordTaunusGranadaCitroenDS tms. Vaeltelimme ulkona, sisällä, taas ulkona, taas sisällä, ulkona... etenkin ulkona kun kalusto vaihtui tasaisesti. Sulassa sovussa vaikkapa aikakauden kallein Mercedes ja halvin Mosse vierekkäin. Nähtävää olisi ollut liki loputtomasti!


Mutta ei tätä tekstiä kukaan tänne tullut lukemaan vaan katsomaan kuvia, joten tässä kännyköiden kennoille tarttunutta.Klikkaa panoraama ja muut kuvat suuremmiksi halutessasi!

The Blues Brothers!
Valmis Mini vai Mini Ikean malliin...?  :D


Porschet...
Tästä Viivikin ylsi maahan!  :)Schwimmwagen!Tällaisen laukun tahtoisin...Mercedes 600
Ur-Quattro!


CX-parkki?  :)

4 kommenttia:

 1. CX-parkki hyvinkin :) Olihan siihen nyt ajettava viereen, kun tilaa oli. Minut käännytettiin myös ympyrästä poispäin, tilaa olisi kyllä ollut hyvin. No, eipä ollut paha matka tuostakaan kävellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut paha matka, ihan vieressähän tuo ja hyvänä puolena tuli katsottua ehkä vielä enemmän noita ulkopuolella olleita autoja. Vaan kyllä siinä joku tiedonkatkos on täytynyt olla, joka ikinen vanha prätkä olisi vaivatta mahtunut ihan messualueellekin.

   Poista
 2. Heti 10 jälkeen lauantaina vinkattiin näyttelyyn pyrkijän motoristin liikenneympyrästä poispäin koska liikenneohjaajan mukaan invaparkissa ei ollut yhtään vapaata paikkaa edes prätkälle! Tulipahan tehtyä oikein nätti maaseutukierros Lahdesta itään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siellä joku informaatiokatkos on täytynyt olla, koska prätkille oli kyllä tilaa. Autoja kieltämättä oli paljon, mutta reunoille olisi pyöriä sopinut (invapaikat toki invalideille).

   Poista