sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kirnu ja Maitolaituri ja makoisat tiet

EDIT: Kirnu ja maitolaituri muuttanut ja uusi nimi!

Saimme vinkin, että kannattaa ajella Kiikala - Rekijoki - Terttilä -reitti. No oitis tutkimaan ja ajettuamme läpi Vihdin ja Jokikunnan vanhalle Turuntielle ja edelleen Suomusjärvelle, saatoimme todeta, että vallan kelvollinen reittihän se olikin, erityisesti laajaa varsinaissuomalaista vilja-aittaa eli peltomaisemaa riittää. Sieltä piti löytymän myös motoristeille oivallinen taukopaikka, mutta eipä osunut kahteenkaan silmäpariin. No jatkoimme Someron suuntaan ja edelleen Torronsuon kansallispuiston läpi kohti Tammelaa, jossa tiesimme upean maisematien Saaren kansanpuiston läpi.

Tammelaan saavuttaessa alkoi jo olla nälkä. Tiekyltissä luki Café Tammela. Ei löytynyt. Katsoimme nokialaisella erinomaisella City Lens -sovelluksella ympärillemme ja totesimme, että paikalla, jossa kyseisen kahvilan olisi pitänyt olla, näytti olevan jotain vallan muuta.

Nälkäisinä siis eteenpäin, mutta Viivi bongasi heti kohta erikoisen rakennuksen ja "Kesäkeittiö"-kyltin. Sinne. Kaipa sieltä jotain syötävää saisi.


Sitten alkoi näyttää hyvältä: paraatipaikalle saa pysäköidä vain moottoripyöriä. Persoonalliseen paikkaan sisälle tilaamaan. Lista näyttää siuht tavanomaiselta, mutta kun aloin kysymään, mitäpä "Kirnuburger" pitää sisällään, alkoi valjeta mistä on kysymys.


Joko se ei ole burgeri tai sitten mäkkäreiden etc. on syytä välittömästi lopettaa tuotteidensa kutsuminen burgereiksi. Tämä ja kaikki muutkin listan ruoat ovat aivan eri planeetalta. Esimerkiksi tämä Kirnuburger oli valtava, ja puolikkaan ciapattaleivän sisälle oli laitettu mm. 12 tuntia haudutettua porsaanniskaa (kokolihaa, joka on niin mureaa, että sitä voisi syödä lusikalla ja kauan jauhelihapihvin ovat siihen verrattuina sitkeitä!), pekonia ja vaikka mitä! Lehtipihviäkään ei voi edes selittää, mutta se oli paras lehtipihvi ikinä - annos oli täynnä vaikka mitä. Savukalalautasellekin olisi saanut tuoretta itse savustettua kalaa kera kaiken mahdollisen - ja se kaikki mahdollinen on tuoretta ja itse valmistettua. Jopa olut oli Viivin mielestä aivan uskomattoman pehmeää.


Tila on siis entinen meijeri, eikä sitä ole kauheasti muutettu. Sisältä löytyy intiimien ruokailutilojen lisäksi täysin ainutlaatuinen juhlatila - lähes muuttamaton meijeritila! Valtavilta terasseilta löytyi myös mm. kolme riippumattoa, joihin Viivin piti tietysti heti päästä makoilemaan.


Kuin kruununa päälle tämän Kirnu ja Maitolaiturin edestä alkaa (tai siihen päättyy) aivan huippureitti: Saaren kansanpuisto - Porras - Räyskälä - Pilpala. Kytäjän kautta kannattaa aina koukata mainioiden teiden takia.

Mutta eiköhön laiteta muutama kuva ja tällä kertaa jopa videokin (jonka Viivi kuvasi kännykällä ajon aikana samoin kuin osan kuvistakin). Klikkaamalla suuremmiksi.


Ensin video (klikkaamalla YouTube tekstiä saat videon isommaksi):

Jokikunnan kautta kohti Vanhaa Turuntietä:


Suomusjärveltä kohti Kiikalaa:Kiikala:

Rekijoki, kohti Someroa:Tammela:Kirnu ja Maitolaituri:Menun otsikot eivät paljasta totuutta, kaikki todella hyvää gourmet-tasoista!

Saaren kansanpuisto:


Räyskälä:
Kytäjä:
Nukari:
Tekstissä mainittu osa reitistä kartalla:


5 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Tuolla täytyy kyllä itsekkin käydö ajelulla. Viiville kiitos paidan väri oli nyt vinkin mukainen :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa alkukesän ja alkukauden maisemaa. Tuo Kirnuburger näytti kyllä , jos vaan noille nurkille eksyy niin pitää ottaa vihjeestä vaari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aivan mahtava! Ja Viivi sanoi, että tuo lehtipihvi oli ehdottomasti paras ikinä!

   Poista
 3. ihania kuvia ja videota tutuista maisemista, kiitos!

  VastaaPoista