sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Sammatti ja tie 1873 (...ja Karja-Lohja, Fiskars jne.)

Klikkaa isommaksi!
Mozartin tunnetuimpia teoksia on Eine Kleine Nachtmusik eli "pieni ilta-ajelu". Alkumatka tosin meinasi mennä Mozrtin Requiemin puolelle, sillä heti liikkelle lähdettyä huomasimme, että etujarru on outo - kahva on kivi kova ja se hiukan laahasi. Ajatus oli, että ehkä se siitä virkoaa, kun mennään vaan. Kymmenkunta kilometriä ja se kiukustui niin, että meni lukkoon ja molemmat levyt hehkuvan kuumia. Siinähän olimme. Mitään työkalujahan ei mukana ole - ja miksi olisikaan, koska en mitään jarruremonttia osaisi tehdä kuitenkaan. Viivi II on kuitenkin nainen eli paitsi että ne suuttuvat äkisti ja varoittamatta, niin ne saattavat yks kaks rauhoittuakin yhtä yllättäen. Niin nytkin - heti kun levyt jäähtyivät, kahva oli aivan normaali ja jarrut samoin. Siis ei kotiin vaan eteenpäin! 


Suuntana oli Lohja, jonne meneviä reittejä on täällä kuvattu ennenkin (katso tästä!), mutta vähän vähemmälle ehkä ovat jääneet Sammatti, tie 1873 ja Karja-Lohja. Lohjalta tietä 1070 tultaessa ei ehkä heti kannata kääntyä posottamaan tietä 104 kohti Fiskarsia, vaan ajaa hiukan edemmäs Sammattiin, josta vanhan puukirkon kohdalta kääntyy paljon mutkaisempi tie Fiskarsin suuntaan (kyltissä Lohilampi-Kiikala). Sekin päättyy tielle 104, mutta siltä voi poistua taas hetkeksi tielle 1873 tekemään pienen silmukan järvien keskelle. Tie on kapea, mutkikas ja tietenkin toisin paikoin roudan kiusaama, mutta kaunis ja yllätyksellinen.

Niin, mainittakoon, että ajoimme jarrukiukuttelun jälkeen liki 300 kilometriä ilta-ajelua ilman minkäänlaisia ongelmia, kaikki toimi hyvin kuten CX:ssä yleensäkin. Jäi tuo kiukuttelu täysin arvoitukseksi. Kotiin saavuimme 22:30, ja aurinko paistoi edelleen kirkkaasti ja oli lämmintä. Kesä on ikäänkuin aika kivaa aikaa.

Ja sitten kännykkäkuvia, pari myös muualta matkan varrelta. Kuvia seudun muilta reiteiltä on siis Ajereittejä-sivulla. Kuvat klikkaamalla isommiksi, etenkin panoraamakuvissa suositeltavaa! 
(video lisätty!)

27.5. Täytyypä tähän vielä lisätä, että kun soittelin asentajakaverilleni ja hän kertoili, mitä jarrujen vapauttamiseksi pitäisi tehdä, sanoin että ainoa mukana olevat työkalu on Leathermanin monitoimityökalu. "No sillä ei nyt tässä tehdä mitään, paitsi jos tulee tarve heittää jotakin!" :D
Matkanvarrella nähtiin myös metsäpeuralauma edessä tiellä, mutta niistä ei ehditty kuvaa ottaa.

Tie 1070:


Sammatti:
Tie 1873:Mini-hevosia, koiran kokoisia!
Karja-Lohja:Fiskars:Billnäs eli Pinjainen:
Klikkaamalla YouTube-tekstiä saat videon isommaksi:


Karjaa:

Kuninkaan tiellä Vantaalla:
Vantaankoski:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti