sunnuntai 7. helmikuuta 2016

MP16Helsingin moottoripyörämessut eli MP16 tavallaan avaa uuden kauden. Tänä vuonna juhlavuottaan vietti Suzuki Katana, joka olikin hyvin esillä Japsistarojen osastolla. Gixxerit ovat sitä legendaa kunniakkaasti sitten jatkaneet vuosikymmenestä toiseen. Tämä ei ole kaiken kattava kuvakavalkadi messuista, mutta kai tästä jonkin käsityksen silti saa.  

Uutta oli asvalttirata, jossa oli mahdollisuus koeajaa pyöriä. Asvalttiradalla oli myös ohjelmaa, kuten muuallakin. Esimerkiksi melkoista surmanajoa pienessä teräspallossa ja parhaimmillaan jopa neljän pyörän voimin, mikä oli pallon kokoon nähden täysin käsittämätöntä! Rakennettujen pyörien osastolla oli myös monia upeita luomuksia. 

Messuilla tuli tavattua myös monia tämän blogin lukijoita - jotkut pikaisesti moikkasivat, toiset juttelivat pidempään. Olipa mukavaa! Jatkossakin saa aina tulla juttelemaan, jos vaikka kesällä taukopaikoilla tai muualla nähdään. Oli myös vähän jännä fiilis muistella vuoden takaisia messuja, joissa haaveilin omasta pyörästä - silloin ei ollut aavistustakaan, että paria kuukautta myöhemmin minulle annettiin lahjaksi oma pyörä!

Hra Oma Aika puolestaan näki messuilla erään naisen, jolle hän meni sanomaan, että "Anteeksi, mutta mitenkäs tuo tasauspyörästö nyt toimikaan"? Nainen nauroi hersyvästi ja sen jälkeen he juttelivat aika pitkään. Tuo nainen oli tietenkin Hannele Lauri, Speden "Naisen logiikan" tähti. Hannele kertoi, ettei edelleenkään tiedä, miten tasauspyörästö toimii. Spede oli aikoinaan antanut tekstin eteen ja Hannele oli kysynyt, että "Mitä hauskaa tässä nyt on, minä en ymmärrä yhtään mistä tässä puhutaan". "Just siks se onkin niin hauskaa, kun sä et tajua siitä mitään!" oli Spede vastannut! 
Hannele Lauri oli livenä(kin) aivan ihastuttava ihminen ja valloittava persoona - ja erinomainen huumori! 


...stetson? Etsipä etujarru ja kytkin... Etujarru on vasenta kahvaa kääntämällä, kytkin vasemmalla jalalla, vaihdevipu vasemmalla kädellä... 

Kuuluisa tasauspyörästösketsi:21 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia! Tuli minunkin käytyy messuilla näiden kuvien välityksellä. Kiitos kuvaajille Benille & Viiville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva jos näistä oli iloa! :)

   Poista
 2. Kumma juttu, että vaikka päivän kiertää messuilla niin toisten ottamia kuvia katsellessa tulee ahaa-elämyksiä. Että oliko siellä tommosiakin.

  Emännän kanssa bongattiinkin teidät mutta ei sitten tohdittu tulla esittäytymään, kun teillä oli juuri ne tasauspyörästökeskustelut niin tiiviisti menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli vähän sekavat tilat tänä vuonna, ei itsekään löydetty ihan kaikkea. Tulette sitten seuraavalla kerralla juttelemaan! :)

   Poista
 3. Ei mennyt messut ihan putkeen. En bongannut Viiviä ainoastaan jotain ripakinttu teinejä keikistelemässä. Moottoripyöriähän siellä oltiin katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moottoripyöriä onneksi oli sitten sitä reilummin tarjolla! :)

   Poista
 4. Viivin näin eka kerran livenä ja kaunis oli kuten kuvissakin. Hyviä kuvia olette ottaneet. Jatkakaa vaan samalla linjalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jatketaan samalla linjalla. :)

   Poista
 5. Toi tasauspyörästö sketsi on aivan huippu. Monta kertaa on tullut näytettyä autokoulun teoriatunneilla:)
  Messut jäi sitten kuitenkin väliin tällä kertaa:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kohdallani ajo-opetustunnit eivät viimekesänä varmaan menneet ihan kuten autokoulussa... ;) :D

   Poista
  2. Meinasiko muuten koskaan mennä hermo:)

   Poista
  3. Ei meinannut, jännitti vain alkuun :)

   Poista
 6. Olin siellä minäkin .

  VastaaPoista
 7. Olipa taas tarjontaa. Kiitos messuista kuvien välityksellä kun jäi tänä vuonna väliin. Seuraavaksi Jyväskylään, eikös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylässä tullaan varmaan käymään kesällä ehkä parikin kertaa, mutta milloin, se onkin aina ihan eri juttu...

   Poista
  2. MP-näyttely 2.-3.4.2016. Minä ja mun brittini myös mukana :)

   Poista
  3. Hienoa! Jos silloin päästään sinne, niin tullaan katsomaan! :)

   Poista
 8. Viivi ja Trumpan Rocket on kyllä melkoinen pari!! Ei voi ihan sanoa että olisivat saman kokoisia (pyörä ja kuski) mutta jos tommonen yhdistelmä ajaisi ohi niin taitaisi päät kääntyä ja niskat naksahdella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä olisi näky juu! Niin leveä että reidet pakko pitää ihan levällään, niin pitkä että hyvä kun ohjaustankoon yltää, liian painava ja niin korkea, että olisi se näky kun pysähdyn ja jalat räpiköivät ilmassa... mutta muuten ihan minun näköinen pieni pyörä! :D

   Poista
 9. Viivi olis kyllä ollu parempi malli tuohon vartalomaalaukseen ;-).

  VastaaPoista