tiistai 1. maaliskuuta 2016

Off topic: DC-3, ihanin ja kaunein Iso Lintu


Viime toukokuussa meillä oli kiire tulla Imatralta "musiikkireissulta" takaisin Helsinkiin, sillä olin vihdoin menossa DC-3:n kyytiin. Paluumatka oli aika kylmä, sateessa kastuimmekin, mutta ei voinut hidastaa. Piti ehtiä koneeseen! Kaikkein ihanimpaan lentolintuun! Tuosta ihanaäänisestä Isosta Linnusta olen unelmoinut jo pitkään, katsellut kesäisin lähes päivittäin sen lentämistä. Pelkkä sen ääni saa jotakin minussa aina värähtämään, joka kerta!

Sen verran kylmissäni olin kuitenkin, että piti pukeutua lennollekin lämpimästi, mutta mieli oli lämmin! Herra Oma Aika sai jäädä kiltisti odottamaan.

Sellaisella innolla kävelin koneeseen, että taisin ensimmäisten joukossa olla ja jännittynyt. Vatsassa oli perhosia ja se tunne, kun ensimmäinen lento tuolla Kaunottarella oli vihdoin tosi, oli päätä huimaava. En tiennyt minne olisin katsellut, kun kone lähti kiitoradalle. Se ääni ja tärinä tekivät entistä enemmän vaikutusta, ja kun ilmaan noustiin, niin VAU! Koneessa sai kävellä ja kuvata, sekä käydä katsomassa ohjaamossa. Mittareita riitti...  

Oli ihanaa lentää kaupungin yllä ja nauttia maisemista. Kaikki on niin kaunista! Ne, jotka väittävät, että Malmin lentokenttä on välttämätöntä purkaa ja rakentaa sen tilalle asuntoja, ovat kyllä niin väärässä kuin voi olla. Joka puolella kentän ympärillä, saati kauempana, on "loputtomasti" rakentamatonta peltoa ja metsää. Kaupungin itsensäkin omistamaa. Taitaa olla ihan muut syyt purkaa lentokenttä, joka kumminkin on Suomen toiseksi vilkkain! Todella surullista, että Suomessa aina puretaan kaikki vanha.

Ei mikään muu lentokone ole koskaan ollut yhtään sitä samaa kuin DC-3, Iso Lintu! 20 minuttiia oli ihan liian lyhyt aika, olisin viihtynyt kyydissä paljon pidempään. Jotkut ovat moittineet sen kyytiä töyssyiseksi, mutta minä tykkäsin! Kesällä toivon pääseväni toisen kerran!

Ensimmäisenä koneeseen...  


9 kommenttia:

 1. DC-2 on ihan yhtä nätti, mutta niitä ei taida enää lennellä. Kai ootte käyny kattomassa Hanssin Jukkaa Tuuloksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja se on aikoinaan nähty jo Hämeenlinnassa :)

   Poista
 2. Varmaan upea kokemus ,ei mikään ihme että Viivi onnessaan. Hienoja kuvia ilmasta... on lennetty verraten matalalla. Lapsuudessani käytiin perheeni kanssa Hämeenlinnassa HanssinJukka kahvilan luona Opel Rekord P2 -62:lla kesälomareissulla.(joku hatara muistikuva koneesta on jäänyt)

  VastaaPoista
 3. Moi.
  Dakota eli dc-3 on yksi kauneimpia lentokoneita. Itsellä on tuohon koneeseen mukavia muistoja 70-luvulta. Varusmiehenä tuli hypättyä pari kertaa.... Oi niitä aikoja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina haaveillut laskuvarjohyppäämisestä...

   Poista
  2. Nuo army hypyt on ihan oma juttu...
   Tässä video rautaiselta 60-luvulta.
   https://www.youtube.com/watch?v=k9LdxogJe3c
   Siviilihypyt onkin ihan nautintoa

   Poista
  3. Joskus aion vaikka tandemhypyllä kokea hyppäämisen :)

   Poista
 4. No huh hienoo, en tiennytkään että tuollaiset vielä lenteleekin. Ei ihme että olit into pinkeenä ;) Hienoja kuviakin olet saanut koneessa ja toi toisiks viimenen näyttää siltä kuin olisit kuvannut koneen ulkopuolella. Kävitköhän lennon aikana... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä piti vähän ulkona jäähtyä, kun tuntui lento niin hyvältä... :D

   Poista