maanantai 7. maaliskuuta 2016

Off topic: Tampere Beatles Happening 2016


Seitsemättä kertaa Tampere Beatles Happeningissa. Oli muuten seitsemäs kerta, kun ne järjestettiin. Toistakymmentä bändiä eri puolilta maailmaa kokoontui ja yleisöä tapahtumassa oli kuulema 4700. Muutama esiintyjä on pakko mainita ihan erikseen. Niin - ja olihan tämä motoristitilaisuus, sillä Beatles-kirkossa (video alempana!) kolehdin keräsi MCC Sons of Abraham - eikös pahamaineiset motoristit aina kerää suojelurahaa kaikilta... ;)  

Bändeistä kannattaa nyt ihan erityisesti mainita Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, koska sillä on ollut aivan erityinen vuosi takana. Maailman ykkös Beatles-tapahtuma on tietenkin vuosittain Liverpoolissa, International Beatle Week. Sinne viime vuonna valittiin kullekin Beatles-albumille yksi esittäjä. Yksi näistä valituista maailman parhaista Beatles-tribuuttibändeistä tuli Suomesta, ja arvaatte kyllä mikä! JN TBTB sai esitettäväkseen Magical Mystery Tourin, joka ei ole helpoimmasta päästä esittää livenä! Mutta se meni hyvin ja nyt Tampereella oli tilaisuus kuulla tämä sama esitys. Salin täydeltä väkeä oli innostunut kuulemastaan - bändin pyrkimys mahdollisimman alkuperäisen kaltaiseen esitykseen oli varauksetta yleisön mieleen. Monien kommentteina olikin, että se vain on niin, että  Jirin pitää olla bändeineen aina paikalla - se vetää väkeä, kun yleisö tietää 100 %:n varmuudella saavansa mitä haluaa. 
Tuosta bändin Liverpoolin keikasta on muuten tehty dokumenttikin, jonka kutsuvierasporukka sai nähdä Tampereella. Jostain kummasta tekijänoikeudellisesta syystä sitä ei saa mainostaa edes kuvalla tilaisuudesta toisin kuin vaikkapa elokuvaa, jossa Viivi II esiintyy.


The End Liverpoolista oli myös yleisön mieleen. Beatlesin loppukauden musiikkiin keskittynyt bändi ole todella taitava ja sai yleisön innostumaan. On ilmeisesti vain niin, että Liverpoolissa kaikki saavat Beatlesin vereensä jo äidinmaidosta! The End halutaan uudelleen Tampereelle!


Varsinainen vauhti-bändi tai party-band oli puolestaan Puolasta saapunut The Rookles! Näiden kaverusten bändissä oli samaa riehakuutta kuin alkuperäisessä Beatlesissa lavalla! Ensi vuodeksi jopa ehdottaisimme, että myös Rookles tulisi uudelleen Tampereelle - se olisi loistava illan lopetusbändi, riehakasta menoa yleisön makuun! Bailubändi!


Argentiinasta saapui Nube9, englanniksi Cloud 9 eli Harrisonin hyvin tunnettu levyn nimi. Yhtye oli ennakkomaineensa arvoinen - se on soittanut Beatlesia ympäri maailmaa ihan yksinkertaisesta syystä - se vaan on yleisön mielestä niin hyvä! 


Venäjältä saapui Back from the USSR, joka oli äärimmäisen taitava ja särmikäs kokoonpano, jonka ohjelmisto on rakennettu vokalisti Alyona Yarushinan jännittävän lauluäänen mukaan. (Video tulossa!)

Kotimaisia esiintyjiä oli useita Jiri Nikkisen tribuuttibändin lisäksi, eikä kotimainen soittotaito jäänyt jälkeen ulkomaisista. Ringerin taustabändi oli kotimainen Beat Less, ja Beat Brothers ja monet duot lunastivat kaikki ehdottomasti paikkansa Happeningissa.


Yleisöä sen sijaan jakoi erittäin vahvasti amerikkalainen Beatallica - bändi joka soittaa rankkoja metallimusiikkiversioita Beatlesin kappaleista. Osa saattoi olla jo vähän vaikeasti tunnistettavia ja osa yleisöstä oli mieluummin kuuntelematta sitä. Taitava orkesteri ehdottomasti oli, mutta ehkä Ison Salin Come Together -konsertti ei sitten kuitenkaan ollut ihan oikea paikka metallimusiikille. Siellä yleisö ehkä odotti enemmän perinteisempiä näkemyksiä. Erityisen kokeilevat orkesterit sopivat ehkä paremminkin Sorsapuistosalin puolelle - ja parempi ympäröidä ne klassisemmilla näkemyksillä, ettei yleisö pety odotuksissaan. 


Yhteen kaveriin sen sijaan ei pety kukaan - Ringoon. Mies, joka saa kaikki hyvälle tuulelle esityksillään ja olemuksellaan. Niin myös Ringon täydellinen kaksoisolento Ringer Star - mies joka näyttää metrin päästäkin Ringolta, kuulostaa Ringolta, soittaa rumpuja Ringomaisesti ja jonka kaikki eleet ja maneerit ovat Ringon. Kenties hän onkin Ringo, joka saa olla enemmän rauhassa esiintyessään Ringon kaksoisolentona...  :D   Monikin toivoi Ringeriä vakiokalustoon, esiintymään milloin missäkin ja miloin kenenkin kanssa!

Perjantai / Friday


 Ringer StarThe End

The Beat Brothers


Back from the USSRNube9


The RooklesBeatallica
Lauantai /Saturday

Beatles-kirkko

Video:

Hyvä huomata ero Beatles-jumalanpalveluksen ja Beatles-jumalan palveluksen välillä...  ;)

Legendaarinen Beatles-pastori Tapio Pajunen, joka on kolmena vuotena tehnyt sellaisen jumalanpalveluksen, jossa kaikki viihtyvät 


Vinylmania-levymessut ja vintarge-kaupat

Kalleimmat levyt maksoivat 1000 - 20 000 euroa...


Iltapäivän esiintyjiä
Seminaarit - paikalla myös Mark Levinsohn

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute BandPirkanpojat ja Nube9
Get Back

The End
Artistit tarkkailivat toistensa esityksiä enimmäkseen omalta bäkkäriltään


Omaa aikaa Tampere Beatles Happeningissa

Käytännössä kaikki hereilläoloaika meni Beatles happeningissa...
Tuomiokirkossa Beatles-messu


13 kommenttia:

 1. Hieno kuvasarja oli mutta Viivistä liian vähän kuvia :(

  VastaaPoista
 2. Beatallicassa toinen puoli musasta tulee Metallican biiseistä, että ehkä siitä saa enempi irti jos pitää molemmista bändeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se varmasti on! Hyvä bändi, mutta ehkä tuo pääkonsertti oli vähän huono paikka. :(

   Poista
 3. Varmasti mieleton tapahtuma, mikä olisi pitänyt todistaa paikan päällä! Jäi vähän harmittaa kun Viivin osuus kuvissa oli todella pieni :(

  VastaaPoista
 4. Wau, Ringon kaksoisolento oli mykistävä. Taas uus juttu Beatles-fanille.

  Kiitos videoista ja kuvista.

  P.S. RIP George Martin

  VastaaPoista
 5. Laitetaan aiheeseen sopiva video.

  https://www.youtube.com/watch?v=QeS_5i5CBVQ


  T. Joonas

  VastaaPoista
 6. Ei valokuvaa Beatles-tietokilpailun voittajista täälläkään. Taisi heiltä unohtua verkkosukat kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietokilpailussa tai sen voittajien julkistamisessa emme olleet paikalla, muuten olisi kuvia... kun tapahtumaa on tauotta ja piti välillä käydä syömässä ja muuta, eli ihan joka jutusta ei kuvia ikävä kyllä meilläkään ole... :(

   Poista
 7. Hyviä kuvi ja videoita.
  Päätin just, että koitan järjestää ensi vuonna aikaa ja osallistun tapahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Me olemme olleet siellä joka vuosi ja aina on ollut mielenkiintoista!

   Poista
 8. Moi, missä jatkot tänä vuonna??

  VastaaPoista