tiistai 13. kesäkuuta 2017

Seinäjoki International Air Show 2017 ja uusia paikkoja

Totesimme, että jos samat koneet voi nähdä ilmaiseksi kotinurkilla tai sitten lähteä ajamaan aamuviiden jälkeen satoja kilometrejä Seinäjoelle ja maksaa niiden samojen koneiden näkemisestä, niin tietenkin valinta oli helppo - suunnaksi Seinäjoki International Air Show 2017! 

Aika sumussa sinne sai ajaa eikä hiki tullut.


Hieno lentoshow se olikin. Alkuun oli pieni kaaos pysäköinnin ja lipunmyynnin käynnistymisessä. Jotkut motoristit joutuivat maksamaan pysäköinnistään saman kuin autotkin, vaikka prätkiä menee yhdelle paikalle useita. No ilmeisesti useimpia prätkiä ei kuitenkaan laskutettu. Muutoin kaikki olikin hienosti järjestetty - prätkille oli hyvät paikat, vartioituun narikkaan saattoi jättää prätkäkamat ja alueella oli mukavasti tilaa ja nähtävää. Kuvaaminenkin oli laajalla alueella mahdollista.

Se tärkein eli lentokoneet - tällä kertaa oli vähemmän taitolentoa kuin vaikkapa viime vuosina Malmilla, mutta toisaalta oli enemmän erilaisia hävittäjiä ja sehän oli yleisön mieleen! Kotimaisten Hawkien ja Hornetin lisäksi esillä olivat Super Hornet, Typhoon ja Gripen. Kahden viimeksi mainitun liikehtimiskyky olikin hienoa katseltavaa!

Hyvin isänmaallisina ihmisinä tietenkin aina säväyttää, kun omat koneet tulevat Finlandian säestyksellä. Jokaisessa maassa on armeija - oma taikka vieras. Onneksi meillä oma...

(Jutun lopussa Omaa Aikaa teillä ja paikoissa Omaa Aikaa teillä ja paikoissa eli mm. Keurussulkä, Cadillac Club, Sappee, Puutikkalan Puoti&Baari ja mahtavia mutkapätkiä vinkeiksi!)


Viivin kännykkävideo - ei se niin helppoa ole...! 
 Super-Hornet


Typhoon 


Hawk 
DC-3 


Typhoon 


 Fouga

 Gripen

Suomen oma Hornet!
 Pieni strippaus, kun tuli kuuma

VVM jäseniä oli paikalla pitämässä Viiville seuraa - kuvan henkilöille ei aiheutettu tarpeetonta kärsimystä... 

Reittejä ja paikkoja Keuruulle ja Keuruulta etelään


Kartta todella isona tästä linkistä Ensin matkalla Seinäjoelta Keuruulle...

 ...ohitetaan Virrat...


...ja Keuruulla ollaan.
 Kaatosateessa aamulla Keuruulta liikkeelle

Valtatie 58 on valtatie, mutta muutama hyvä maisemapaikka lähellä Keuruuta 


 Tie 3413 Juupajoen kirkolle ja edelleen kohti etelää Laasolantietä Pitkäjärvelle...
 Tie 3260 Rönniin ja Eräjärvelle Rönnin Neste - vähän erilainen paikka tankata!

 Tie 3230 Sappeelle


 Sappeella Tie 3222 Holjasta Puutikkalaan ja edelleen Sairialaan
 Puutikkalan Puoti&Baari - ihan sellaisenaan riittävä ajokohde! Ihan huippu taukopaikka


 Puutikkalan Puoti&Baari tarjoaa taukokahvien ja itsetehtyjen evästen lisäksi erikoisuuksia! 


Omaa Aikaa 

Hra Oma Aika yritti olla jotakin ja esitti, että on yövyttävä joko Seinäjoella tai Vaasassa. Se tarkoitti, että Viivi päätti yöpymispaikaksi Hotelli Keurusselän Keuruulta. Seinäjoelta lähdettäessä tiet alkavat saada mutkia ja mäkiä heti Peräseinäjoen jälkeen, ja upeita teitä löytyy Virtoja, Keuruuta ja muita paikkoja kohti paljon. On järviä, kannaksia ja muuta.

Keurusselällä oli paljon motoristeja eli ilmeisesti kaikki muut jo tiesivät, että se on hyvä paikka yöpyä retkillä. Siellä vietti kesäpäiviään myös Cadillac Club of Finland. Tunnelma oli jotenkin kuin Kaurismäen elokuvasta - upeassa suomalaisessa kesäillassa upeita Cadillaceja, autoradio soittaa tanssimusiikkia ja pari tanssii pihalla Caddyn edessä, taustalla aurinko laskee Keurusselän ylle... juhlatiloissa soittaa bändi rockabillyä. 

Upeaa iltaa ja yötä seurasikin sitten sateinen aamu. Ajatukset kuvata enemmän vanhaa Keuruuta jää pois, ja toisaalta sitä on kuvattu jo aiemmin tässä jutussa. Sateessa siis kohti etelää. 

Ennen Juupajokea kuitenkin aurinko liittyi seuraamme ja siinä samassa Viivi unohti Hra Oma Ajan suunnitteleman suoran reitin sateita pakoon etelään ja koukkasi kohti Juupajoen kirkkoa. Siitä eteenpäin koko loppumatka olikin lähes pelkästään pieniä mutkateitä, kuten kartasta näkyy - näitä teitä voi suositella!

Kartta todella isona tästä linkistä

Aivan erityisesti täytyy nostaa esille Puutikkalan Puoti&Baari - ihan oikeasti: se riittää vaikka yksinään jonkin ajelun kohteeksi ja syyksi! Mukavan mutkatien varrella ihastuttava oikea vanhan ajan puoti, mutta sieltä saa myös itse tehtyä taukoevästä (aivan suussasulavia suolaisia ja makeita piirakoita ja muuta!). Lisäksi siellä myydään muun muassa kypäriä ja italialaisen ruoan ystäville mm. italialaisia erikoisjauhoja pizzoihin ja muita italian erikoisuuksia. Siellä on myös erilaisia tapahtumia. Jos vaikka joku klubi tai kerho haluaa tehdä sinne kokoontumisen, sekin onnistuu: ennakkoilmoittautumisella porukallekin voidaan tehdä kaikenlaista ruoan lisäksi, vaikkapa savusauna!


 
Hotelli Keurusselkä antaa kauniina kesäiltana mahdollisuuden irtautua ajasta ja paikasta... kulkupelit saa "omalle" terassille, ja tanssia elävän musiikin tahtiin sekä herkkuja on tarjolla!Janokaan ei yllätä... 
Kahdeksan jälkeen (After Eight) suklaata...

...ja yhdeksän jälkeen (After Nine) kondomeja?

11 kommenttia:

 1. Tosi hyviä kuvia aina teidän blogissa nuista koneista! Ja Viivistähän ei huonoja kuvia saakkaan ;D

  VastaaPoista
 2. No nyt löysitte ne Rönnin mutkat ja seudut, joskus aikaisemmin teille niitä vinkkasin. Customi pyörällekin tulee niissä mutkissa vauhdin tuntua :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa kuvaa ja tarinaa jälleen!
  Kaunis on Viivi nukkuessaankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas!
   Toiset vaan salakuvaavat, jos joku nyt vähän nukahtaa... ;)

   Poista
 4. Riemukasta juhannusta!!

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti on tulossa riemukkaita juhannuskuvia :)

  VastaaPoista
 6. Juu, kaikenlaista juttua tulossa... on ollut kiirettä ja ohjelmaa...

  VastaaPoista