lauantai 28. huhtikuuta 2018

Hauskaa Vappua ja uutta ajokautta!

Kivat metallikynnet?
Kevät on vihdoin tullut, kissat mouruavat ja vappukin on taas käsillä! Tärkeintä on tietenkin, että ajokausi on alkanut - kyllä sitä myöhäisen kevään takia on odotettukin!

Ajokausi alkoi helposti - painoi vain Dollyn starttinappulaa ja lähti ajelemaan. Yksin tosin piti ajella, sillä Wagner ei sanonut yhtään mitään, siinä ei tainnut toimia mikään muu kuin ajovalot. Muutama muukin motoristi oli liikenteessä ja tuli tosi iloisia moikkauksia vastaan - aina yhtä hyvä tunne sisällä!

Lunta oli joka puolella vielä paljon ja pienemmät tiet olivat vähintään kuraisia, moni vielä luminen ja jäinenkin. Taukopaikaksi tuli Hiidenpirtti - siinä sillan kupeessa on nyt kaksi uusittua paikkaa, molempia voi suositella! Molemmissa todella mukavat pitäjät. Hiidenpirtti on enemmän ravintola ja tapahtumapaikka tilaisuuksille, Hiidenveden grilli taas on ihan mielettömän hyvä grilli, sellainen paria pykälää tasokkaampi grilli! 


 
Hiidenpirtin pihalla, sisällä maistui voileipä ja kahvi... ja Hiidenveden grilli sisältä


Wagnerkin lähti muutama tunti myöhemmin käyntiin, kun hyvä ystävä lähti aivan välittömästi tulemaan apuun kuultuaan asiasta - hän tiesi, ettei Hra Oma Ajan sydän kestä enää stressiä ja mikä voisi olla pahempaa kuin se, ettei moottoripyörä toimi... Ystävällä oli kolmen tunnin ajomatka molempiin suuntiin - Wagnerin korjaus kesti suunnilleen minuutin, sillä lopulta syy olikin vanhuuttaan hajonnut sulake. Pian onkin sillä edessä 270 000 kilometrin huolto, ehkä sulakkeetkin voisi tarkistaa. Viivi II aloitti taas kautensa Ylöjärveltä, jossa Suomen tunnetuin CX-guru Hra Tuumaustauko oli sille tehnyt huollon. Hän kun tietää CeXyistä sellaista, mitä moni muu ei tiedä. Pyörä palasi aivan täydellisessä kunnossa! Tekniikasta kiinnostuneiden kannattaa lukea tehdyistä asioista Tuumaustauosta


Prätkäpajassa asiakkaiden tulva

Prätkäpajassa hulabaloo

Dollyyn piti tehdä heti aluksi iso keväthuolto. Prätkäpaja otti senkin vastaan, vaikka siellä on ihan hillitön hulabaloo. Siellä on talvisäilytyksessä lähemmäs 300 pyörää ja useimpiin kait tehdään joku huoltokin. Töitä tehdään yötä myöten, jotta kaikki pääsevät uuteen kauteen. Ja silti kun paikalle tuli joku, jolla oli joku akuutti hätä, niin ystävällistä apua löytyi. 


Nautiskelua

Pienet mutkaiset tiet ovat niin nautinnollisia, niihin ei voi kyllästyä. Toiset saavat niellä kilometrejä valtateillä, toiset tunteja metsässä, mutta oma suosikki ovat pienet tiet. Oletteko muuten koskaan käyneet Helsingissä? Se on syrjäinen paikka meren rannalla, satamakaupunki, kivikyläksikin sanottu. Se on siellä länsirannikolla, Turun ja Uudenkaupungin välissä... joku kopio on tehty Suomenlahden rannalle myöhemmin. ;) 


Ekoilla ajeluilla maisemat olivat vielä aika talvisia, mutta polte ja lämpö olikin kuskin sisällä...  


 

Hauskaa Vappua!

...ja kovasti toivottu vapputervehdys vielä sokeriksi pohjalle. Keväällä kissat mouruavat, varmaankin ne haluavat kovasti ajoa! Kaikille lukijoille iloista vappua ja nautinnollisia ilometrejä oman maun mukaan! 


26 kommenttia:

 1. Oma häntä on kyllä huomattavasti lyhyempi, mutta kuvasta poiketeten tanakasti yläviistossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkös hännät tapaakin heilua milloin mihinkin suuntaan... :D

   Poista
 2. Mahtavaa! Hyvää ajokautta ja hauskaa vappua teillekin!

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen ystävä!

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että maailmassa on huolehtivaisia ystäviä!!

  Mutta miten herra Oma Ajan sydän kestää tuollaisia vappukuvia? Kun ei meinaa terveenkään miehen sydän kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät ovat arvokkaita!
   Hra Oma Aika kuvaa pyynnöstä ja pyytämättäkin mitä vain ilman ongelmia... mutta suunnilleen ainoa mikä häntä stressaa, on jos prätkässä on jotain vikaa... ja ei saisi olla minkäänlaista fyysistä, psyykkistä eikä emotianaalista rasitusta ja paljon muitakin rajoituksia on.

   Poista
 5. Kiitos taas hyvistä kuvista ja hyvää ajokauden alkua

  VastaaPoista
 6. Muistin että mun pitäis putsata ja laittaa kaasari kiinni mankiin. Mutta väkisin tulee jotain ihan muuta mieleen... mielettömän upea on, myös tuo monkey:)!!! Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monkeyt ovat ihania! Tuo on minulla ollut 15-vuotiaasta asti. :)

   Poista
 7. Hyvää Vappua myös, täällä ajokausi aloitetaan perinteisesti vasta sitten kun jäät on lähteneet��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Etelässä järvistä jäät ovat lähteneet, Savonlinnan seudulla olivat vielä jäässä ja Kolilla oli metri lunta... semmoinen vappuajelu :)

   Poista
 8. Iloista vappua ja kiitokset näistä kohottavista kuvista.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia Viivistä ja Monkeystä! Söpö on häntä! ;)
  Hauskaa Vappua Viiville ja Hra Oma Ajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti oli hyvä vappu sielläkin!

   Poista
 10. Hyvää Viivin päivää (2.5)!!!

  VastaaPoista
 11. Hyvää nimpparia Viiville!

  Kun ajelette, niin käykääpä joskus Varkaudessa KGB-grillillä. Siellä on "Savolainen" -burgeri, joka on top 3 Suomessa. Muut ovat Pietolan Grilli Järvenpäässä ja Samburger Seinäjoella.

  Tulitteko muuten vastaan Vitostiellä eilen, vai oliko vain saman näköiset kypärät joillain toisillakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Juu, eilen aamulla lähdettiin sadetta vastaan Savonlinnasta Mikkelin kautta kohti etelää...

   Poista
 12. Kerrassaan kuumottavia kuvia upeasta kissanaisesta, kiitos :)

  VastaaPoista
 13. Mahtavan upea kissanainen ja ihan mahtavan upeat rinnat! Lisää kuvia noista kaunokaisista, kiitos.

  VastaaPoista
 14. Kausi on alkanut hyvin!
  Mutta nyt on ihan upeimpia kuvia Viivistä ikinä, lisää samaa tyyliä kiitos!

  VastaaPoista