perjantai 11. toukokuuta 2018

Lahti Classic Motorshow ei petä odotuksiaNuori mies tunnistaa upean auton...
Yhdestoista Classic Motorshow ja yhdestoista vierailu siellä. Se on vähän kuin Stadin Cruising, ainutlaatuisen iso tässä maassa. Tänä vuonna teemana olivat britit, mutta tietenkin tarjolla oli paljon kaikkea muutakin. Briteistä huomasi hyvin, kuinka mahtavan kunniakkaan menneisyyden jälkeen yksi ja toinen valmistaja hukkasi jotain, eivätkä autot ja prätkät olleet enää sitä mitä ostajat ovat halunneet.

Kaikki hallit olivat täynnä näyttelykalustoa, mutta toinen "näyttely" oli perinteiseen tapaan etupihalla: satoja yleisön klassikkoautoja, joukossa monia harvinaiseksi käyneitä tai alunperinkin harvinaisia. Joidenkin kohdalla saattoi ihmetellä, että "eilen" noita oli niin paljon, missä ne kaikki nyt ovat...

Yleisö on hieman miesvaltaista, mutta ikähaitari on laaja: harmaammat pantterit muistelevat nuoruutensa autoja kokemusperäisesti, nuorimmat taas ihastelevat niitä ihan sellaisinaan. Suurin osa siltä väliltä on yhdistelmä molempia.

Tänäkin vuonna Viivi II oli muiden klassikoiden kanssa etupihalla. Viime vuonnahan kultainen Monkey oli sisällä Japsistarojen osastolla, tänä vuonna juhlittiin muita juhlavuosiaan viettäneitä malleja kuten kuvissakin olevat CB350 ja CBX. Moottoripyöriä oli muutenkin hyvin esillä, Japsistarojen lisäksi mm. VMPK:n ja monen muun osastolla, painottuen tietenkin teeman mukaisesti britteihin. Hyvin erikoisiakin kaksipyöräisiä paikalla oli!

Lahden Messukeskuksessa järjestetty suuri klassikkoajoneuvonäyttely keräsi kahden päivän aikana yhteensä 19384 kävijää. Kävijämäärä kuulemma ylitti tavoitteen. Lauantai oli näyttelyn 11-vuotisen historian vilkkain, mikä ruuhkautti liikennettä messukeskuksen ympäristössä, minkä kyllä huomasikin. Sunnuntai onkin aina ollut siinä mielessä parempi, että ihmisiä on vähemmän ja näkee autot paremmin eikä ole jonoja joka paikkaan. 

Oma Aika -blogi oli paikalla kutsuttuna ja kiittää järjestäjiä - oli taas kerran upea näyttely! 


Autoja sisällä:
Pesussa kutistunut edustusauto? 


Honda, eiku... 
Kekkosillakin oli Mini 
Volvoakin tehtiin Englannissa 


Tämä bussi on mennyt mieleisille paikoille... KajaaninseutuViimeisen päälle hieno! 


Tällainen olisi kotona upea! 
Missä James Bond? ;) 
Huomatkaa yksi etupyörä ja apumiehen paikka säiliön päällä! 
Pidennetty! 
Prätkiä!Mikä tämä on... :O  
Varmaan kaikkein legendaarisin prätkä? 
Lisätankki maailmanympärimatkaajille... Öööö, mikä ihme tämä on...? :D  ...ja nyt olisi mielenkiintoista luettavaakin... ;) 


Autoja pihalla

Mihin kaikki vanhat Saabitkin katosivat, vaikka niitä oli niin paljon... 10 kommenttia:

 1. oispa mukava saada viivistäki kuvia välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohteliaisuudesta, ja kun reissukausi tässä alkaa, niin varmaan sitä joihinkin kuviin aina osuu itsekin... :)

   Poista
  2. Tämä kuva on jotenkin niin uskomattoman upea ja luonnollinen, että toivoisi vastaavia tilanteita sattuvan tällekin kesälle :)
   https://3.bp.blogspot.com/-kaWwERNkuQ0/WBt6FRYXGtI/AAAAAAAAm_E/JZp7lAKPtCADZS8t-Do395AVaNJrYOeeACPcB/s1600/IMG_7219_ppe.jpg

   Poista
  3. Mistä osuudesta tuo linkattu kuva on?

   Poista
 2. Hienoja kuvia, melkein kuin olisi itse ollut paikalla! Ehkä ensi vuonna!

  VastaaPoista
 3. Olitteko sunnuntaina? Ite oltiin lauantaina, eikä suurinta osaa noista pihan kulkineista ollu paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me lauantaina olimme, suunnilleen yhdeksästä kahteen...

   Poista
  2. Juu, etuajassa livistitte tiehenne :)

   Poista
 4. Lauantaina käytiin kaverini Reijon kanssa.Herralla ikää jo 80v. ja ajeli jo alaikäisenä isänsä kuorma-autoja pitkin Mäntsälää. Loistavia tarinoita joiden kuulemiseen ei monen kohdalla ole enää montaa vuotta valitettavasti. Kiitos jälleen hyvistä kuvista!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kulkuvälineitä sisällä ja ulkona!
  Kiitos hienoista kuvista!

  VastaaPoista