torstai 17. toukokuuta 2018

Vappuna metri lunta ja ihan pässi ylioppilas


Vappua voi viettää monella tavalla ja miksei kävisi maistelemassa vappua eri paikkakunnilla? Vaikka laskea nahkapuvussa mäkeä Kolilla? Varsinainen vapputervehdys oli jo tässä, mutta reissuvinkkejä tulee tässä! Vapun tienoilla on ollut tapana mennä Kolille katsomaan, onko Pielisessä jäätä. Hra Oma Aika oli sitä mieltä, ettei Kolille kannata vielä mennä, koska uutisten mukaan siellä olisi vielä metri lunta. No, aina hän kuitenkin lähtee perään ajamaan!


Punkaharju on aina yhtä kaunis, pitää kuvata koko ajan (huomaa vasen käsi!)

Savonlinna oli ainoa paikka, jonne ei ennustettu sateita pariin päivään, joten sinne oli aatonaattona suunta. Myöhäisestä keväästä huolimatta eteläisimmässä Suomessa olivat sentään jäät jo lähteneet järvistä ja puissa hiirenkorvaa, mutta Savonlinnaa lähestyessä idän kautta sai huomata, että etenkin varjoisammissa paikoissa oli vielä lunta ja järvet jäässä. Punkaharjun molemmin puolin järvi oli jäässä, mutta Savonlinnan satama oli auki.

Savonlinnasta on hyvä tehdä retkiä Kolille ja muualle, mutta koko kaupungissa ei ollut auki kuin pari hotellia! Muutoinkin saimme hämmästellä, kuinka kuitenkin yllättävän vähän siellä näytti olevan panostettu matkailuun, vaikka ympäristö on ihan parasta mahdollista. Siellä on upea linna ja oopperajuhlat, mutta siellä olisi niin paljon enemmänkin... kuinka noin upea kaupunki voi olla kuihtuva: väki vähenee, yliopistokin siirrettiin pois... Onneksi Savonlinnan ympärilläkin on tosiaan niin paljon upeaa nähtävää Punkaharjusta alkaen, että syitä mennä Savonlinnaan on paljon.

Savonlinnasta on muutama hyvä vaihtoehto ajaa Kolille. Tällä kertaa menimme pitkästä aikaa Savonrannan kautta kohti Polvijärveä meneville teille. Valitettavasti Savonrannan kautta kulkeva tie on entistäkin surkeammassa kunnossa eikä sitä voi suositella kuin Valmeteille :(  Parempi ajaa järven toista reunaa vaikkapa Rääkkylän kautta, siellä on paremmat pikkutiet!

Polvijärven kautta Kolille sen sijaan on kivaa ajaa. Tosin sillä korkeudella maa oli lumen peittämää ja lämpöäkin oli vain pari astetta. Kivaa oli silti ajaa, koska tiet olivat kuitenkin paljaita ja kuivia. Kolilla... oli sitten se metri lunta ja jäätä. Lumi kuitenkin kantoi eikä liukkaudesta huolimatta ollut hankala kiivetä ylös. Hra Oma Aika sen sijaan upposi vähän päästä lumeen reittä myöten, mutta itsepähän seurasi! Hidas vauhti oli toisaalta hyvä juttu.  Alas pääsikin sitten pyllymäkeä vauhdikkaasti!  (kesäinen Koli on mm. tässä jutussa)

Parin sadepilven läpi piti ajaa takaisin Savonlinnaan, mutta siellä paistoi edelleen aurinko! Näytti, että ympärillä neljällä suunnalla sataa, mutta vappuaatto oli siellä hieno. Paikalliset ylioppilaat lakittivat pässipatsaan Olavinlinnan edustalla. Vanhan tarinan mukaan linna säilyy valloittamattomana niin kauan  kuin siellä on pässi. Legendan mukaan pässi karkoitti aikoinaan venäläiset hyökkääjät. Elävää pässiä ei linnassa ole ollut vuosikymmeniin, mutta patsaspässi on lakitettu jo yli 40 vuoden ajan. Lakittivatkohan savonlinnalaiset opiskelijat sitä ennen elävän pässin...? Se olisi ollut kiva nähdä! Lisäksi siellä on traditiona heittää uusia opiskelijoita hyiseen järveen.

Savonlinnassa on hyviä ravintoloita. Kenties parhaasta päästä ovat Waahto ja Majakka. Molemmat tuli taas testattua ja huikean hyvää oli! Oli toki hintaakin eli seuraavina päivinä voikin sitten syödä voileipiä...


Savonlinnaan itäkautta 

eli Pohja-Lankilan ja Punkaharjun kautta  
Huomaa kamera vasemman käden hommana... Savonlinna - Savonranta - Polvijärvi - Koli - Savonlinna

Lumen ja jään määrä lisääntyi koko ajan pohjoiseen kulkiessa. Kolilla oli vielä metri lunta ja jäätä, Pielinenkin ihan umpijäässä. Näkymät ovat silti aina upeita eli kannattaa mennä eri vuodenaikoina!
 Polvijärvelle mennessä olikin lumi ja jää joka puolella...


 Viimeiset mutkat nautiskellen...


...siksi Suomi on Suomineito 
Kolin Nesteellä on aina kallista bensaa, mutta siellä on hyvä pitää taukoaOmaa aikaa SavonlinnassaPunainen on hyvä väri! 


Uhkaavat pilvet eivät kauniiseen Savonlinnaan saapuneet 


 Kirkko oli yhtä kiinni kuin useimmat hotellitkin... Lumikasojakin löytyi


 Oli vasta vappuaaton aatto, mutta opiskelijat valmistautuivat vappuun...


Waahto on erittäin tasokas ravintola, mutta henkilökunnalla riittää huumoria. 
Viivikin olisi hyvin kelvannut keittiöön tiskaamaan maksakseen ruoat! 


 

 Vähän mutta hyvää

Lippakioskikin oli auennut, ja jätski maistui ihmisille, vaikkei keli lämmin ollutkaan Tällaista tunnelmaa saisi olla lisää - kunhan olisi ihmisiä ja palvelut auki 


 Omenalörtsy


 Vappuaattona oli hieno sää, lämpimämpääkin kuin aatonaattona
 Opiskelijoiden vappumarssi johdattaa juhlinnan keskipisteeseen Uudet opiskelijat järveen!
 Majakan herkkuja

Opiskelijoiden juhlinta oli iloista, mitäs muutakaan!


 Vapputunnelmissa...

 Aina yhtä upea


18 kommenttia:

 1. Vappu tuli, vappu meni, sima maistui ja olisihan se Viivikin maistunut. Kuvaajaa käy kateeksi. Tosin ainahan sitä vähän kateellinen on kun joku saa hienompia otoksia kun itse! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika suuren osan kuvaan itse, osan kuvaa Hra Oma Aika, jota ei varmaan kannata kadehtia...

   Poista
  2. Itsekin olen jokusen kerran ihmetellyt Hra Oman Ajan (vai taipuuko se Oma Aikan?) suhtautumista tähän sivustoon tai kuvastoon, etenkin kommentteineen...
   Viivihän julkaisee omia kuviaan tietysti oman mielensä mukaan, mutta kyllä tässä silti joskus pohtii onko tämä joku cuckold-juttu?

   Poista
  3. Heh, aina saa kysyä, mutta ei ole mitään monimutkaisia selityksiä - kuvia kaikenlaisia pyydetään paljon, ja voihan niitä aina toisinaan mausteeksi laittaa erilaisiakin kuvia piristämään lukijoita. Tämä kun ei ole mikään ryppyotsaisten paikka... taivoitteena on, että on kaikintavoin hyväntuulinen motoristimeininki. :)
   Kommentoijathan taas kertovat vain itsestään, minä en niistä murehdi eikä niistä kannata Hra Oma Ajankaan murehtia. :)

   Poista
 2. On kyllä varmaan ollut elämys prätkäillä lumimaisemissa! Itse ajan vain vähän lämpimämmällä kelillä. Hienoja kuvia ja mukava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajiin kuuluu, että joskus on kylmä, joskus kuuma, joskus kastuu märäksi...

   Poista
 3. Upeita maisemia ja herkkuja! Monella tapaa... ;)

  VastaaPoista
 4. Elä elä naarmuta nahkahousun persausta laskemalla mäkeä!
  Menee kiilto.

  VastaaPoista
 5. Olipa hienoa kuvasarja Viivillä taisi olla kylmä käsi kun pässin pussit punaisena. Olisi ollut minun pussit kädessäsi niin ei olisi haitannut onko kylmänä käsi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän välillä tuntee myötähäpeää näitä kommentteja lukiessa...

   Poista
 6. Kun on tämmönen naisista, moottoripyöräilystä ja liikaa hyvästä ruuasta tykkäävä, niin ei oikeen osaa sanoa mikä näissä teidän kuvissa viehettää.. +++++

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään naisista, moottoripyöräilystä ja hyvästä ruoasta! Olet siis ihan oikealla sivustolla! ;)

   Poista
 7. Mukavaa tarinaa ja hienoja kuvia, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Nyt kaipaisi jo lumikuvan sijaan kesäisempää näkymää ;)

  VastaaPoista
 9. Nyt pakko sanoa että pienen pisteen painamisella oli tosi suuri vaikutus nuoreen mieheen:)
  Kiitos hyvästä sivustosta ja hyviä ajokelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyviä ajokelejä sinnekin! :)

   Poista