tiistai 18. lokakuuta 2011

Saksasta saa osia... ja muuta?!

Saksasta saa mitä ilmeisimmin "vaikeastikin saatavia" osia (ja Amerikasta tilattuja tavaroita, ks. jutun loppu!).

Huolto-guru listasi, mitä kaikkea aina ennen pitkää joutuu uusimaan. Jakoketjua, laturia, kaasuttimien kurkut ja tietysti erilaisia tiivisteitä, jos moottori irroitetaan. Lisäksi hän oli havainnut, että joku tee-se-itse-mies on joskus venttillejä säätäessään katkaissut yhden kannen pultin ja korvannut kätevästi  kuusimillisen pultin kahdeksanmillisellä.

Tiettyjen osien saaminen on hankalaa - Suomesta. Laturikin on kuulema halpa, jos sellaisen saa kolmella sadalla. Minäpä laitoin sitten kyselyä Saksan suuntaan. Jakoketjun olin sieltä varmuuden vuoksi tilannut jo aiemmin, mutta sen kait olisi saanut Suomestakin. Tiivisteitäkin saisi Suomesta ja ihan vastaaviin hintoihin varmaankin, mutta ajattelin pääseväni vähemmällä, kun tilaan taas yhden laatikollisen osia yhdestä paikasta kotiovelle. Tai ainakin lähipostiin.
Tällaisen kauppalistan sitten tein CX-osista, jotka luonnollisesti ostin CX-kaupasta... :

  • Laturi 100,00 €
  • Kannenpultit 4 kpl 32,00 €
  • Moottorin tiiviste  7,50 €
  • Vesipumpun tiivisteet  23,00 +  5,50 €
  • Jokin moottorin O-rengas (kuulema tarpeellinen, sanoivat Saksasta) 0,00 €
  • Kaasuttimien kurkut 2x 36 €  
  • Tulpanjohto  13,00 €

Erityisesti tuo laturi oli halpa. Noita muita saattaisi löytää halvemmallakin ja vaikka Suomesta, mutta tämä oli niin vaivaton tapa ostaa yhdestä paikasta kerralla kaikki.
Katsotaan, mihin tämä tavara sitten taas päätyy - Finnland vai Thailand... 
- - - - -

Amerikasta Michiganista tilattu takki saapui tänään - Saksasta! Älkää kysykö, miten... en tiedä! Ja koska se saapui Saksasta, ei siitä peritty mitään tulleja saati arvonlisäveroja! Kun takki vielä vaikuttaa erityisen laadukkaalta ja juuri oikean kokoiselta, niin edullinen on!
Toisaalta, jos Hollanti kerran on Amerikassa Michiganissa, niin on ihan selvää, että se Michigan on Saksassa. Right! Selbstverständlich? Onhan Finnlandkin sama kuin Thailand.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti