maanantai 11. elokuuta 2014

Kurveja Varsinais-Suomessa

Turun suunnassa olemme käyneet usein (kuten tässä ja tässä ja tässä) ja varmaan tulemme käymään jatkossakin. Kurveissa löytyy. 
Matkanjohtajana toimineen VVM:n paikallisosaston edustajan johdolla tutustuimme Paraisten, Nauvon ja Korppoon sekä Airiston suuntaan, muihin suuntiin eksyimme sitten ihan itseksemme.

Tuo saaristosuunta oli tietenkin kaikkinensa hyvä, ja siinä samallahan voi näissä kuvissa olevien maisemien lisäksi vikaista vaikka Kuusiston linnanraunioitakin. Matkanjohtajamme tosin ei oikein hallinnut hommaa, sillä kerran jouduimme jopa pysähtymään kymmeneksi sekunniksi lossijonoon - muutoin sentään aina ajoimme suoraan pysähtymättä lossiin.

Oma kierroksemme suuntautui mutkateitä pitkin ensin Raumalle, jossa suosikkiaamupalapaikkamme on aina ollut on Kontion kahvila (Raumaa on kuvattu enemmän tässä jutussa). Sitten ajoimme kohti Eurajokea, mutta emme tällä kertaa menneet Olkiluodon ydinvoimalaan, jonka vierailukeskukseen kannattaa mennä - siellä oppii kaiken olennaisen säteilystä ja nykypäivän ydinteknologiasta. Eurajoelta myös lähtee erinomaisia mutkapätkiä pariinkin suuntaan. Tietenkin ajelimme joka suuntaan vain saadaksemme kattavan käsityksen alueen teistä, emme tietenkään siksi, että olisimme välillä aina erehtyneet tiestä.

Kokemäkeä ja joen ympäristöä on kuvattu aiemmin tässä jutussa, ja kerrataan nyt vielä - molemmin puolin jokea menee kivaa mutkatietä ja Kokemäki yllätti muutenkin positiivisesti. Tällä kertaa oli taukopaikkana Sähkömuseo -kahvila vanhassa muuntamossa - sieltä sai virtaa ja jaksoi jatkaa taas matkaa.

Hiukan alempana on Köyliö, ja päätimme kertakaikkiaan ratkaista tämän piispa Henrikin ja Lallin tapauksen - sitähän kovasti epäillään, onko kumpaistakaan koskaan edes ollut olemassa. No, asia oli helppo ratkaista - ei siellä mitään järvenjäätä ollut eli ei ketään ole voitu järvenjäälle tappaakaan. Se siitä ja seuraavat salaisuudet esiin.

Motoristin tiekartasto suosittelee mm. reittiä Hinnerjoelta Mynämäelle. No on siinä 1001 mutkaa, mutta toisaalta Mynämäeltä ainakin 15 kilometriä ylöspäin on 1 000 001 kuoppaa ja töyssyä ja äänestämme sitä ehdokkaaksi Suomen huonokuntoisimpien prätkäteiden joukkoon. Siinä ei Viivikään saa vienoa värinää istumalihaksistoonsa vaan totaalista murjomista.

Askaisissa on paitsi upeaa mutkatietä kohti Naantalia, myös sellaisen Mannerheimiksi kutsutun häiskän vaatimaton kotilinna. Näin kesäisenä sunnuntainahan se meni tietysti kiinni kello 17, mutta onneksi olimme paikalla jo kello 17:05.

Kaameita takaiskujakin reissussa oli - Viivi unohti bikinit kotiin eli kaikki uinnit joutui tekemään alasti. Merikin oli Uudessa kaupungissa vain 26-asteinen, mutta jotenkin siitä selvittiin! (Uuttakaupunkia on kuvattu aiemmin tässä jutussa)

Klikkaa kartta ja kuvat isoiksi! Sama kartta todella isona on tässä

Tie 110 Turkuun

Uudessakaupungissa

Askaisista Naantaliin

Parainen - Nauvo - Korppoo - Airisto

Uudestakaupungista Raumalle, Raumalta Eurajoelle ja Kokemäelle

Herra Oma Ajan kikkakakkonen: pirskottele omenamehua kukkiin, niin ampiaiset eivät häiritse

Kokemäeltä Köyliöön, Köyliöstä hinnerjoen kautta Mynämäelle ja edelleen Askaisiin 
Off topic: omaa aikaa Uudessakaupungissa


Hellekeli kypsyttää vadelmat ja liikaa pukeutuneet kävelijät
20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minäkin sanoin, kun näin miten paljon vadelmia... :D

   Poista
 2. Jos Gösta olis elossa se vois tehdä biisin nimeltään "Mukava tarina, lisää äksiä", mutta ei ole Gösta elossa ei ja minäkin olen sanaton. Kiitos ja mukavia loppukesän ajoreissuja.

  VastaaPoista
 3. Viivi, voisit unohtaa "vahingossa" jostain kuvasta nuo sensuroinnit, vink vink. Joka tapauksessa todella kuuma nainen olet, pakko rämpyttää F5:sta lisämateriaalin toivossa joka päivä. ;)

  VastaaPoista
 4. (●) (●) toimii aina ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne nännitkin haluavat esittäytyä! ;)

  Mutta todella hienoja kuvia ja reissuja, keep it up!

  VastaaPoista
 6. kypsää vadelmaa :D ahh

  arppa

  VastaaPoista
 7. Noi parkkiruudut Naantalissa on hyvä homma. Ainoa huono puoli > custom pyörä menee yli ruutujen. Ei mahu millään :(

  VastaaPoista
 8. Hei viivi, olet upea, rohkea ja uhkea aikuinen nainen :) löysin blogin tänään ja pakkohan sitä on ollut selata vaikka kuinka pitkälle. Ihania, sensuelleja kuvia ;) <3 t. M23/Oulu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... :) Toivottavasti viihdyt, kuvia on aika paljon enemmän ja vähemmän esillä...

   Poista
 9. Hyviä kuvia: värikylläisiä, vehreitä, kauniita maisemia. Ja välillä hieman murtunutta asfalttia. Jne. Mikäpäs siinä. Mutta mihinkäs ne valtion tienhoitorahat ovat menneet?!
  Ja melko rohkeitakin kuvia, heh, heh. Et sinä, Viivi, turhia kainostele, vaan esittelet sitä, mitä sinulla on. Ja sinulla todella ON. Tissit nyt tulivat ainakin esittellyiksi. Yltä ja päältä. Mutta onpa niissä mitä esitelläkin ! Komeat pelit, joita katselee mielellään, vaikka muissa merkeissä ja lähes sattumalta tälle sivustolle päädyinkin. Olin totta puhuen katselemassa / etsiskelemässä vanhoja moottoripyöriä, kuten itäsaksalaista MZ:aa... - Sepe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on paljon kuvia vanhoista moottoripyöristä ja paljon kaikesta muustakin... :)

   Poista
 10. onko noita kurvikuvia jossain sivulla enempikin...on muuten totally kurvit kohdallaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä aika monella sivulla... :)

   Poista
 11. Hi Viivi, I enjoy your trip posts and usually end up flipping back and forth salivating over your sensual pictures which I absolutely adore! Is there any way to view "just" your sensual pictures, especially ones without the censored nipples and sex?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I love to hear that! But this is a motorcycle travelling blog for other motorists, giving hints, ideas and reports... Everything else is just a little extra "spice" and I think this is good this way...

   Poista
 12. Thank you Viivi, I can appreciate that, as I hope you appreciated my request which has to be a common request. It is to be taken as a true compliment because you are beautiful! And I do love the motorcycle part as well, being an owner of a 2015 Ducati and a 1974 Norton 850 Commando. Also, Sorry about the "Fiona" , Damn that auto correct!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, it was very flattering! Thank you... :)
   You have such a great bikes!

   Poista