maanantai 11. elokuuta 2014

Kurveja Varsinais-Suomessa

Turun suunnassa olemme käyneet usein (kuten tässä ja tässä ja tässä) ja varmaan tulemme käymään jatkossakin. Kurveissa löytyy. 
Matkanjohtajana toimineen VVM:n paikallisosaston edustajan johdolla tutustuimme Paraisten, Nauvon ja Korppoon sekä Airiston suuntaan, muihin suuntiin eksyimme sitten ihan itseksemme.

Tuo saaristosuunta oli tietenkin kaikkinensa hyvä, ja siinä samallahan voi näissä kuvissa olevien maisemien lisäksi vikaista vaikka Kuusiston linnanraunioitakin. Matkanjohtajamme tosin ei oikein hallinnut hommaa, sillä kerran jouduimme jopa pysähtymään kymmeneksi sekunniksi lossijonoon - muutoin sentään aina ajoimme suoraan pysähtymättä lossiin.

Oma kierroksemme suuntautui mutkateitä pitkin ensin Raumalle, jossa suosikkiaamupalapaikkamme on aina ollut on Kontion kahvila (Raumaa on kuvattu enemmän tässä jutussa). Sitten ajoimme kohti Eurajokea, mutta emme tällä kertaa menneet Olkiluodon ydinvoimalaan, jonka vierailukeskukseen kannattaa mennä - siellä oppii kaiken olennaisen säteilystä ja nykypäivän ydinteknologiasta. Eurajoelta myös lähtee erinomaisia mutkapätkiä pariinkin suuntaan. Tietenkin ajelimme joka suuntaan vain saadaksemme kattavan käsityksen alueen teistä, emme tietenkään siksi, että olisimme välillä aina erehtyneet tiestä.

Kokemäkeä ja joen ympäristöä on kuvattu aiemmin tässä jutussa, ja kerrataan nyt vielä - molemmin puolin jokea menee kivaa mutkatietä ja Kokemäki yllätti muutenkin positiivisesti. Tällä kertaa oli taukopaikkana Sähkömuseo -kahvila vanhassa muuntamossa - sieltä sai virtaa ja jaksoi jatkaa taas matkaa.

Hiukan alempana on Köyliö, ja päätimme kertakaikkiaan ratkaista tämän piispa Henrikin ja Lallin tapauksen - sitähän kovasti epäillään, onko kumpaistakaan koskaan edes ollut olemassa. No, asia oli helppo ratkaista - ei siellä mitään järvenjäätä ollut eli ei ketään ole voitu järvenjäälle tappaakaan. Se siitä ja seuraavat salaisuudet esiin.

Motoristin tiekartasto suosittelee mm. reittiä Hinnerjoelta Mynämäelle. No on siinä 1001 mutkaa, mutta toisaalta Mynämäeltä ainakin 15 kilometriä ylöspäin on 1 000 001 kuoppaa ja töyssyä ja äänestämme sitä ehdokkaaksi Suomen huonokuntoisimpien prätkäteiden joukkoon. Siinä ei Viivikään saa vienoa värinää istumalihaksistoonsa vaan totaalista murjomista.

Askaisissa on paitsi upeaa mutkatietä kohti Naantalia, myös sellaisen Mannerheimiksi kutsutun häiskän vaatimaton kotilinna. Näin kesäisenä sunnuntainahan se meni tietysti kiinni kello 17, mutta onneksi olimme paikalla jo kello 17:05.

Kaameita takaiskujakin reissussa oli - Viivi unohti bikinit kotiin eli kaikki uinnit joutui tekemään alasti. Merikin oli Uudessa kaupungissa vain 26-asteinen, mutta jotenkin siitä selvittiin! (Uuttakaupunkia on kuvattu aiemmin tässä jutussa)

Klikkaa kartta ja kuvat isoiksi! Sama kartta todella isona on tässä

Tie 110 Turkuun

Uudessakaupungissa

Askaisista Naantaliin

Parainen - Nauvo - Korppoo - Airisto

Uudestakaupungista Raumalle, Raumalta Eurajoelle ja Kokemäelle

Herra Oma Ajan kikkakakkonen: pirskottele omenamehua kukkiin, niin ampiaiset eivät häiritse

Kokemäeltä Köyliöön, Köyliöstä hinnerjoen kautta Mynämäelle ja edelleen Askaisiin 
Off topic: omaa aikaa Uudessakaupungissa


Hellekeli kypsyttää vadelmat ja liikaa pukeutuneet kävelijät
8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minäkin sanoin, kun näin miten paljon vadelmia... :D

   Poista
 2. (●) (●) toimii aina ;)

  VastaaPoista
 3. kypsää vadelmaa :D ahh

  arppa

  VastaaPoista
 4. Noi parkkiruudut Naantalissa on hyvä homma. Ainoa huono puoli > custom pyörä menee yli ruutujen. Ei mahu millään :(

  VastaaPoista
 5. Thank you Viivi, I can appreciate that, as I hope you appreciated my request which has to be a common request. It is to be taken as a true compliment because you are beautiful! And I do love the motorcycle part as well, being an owner of a 2015 Ducati and a 1974 Norton 850 Commando. Also, Sorry about the "Fiona" , Damn that auto correct!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, it was very flattering! Thank you... :)
   You have such a great bikes!

   Poista