sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kesä lähestyy loppuaan

Kesä 2014 alkaa positiivisemmallakin (tai epätoivoisen pakkomielteisellä) asenteella lähestyä loppuaan. Tietysti joskus kesäisin on pakkasta ja sataa lunta, että ei sikäli, mutta... 


Viivi II vietiin jo talvitalliin ja Viivi kiillotteli sen puhtoiseksi. Wagner jatkaa vielä ajoa, eihän kesä sentään vielä niiiin loppu ole. 

Tätä elämäntapaa ei pidä mitata kilometreillä. Ei edes ilometreillä. Pitäisi laskea tunnit - tunnit jotka ajaa; tunnit, jotka huoltaa; tunnit, jotka vaikka vain ajattelee prätkiin liittyviä asioita. Niitä ei ole tullut lasketuksi, mutta kilometrejä on pakko seurata huoltojen takia.

Viivi II:lla on ajettu reilut 5000 kilometriä eli reilut 5 miljoonaa ilometriä. Koneremontin jälkeen siihen laitettiin sopivasti uusi nopeusmittari. Ainoa takaisku oli jollain lailla viallinen uusi (30 vuotta vanha?) toisen sylinterin kannentiiviste, joka alkoi hieman vuotaa. Onneksi Prätkäpajassa ei kestänyt kuin hetken laittaa se kuntoon. Ajopäiviä oli Viivi II:lla paljon enemmän kuin Wagnerilla, vaikka ilometrejä tulikin paljon vähemmän. Viivi II hoiti liki jokaisena arkipäivänä työmatkat, päälle sitten pienempiä lenkkejä kuin Wagnerilla.

Wagnerilla on tähän mennessä ajettu tälle kesälle yli 28 000 kilometriä eli yli 28 miljoonaa ilometriä. Viime vuoden heinäkuussa se hankittiin ja tähän mennessä se on meitä liikuttanut 40 000 kilometriä - ongelmina vain tokana päivänä katkennut kytkinvaijeri ja keväällä jokin vuotamaan alkanut tiiviste. Wagnerilla on ajettu nyt kaikkiaan yli 160 000 kilometriä, joista Ruotsin poliisin käytössä ensimmäiset 90 000 kilometriä. Kuulin, että Amerikassa näkee paljonkin miljoonan molemmin puolin ajettua K75:ia eli tällä pitäisi ajaa vielä pitkään. Ja mikäs on ajellessa etenkin nyt kun Prätkäpaja optimoi siihen tehoa lisää 62 % ja vääntö on käytännössä maksimissa tyhjäkäynniltä huippukierroksille asti. Se on todella smooth, kuten amerikkalaiset siitä sanovat. Värinätön, vääntävä ja joustava.

Hra Oma Aika vaihtoi Viivin yhdeksi illaksi ja yöksi Isoon Rosvoon, jolla tuli ajettua reilut 300 kilometrin koeajoa eli kaikkiaan tälle kaudelle on tähän mennessä tullut reilut 33 000 kilometriä. Se on 33 miljoonaa ilometriä. Mielellämme olisimme ajaneet paljon enemmänkin, mutta työt, perhe ja säät ovat haitanneet elämää. No, vielä kausi siis jatkuu, mutta tuskin minnekään pidemmälle tulee ajettua. Iso kiitos kuuluu myös Prätkäpajalle, joka pitää pyörät pyörimässä. Hra Oma Aika kun prätkien osalta vain ajaa, ei huolla. Kaikki muut elämän osa-alueet alkavatkin sitten olla enemmän toisinpäin.

Prätkän lähellä ei Hra Oma Ajan sydän osoita mitään merkkejä ongelmista, päin vastoin. Olemme edelleen sitä mieltä, että Kelan tulisi maksaa korvausta prätkäilystä, koska se edistää terveyttä...  

Viivi tykkää CeXistä, koska se värisee juuri oikealla tavalla ja Hra Oma Ajasta se on maailman hauskin fiilistelypyörä, mutta kyllähän Wagnerilla paremmin matkustaa pidemmät reissut. Työkalumainen, kuin työhevonen, ei mikään kaunotar eikä sporttinen, mutta jos pitää ottaa suunta 1000 kilometriä johonkin suuntaan, niin siitä vain - pysähdyksiksi riittäisi vain pari tankkaustaukoa, ellei matkalla olisi kuvattavaa ja nähtävää. Matka-asento ei rasita ja värinöitä ei ole.

Karttaan oli ajatus laittaa kaikki ajetut reitit, mutta eihän niitä jaksanut mitenkään piirtää. Sentään osan reiteistä sai tuupattua samalle kartalle. Kuitenkinkin ajot ovat painottuneet liian vahvasti eteläisimpään Suomeen - se asia on korjattava 2015. Kohteista saa aina antaa vinkkejä...

(Kuvat voi aina klikata suuremmiksi)


9 kommenttia:

 1. Jollain sopivalla porukalla vois suunnitella reittiä joka ajelis Suomen ulointa reittiä, tarkoita reittiä joka kiertäisi ulkorajat ja sit tietysti ajelis rannikoita kierrellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus, jos sopivan samanhenkistä porukkaa sattuu yhteen. Meidän kanssamme eivät vain monet halua ajella... :)

   Poista
  2. Mikäs teidän ajelussa nyt niin luotaantyöntävää on?

   Poista
  3. Saatetaan pysähdellä yks kaks missä vain ja ottaa kuvia... parhaissa paikoissa ajaa sama kohta pariin-kolmeen kertaan, että saadaan videotakin... ja ainakin kaikkiin vanhoihin kirkkoihin ja linnoihin ja muihin vanhoihin paikkoihin pitää mennä...

   Poista
 2. Milloin tulee uutta juttua? Innolla odotan uusia tarinoita ja kauniita kuvia Viivistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida tulla reissujuttuja kauheasti ennen kevättä... :(

   Jotain muuta silloin tällöin varmaan.

   Poista
 3. Huh. Onkohan sellaiselle taudille nimeä, kun vaan haluaisi olla kuvan Honda? Sillä pienellä poikkeuksella, että tämä Honda saattaisi keulia kyseisessä seurassa...

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen tosta rajoja kiertelevästä reitistä... Itse olen ajanut 8-tietä Porista Kokkolaan. Tai siis mahdollisimman vähän itse 8-tietä! Ja sieltähän löytyy aika kivoja pikkutie vaihtoehtoja!!

  VastaaPoista
 5. Näin se meni: http://tinyurl.com/pq7pz3u

  VastaaPoista