sunnuntai 5. lokakuuta 2014

"BMW valmis. Kulkee kahtasataa."

"BMW valmis. Kulkee kahtasataa."  Tuollainen oli kaiken olennaisen sisältävä huoltoraportti PrätkäPajasta puhelimeen. Mitä sitä muuta jonninjoutavaa selittelemään. Tuo informaatio sisälsi kaiken. Olin vienyt pari päivää aiemmin Wagnerin sinne sanoen, että se on alkanut olla tosi nuhainen eikä kulje kuten sen mielestäni pitäisi. Kylmänä pakko lämmittää, muutoin ei vedä, ei kierrä ja nykii. Lämpimänäkin tietyssä kohtaa pintakaasulla toisinaan nykii. Alle 3000 rpm on kovin voimaton ja 6000 rpm jälkeen kiertää väkinäisesti.

Peräti toiseen päivään meni, mutta sitten tuli otsikon viesti. Hain pyörän ja sain kuulla mitä sille on tehty - mm. tankin sisällä polttoainepumpun jälkeen oleva polttoainesuodatin haljennut, seosmittaus, säätö-dynovedot (3 h), tehonmittaus MJP2200, tuntityö 5 h. Ja kappas kummaa - tehoa +62 %, vääntöä rajusti lisää koko alueella. Jopa kulkisi paremmin. "Kulkee varmasti kivemmin nyt", sanoivat.

Tosin kehuttuani mm. ajamieni Ison Rosvon ja Tupla-äksän voimia, omistaja Leq näytti yhtä omista pyöristään - siinä on mukavan leppoisat 450 hevosvoimaa. No joo. Mutta Biimeri olisi varmaan aika paljon iloisempi kuin ennen kumminkin... Ja onhan Lequnkin paras pyörä tietenkin Honda CX! ;)

Ja eikun koeajamaan Wagneria. Pieni lenkki Helsingistä Lahden kautta Kangasalaan ja sieltä Hämeenlinnan kautta takaisin Helsinkiin. Kyllä vain, aivan täysin eri pyörä kuin ikinä ennen!

Liikkeelle voi lähteä välittömästi koneen käynnistämisen jälkeen - ääni on pehmeä ja kone vetää välittömästi koko kierrosalueella ja huomattavasti voimakkaammin. Lähes täysi vääntömomentti heti tyhjäkäynniltä alkaen ja jatkuu punaisen alueen rajaan asti. Kiihtyvyys radikaalisti parempi ja kone ottaa kierroksia iloisesti. 

Eihän tämä ilmaista ollut, tunteja meni. Mutta kyllä todellakin kannatti! Tämä pyörä ei ole ikinä kulkenut yhtä hyvin! Tietenkin muistettava, että eihän tämä nytkään mikään tehoraketti ole vaan vanha matkapyörä - mutta todella mukavasti kulkee!

PS: Meni jopa niin mainiosti, että virkavaltakin sitä halusi pysähtyä ihmettelemään.
PPS: Kangasalla oli rannassa järvestä nostettu Hurlidurli. Miksiköhän sekin oli järveen päätetty parkkeerata?Sinisellä tehokäppyrä takapyörältä ennen, punaisella PrätkäPajan jälkeen.


Sinisellä vääntökäppyrä takapyörältä ennen, punaisella PrätkäPajan jälkeen.Aikas paljon oli nähty vaivaa, mutta niin on lopputuloskin sitten upea! 


Lequn oma pyörä, leppoisat 450 hevosvoimaa 


Virkavaltakin pysäytti kehuakseen, että kevyesti näyttää nyt kulkevan! 

Kangasalla Järvenpohjaan edullisesti pysäköity HD, nostettu rannalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti