maanantai 22. syyskuuta 2014

Hra Oma Aika vaihtoi Viivin isoon Rosvoon!

Hra Oma Aika sai mainion tarjouksen eräältä VVM:n jäseneltä - vaihtaa Viivi yhden illan ja yön ajaksi isoon Rosvoon eli 1200-kuutioiseen Suzuki Banditiin. No tietenkin näin erinomaiseen tajoukseen kannatti tarttua eli autolla Tampereelle, koska lyhyessä nahkahameessa ja stay upeissa Viivin on hiukkasen viileä olla kyydissä syyskuun keleillä... Viivi jäi Tampereelle juhlimaan paremmassa seurassa ja Hra Oma Aika lähti testaamaan Rosvoa, eikä kiirettä takaisin ollut - aikaa koko ilta vaikka yökin.

Bandit on aika lailla sportin ja matkapyörän välimuoto, monellakin tapaa - sekä ulkoiselta olemukseltaan että ajotuntumaltaan. Parasta on uskomattoman väkivahva moottori. Hieman viritelty tai oikeammin optimoitu moottori vetää parin tuhannen kierroksen tienoilta voimakkaasti kiihtyen suurimmallakin vaihteella. Mitään erityistä tehopiikkiä ei ole eikä tule, vaan voimaa vain on koko ajan runsaasti käytössä. Välttämättä ei tarvitsisi liikkeelle lähdön jälkeen mitään muuta kuin suurinta vaihdetta!

punainen nahkahame, stay up, punaiset korkosaappaat, punainen nahkatakki - red leather skirt, stay up, red high heel boots, red leather jacketToisaalta ykkösellä se otti 110 km/h ja kakkosella 170 km/h, toisaalta se kiihtyi suurimmalla vaihteella 80 km/h:sta reilusti yli 200 km/h nopeuksiin hetkessä yhdellä pienellä ranneliikkeellä. Ison Rosvon kanssa kuskille kasvaa helposti pienet sarvet itselleenkin, ja niinpä Hra Oma Aikakin päätyi mm. Helvetinportille, lisäksi Murolen kanavalle ja Virtojen Perinnekylään.

Monipuolisesti säädettävä jousitus nieli epätasaisuudet hyvin eikä ollut moksiskaan pitkittäisistä halkeamista. Pyörä on yllättävän helppo hallita myös kävelyvauhdissa, tiukatkin u-käännökset sujuvat helposti ja pyörä oli myös melko matala. Japanilaiseen tapaan kaikki toimi kevyesti ja sulavasti.

Hra Oma Ajan kaltaiselle täytetylle karhulle stonga/kahvat saisivat olla hieman paksummat. Suurissa nopeuksissa kaipaisi pidemmän päälle vähän korkeampaa pleksiä. 

Hiukan reilut kolmesataa kilometriä Tampereelta jonnekin ja takaisin antoivat positiivisen kuvan isosta Rosvosta. Sitä voi suositella kenelle tahansa, joka kaipaa yleispyörää mihin tahansa asvaltilla tapahtuvaan liikkumiseen. Jos se olisi punainen ja siinä olisi kardaaniveto, niin...  

Mutta sinänsä koeajot voisivat olla hyvä lisä meidän blogiimme. Hra Oma Aika haluaisi kokeilla mm. Honda PanEuropeania ja Viivi kokeilla uusia bileitä... Niin, Viivikin ilmeisesti oli viihtynyt, kun hänet hyvissä ajoin aamuviiden aikaan palautettiin lainasta. Ainakin aamulla piti mennä hakemaan unohtunut nahkahame ja ne stay upit.
2 kommenttia:

  1. Jo on aikoihin eletty kun siellä ajellaan jo jotakuinkin "uudella" pyörällä!!!

    VastaaPoista