tiistai 29. elokuuta 2017

Off topic: Tampere Beatles Happening 2017Tampere Beatles Happening 2017 oli jo huhtikuussa, mutta on ollut muka kaikenlaista kiireellisempää (kun ajokausi alkoi heti perään...), eli vasta nyt on tämäkin juttu kuvineen tarjolla. Toisaalta se sopii hyvin, koska nyt tiedetään, että ensi keväänä on taas Beatles happening Tampereella.

Backstage-passien ansiosta meillä oli mahdollisuus saada vähän parempia kuvia, siitä kiitos järjestäjille! Tapahtuma oli kahdeksatta kertaa, ja kahdeksatta kertaa olimme mukana. Tänä vuonna taisi olla yleisöennätys, ja mielenkiintoinen olikin kattaus!

Erinomainen ja suorastaan itseoikeutettu aloitus Happeningille oli perjantaina Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Bandin konsertti. Tätä kirjoitettaessa orkesteri muuten esiintyy Liverpoolissa Beatle Weekissä jälleen kerran! Samoin The Jarnos!

Sen jälkeen olikin Beatlemanian vuoro, ja täytyy hämmästellä, miten paljon erinomaisia bändejä onkaan! The Skylarks on monelle tuttu bändi, joka uudistuu vuosien mukana. Pepe Willberg puolestaan on varmaan ainoita artisteja, jota pyydetään laulamaan suomeksi - nimittäin "Rööperiin"... Espanjan The Funkles on nimensä mukainen eli soittaa Beatlesia funkina - joka vuosihan tapahtumassa on ollut joku "erikoisuus", yllättävä tulkitsija. The Jarnos on niinikään kokenut esiintyjä ja tuntee Beatlesinsa. Illan huipennus oli melkoinen bilebändi, nimittäin Help! A Beatles Tribute. Shown jatkuessa se pääsi aina vain parempaan vauhtiin ja siinä menossa biletunnelma nousee huippuun!

Lauantain aloitti perinteisesti Beatles-kirkko Tampereen Tuomiokirkossa. Lienee kirkon "menestyksekkäimpiä" tilaisuuksia joka vuosi. Jo legendaariseksi muodostuneen "Beatles-pappi" Pajusen vetämä tilaisuus houkuttaa artistit mukaan ja tunnelma  tavoittaa yleisönsä sataprosenttisella varmuudella. Kaikenmaailman pommittajien, päälleajajien ja muiden pahuuden ilmentymien keskellä on hyvä kuulla "aitoa rauhan ja rakkauden sanomaa" eli Beatlesia...

Tamperetalo on täynnä tapahtumaa ja ohjelmaa, mutta vauhtiin päästiin Beatles Forever -revyyn myötä. Kotimaisin voimin (plus Jay Goeppner) toteutettu revyy perustui lähes pelkälle musiikille, ja mitä muuta siihen kaipaisikaan... ja suuri salaisuuskin paljastui: viides-beatle olikin Eino Leino! Ilmeisesti biisien perässä pitäisikin lukea Lennon-McCartney-Leino! Tämä salaisuus on piilotettuna Beatlesin viimeisen levyn viimeiseen biisiin - The End onkin vain käännetty Eino Leinon runosta englanniksi...

Come Together -konsertti oli jälleen kolmiosainen: alkuun yllätystulkintaa eli Tampereen ukuleleorkesteri, jonka jälkeen huikeasti esikuvaansa imitoiva Them Beatles Iso-Britanniasta, ja konsertin päätti "ikiaikainen" kotimainen Topmost - minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa!

Lauantain Beatlemaniassa oli tarjolla lisää erikoisuutta eli Beatlesia mandoliinipainotteisesti esittäjänään Mandolin Mountain. Get back olikin sitten aidompaa Beatlesia, jonka jälkeen tulivat edellisillasta tutut The Funkles ja real party band eli Help! A Beatles Tribute. Ei se ilta paremmin olisi voinutkaan päättyä!

Uutuutena ohjelma jatkui vielä sunnuntaina, mutta se jäi väliin - oli aika lähteä ajamaan kohti kotia... Tamperetalossa olisi ollut ohjelmaa ja lopuksi vielä kotimainen tribuutti Pink Floydille.Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band


The Skylarks


Pepe Willberg


The Jarnos


Help! A Beatles Tribute Band


Tampere Beatles Happening -kirkko


Beatles Forever Revyy


Tampereen Ukuleleorkesteri


Them Beatles


Mandolin Mountain


Get Back

Perjantain konsertti

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band. Ensin soundcheck...


 ...sitten keikka!
 


  

 Sorsapuistosali perjantaina: BEATLEMANIA
 
   

  Lauantaiaamun Beatles-kirkossa


Beatles-kirkon lisäksi se oli osittain motoristikirkko 


 


Happeningin iltapäiväohjelmaaBeatles Forever revyy


Megaluokan paljastus: Eino Leino sanoitti Beatlesin kappaleita! :D 


Lauantain Come Together - konsertti

  

Lauantain Hard Day's Night -konsertti

Omaa Aikaa Beatles Happeningissa?

Omaa aikaa ei ollut - yöhön saakka konserteissa ja heti aamusta liikkeelle... mutta toisaalta koko tämä happening on prätkäilyn ohella niin omaa aikaa joka sekunti! Seuraavaksi onkin jonossa monia prätkäjuttuja... kunhan ehtii!  

  

5 kommenttia:

 1. Huhuu.... Onko täällä ketään? :)

  VastaaPoista
 2. No tiesinhän minä, mutta kun tässä vaan niin malttamattomana odottelen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian tulee juttu Norjasta...

   Poista
  2. Ou jee! Ja "kaikilla mausteilla", kiitos :)

   Poista