sunnuntai 2. helmikuuta 2020

MP20 Moottoripyörämessut

MP20-messut jatkaa aiemmalla linjalla - Pohjois-Euroopan suurimmat messut panostavat nuoriin. ”MP-messut on jo usean vuoden ajan panostanut nuoriin. Jo kolme vuotta olemme tehneet ajokortin hankkimisesta helpompaa ja tarjonneet veloituksettomia teoriatunteja messujen kävijöille. Tuemme myös nuorten moottoripajatoimintaa hyväntekeväisyyspyörän kautta ja MP Stars -hanke suuntaa entistä enemmän tukea nuoriin kilpamoottoripyöräilijöihin”, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta.

Koeajoassa Euroopan suurimmalla asvaltoidulla koeajoradalla oli noin 40 moottoripyörää. Perjantaina 31.1. koeajamaan pääsivät kortittomat ja viikonlopun aikana kortin omaavat.


Mukana MP 20 -messuilla olivat kaikki suurimmat moottoripyörämerkit: Aprilia, BMW, Drac, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Moto Guzzi, Vespa, Peugeot, Polaris, Suzuki, Triumph ja Yamaha. Ehkä kiinnostavimpia kuitenkin olivat monasti enemmän taideteosmaiset rakennetut pyörät. Petrol Circus Custom Bike Show esitteli noin 100 rakennettua moottoripyörää. Monet yksiyiskohdat kiinnittävät huomion.

Esillä oli myös mm. KymiRing, Japsistarat ja tietenkin tavarataivas - myynnissä kaikkea vähänkään prätkäilyyn liittyvää ja muutakin. Perinteiseen tapaan messuilla oli myös Kamapörssi, jossa voi ostaa ja myydä käytettyjä ajokamoja.

Aiempaa korostuneemmin esillä olivat myös vaihtoehdot suoralle ostamiselle: leasingsopimuksia ja edullisia korkoja oli tarjolla.


Toinen aiempaa korostuneempi seikka olivat myös sähköpyörät. Tutun Zeron uusien mallien lisäksi Harley Davidsonin suurin uutuus oli sähköprätkä, lisäksi kotimainen vaihtoehto Verge lähestyy tuotantoa. Kaikissa maantieajot jäävät alle 200 kilometrin kieppeille eli ei niistä matkapyöriksi ole, mutta vaikkapa työmatka-ajoon kyllä - sekalaista ajoa niillä pääsee reilut 200 - 300 km. Harrikkamyymälään etenkin tulee ihan erilaisia ostajia kuin ennen - perinteisten Harrikoiden ystävät eivät kuulemma sulata sähköpyörää. Sen sijaan varmasti fiksuja ovat sähkömopot - niiden kohdalla toimintasäde ei yleensä ole niin iso ongelma, etteikö se olisi riittävä.


Kun kyselimme, mikä menee kaupaksi, niin seikkailupyörät ja nakupyörät. Moni myyjä toivoi, että "ärrä"-pyörät palaisivat suosioon, ne kun ovat niin tinkimättömiä, äärimmäisiä.


Messuilla oli paljon ulkomaisia vieraita. Kaikkiaan messuilla kävi yli 55 000 vierasta, joista 30 000 lauantaina. Kauppa kävi ainakin pyörien osalta viime vuotistakin paremmin, todella monessa pyörässä oli sunnuntaina jo "Myyty"-lappu.

Tämä blogikirjoitus on usessa osassa, lukija voi valita kiinnostuksensa: Show&Racing, Uudet pyörät, Rakennetut pyörät (sisältää vanhatkin!) ja lopuksi vähän Omaa aikaa.Show&Racing
Video stunt-showsta!


 RVS-käsitelty kisapyörä, näitä oli messuilla useampikin - vastaava käsittely on havaittu hyväksi myös tämän blogin vähemmän virallisissa testeissäJo nyt legendaarisen maineen saanut Asennenainen! 

Huomaa oikea jalka - tai sen puute! 

Uusia pyöriä
Uusi lisävaruste - sukset! 


"ärrä"-pyörää kaipaaville uusi Fireblade - 217 hp


Maailman myydyin moottoripyörä - tehty ihan järjetön määrä 60-luvulta alkaen: yli 100 miljoonaa!


Harrikan kuumin uutuus - sähköprätkä! Maantiellä toimintasäde jää aika lyhyeksi, sekalaisessa ajossa kuitenkin yli 200 km

Poliisien pyörissä 200-210 hevosvoimaa ja valtavasti elektroniikkaa
Sähköprätkä Zero oli saanut uusia malleja - matkaa näillä ei tehdä, mutta työmatka-ajoon varmaankin: kaupungissa noin 350 km, maantiellä 180 ja sekalaisessa 240. Tehoa tässä mallissa 82 kW, painaa 220 kg ja kulkee 200 km/h! Lataus nopeimmillaan 60 minuuttia.. Esillä oli kuitenkin myös adventure-malli laukkuineen (alla).  Kotimainen sähkömoottoripyörä Verge oli viimeistellymmän näköinen kuin vuosi siten: vannemoottori, toimintasäde 200 - 300 km, 80 kW ja 1000 Nm - miten rengas pysyy vanteella sillä väännöllä? Huippunopeus rajoitettu 180 km/h, nopeimmillaan lataus 45-50 minuuttia teholaturilla.

 Sähkömopoja ja kevareita - aika fiksun oloisia!

 Sähkömopo

Sähkökevari 


Sähkömopoja (ja kevareita)


Sähkö-Vespa kevarina ja mopona - aika kätevä latausratkaisu! Rakennettuja ja vanhoja moottoripyöriä


Vuodesta toiseen upeimmat taideteokset löytyvät täältäTämä pyörä on uusi! Kokonaan rakennettu Jarno Saarisen pyörän replikaksi. Pyörän vieressä päivysti pyörän omistaja, Jouko "Jocke" Ryhänen - itsekin aikoinaan kova kisakuski!

Prätkäpajan ständillä hurjia laitteita - päänkokoiset turbot tai tuplaturbot ovat vain osa näiden virityksistä! Lisäksi heillä oli Continentalin uusi rengasmalli, ja ylipäätään renkaita on hankittu niin iso erä, että kuulemma edullisesti lähtee!


 Japsistarat aina mukana menossa!¨Omaa aikaa messuillaEnnen messuja arvottiin joitakin vapaalippuja Facebookissa...ja voittaja on...

Messuilla tuli vastaan oman yhteisömme jäseniä, monia tuttuja ja paljon blogimme lukijoita ja kiva oli tavata kaikkia! Yksi herra taisi kuvata kuvia tai videota, kun koeistuin Trumppaa ja siinä mallissa piti istua jalat vähän enemmän auki - näkyykö reisien välistä neuleen alta jotain vai ei? Nauratti...! 


Isommille ihmisille... jalat eivät yllä edes tapeille!


Tämän selässä tulin kuvatuksi muutakin kuin blogia varten... :D 


Uusi Fireblade ja 217 hevosvoimaa


Hra Oma Aika oli huonossa kunnossa, mutta lähti messuille silti. No mistä hän löytyi aina, jos halusi tarkistaa kunnon? Tietenkin Prätkäpajalta! Taas on jossain pyörässä ehkä joku outo ääni ja se pitää korjata kiireen vilkkaa...


 Kuvaaja tulee kuvatuksi(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


6 kommenttia:

 1. Pongattiin teidät lauantaina kun nousitte ravintolaparvelle. Piti tulla jutulle mutta katositte vilinään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos hienoasta messujen katsauksesta, kun itse ei tällä kertaa päässyt osallistumaan!
  Ajokelelien ja ilometrien odottelua!

  VastaaPoista
 3. Upea norjan reissu sai siis komian päätöksen ilo on ollut seurata matkaanne

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että on sähköpyöriä myös. Nuo stunt esitykset olisi kiva nähdä joskus. Miehelläni on moottoripyörä ja itse en ole vielä uskaltautunut kyytiin edes. http://dailymotors.fi/moottoripyorat/

  VastaaPoista
 5. Vanhempi poikani ravaa myös moottoripyörämessuilla. Huomaan, että nuoriin on alettu panostaa enemmän viime aikoina. Ajattelin ostaa kuopukselle moottoripyöräkurssin syntymäpäivälahjaksi niin pääsee isoveljen kanssa kiertelemään.

  VastaaPoista