lauantai 7. maaliskuuta 2020

Imatralla ajossa


Imatra tunnetaan etenkin koskestaan ja Imatran ajoista. Imatralla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, kuten esimerkiksi "Kauden aloitus lumeen ja itsenäisyyden tarinat" ja "Itään! ...ja Off topic: Rock-Imatra" jutuissa on kerrottu ja vinkattu.

Tällä kertaa ei paikalla olla ajojen aikaan, mutta Imatran ajojen rataa voi ajella milloin vain - tosin vauhdin suhteen kannattaa harkita kahdesti. Vajaan viiden kilometrin mittainen rata on normikaduilla ja erottuu kisapäivien ulkopuolellakin. Tänä vuonna kisat ovat 3. - 5.7. ja lippujen hinnat ovat aika kohtuulliset, viikonloppulippu 35€ (hinta portilla 50€), päiväliput 22,50€ (hinta portilta 30€) ja kokoontumisajoliput 80€.


Imatralla on myös etenkin kesäaikaan usein kaikenlaisia tapahtumia, kuten tässä esitelty Makkarafest. Tunnelma oli suorastaan vappumainen ja makkarakilpailujen osallistujien makkarat olivat toinen toistaan laadukkaampia. Kisat järjestettiin yhdeksättä kertaa ja Maukkaimman makupalan sekä Makkaraisimman meiningin titteleistä kamppaili yhdeksän joukkuetta. Kaupungin johtokin on mukana isolla sydämellä tapahtumassa pelipaidoissa, ja esimerkiksi Imatran Kaupunkikeskusta ry - Imitsin silloinen toiminnanjohtaja Liisa Marsio oli kadulla töissä ja selässä luki "Lilli Katutyttö".XL-motokin mukana!Imatran koski on tietenkin legenda, jota jo tsaaritkin ihailivat aikoinaan. Se on pakollinen nähtävyys ja milloin pato avataan, on kuohu ja kohina melkoinen! Vuoksen synty noin 5700 vuotta sitten oli suuri luonnonmullistus. Saimaa mursi Salpausselän soraharjun Vuoksenniskan kohdalla. Vesimassat vyöryivät matalana, leveänä koskena. Saimaan vedenpinta laski noin kolme metriä! Vedet uursivat ajan myötä ahtaan kalliorotkon, Imatran kosken. KesäteatteriEnnen kaikkea Imatran ja Lappeenrannan ympäristössä on paljon kivoja, mutkaisia pikkuteitä motoristien iloksi. Rajan läheisyydessä kun ollaan, on helppo ajaa hyvinkin rajalle, mutta paras pysähtyä silloin kun merkit niin sanovat. Venäjän raja on vähän eri asia kuin Ruotsin raja. 

Hiekkateitäkin löytyy ja moni on ihan katupyörällä ajettavaa laatua (vaikka joissain alamäki kaarteissa etupyörä meinaa liukua alta). 

Tällä kertaa mm. oheisen kartan teitä esillä, muita teitä aiemmissa jutuissa (esim. Imatran/Niska-Pietilän museotie tässä "Jo Karjalan kunnailla lehtii puu" -jutussa).


Lappeenrannan ympärillä


Raja on Imatralla lähellä

Joutsenon kirkko
Saimaan kanava Nuijamaalla, lähellä Venäjän rajaa


Paluumatkalla tuttu museotie

 Haminan valtava, satametrinen lipputanko lippuineen

Imatran koski aukeaa -video:
Omaa Aikaa Imatralla

Piti tietenkin ajaa rata läpi, mutta ajeltua tuli muuallakin. Yhteisömme jäsenten tapaamisia, linnan upeat puitteet, makkaraa ja muita herkkuja oli nautintoa tuomassa. Koski oli ensi kokemuksena mahtava!

Herkutteluakin riitti pihveistä tuplanakkilihapiirakkaan, baarissakin tuli käytyä tuttua tapaamassa, mutta sopivalla ilta- ja aamujumpalla kalorit kuluvat!

Tie 3902, jossain Rapattilan seudulla

Radalla ykkösenä Dollyn kanssa, muut kaukana takana...  :D 


(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )9 kommenttia:

 1. Olin jo skidinä tuolla, faija ajo radalla

  VastaaPoista
 2. Ei ole koski koskaan virrannut kun käynyt siellä. Komea on!

  VastaaPoista
 3. Ovatko "pistekuvat" hra oma ajan kuvaamia? Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Koski on hieno, pitää mahtavaa kuohuntaa ja jylyä. Viime kesän Imatran käynnillä koski ei kohissut, väärä ajoitus :(
  Kevään ilometrejä odotellen!

  VastaaPoista
 5. Harmi että strutsin muna oli jäänyt tielle. Eikö olisi millään mahdollista siirtää sitä pois. ;)

  VastaaPoista
 6. Kartan mukaan ootte tehny kardinaalimunauksen. Reittivirheen. Ette ole ajaneet Ilottulan kautta Lappeenrannasta kohti Imatraa!

  VastaaPoista
 7. Tuo sensuuri on kyllä ikävä asia 🤔

  VastaaPoista
 8. Teidän pitäs kyllä näin korona-aikana olla vastuullisia kansalaisia ja antaa kotona oleville miehille hieman lisää katseltavaa ��

  VastaaPoista