sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Beatlesia Tallinnan laivalla


Mitä järkeä on mennä laivaan, ajaa sillä Tallinaan ja heti takaisin - käymättä maissa? Varsinainen pikakelausristeily? Järkeä tai ei, mutta hauskaa se voi olla - voi syödä hyvin, nauttia pikakelauksella risteilystä ja kuulla suosikkimusiikkiaan. 

Tallinnan risteilyt eivät tietenkään ole uutta: 7.7.1965 alkaen laivalla pääsi turistina Neuvostoliiton miehittämän Viron Tallinnaan, kun Venemuine (eli Väinämöinen) ja Wellamo kuskasivat jopa yli 200 turistia kerralla. Pikkuisen enemmän paperia tarvittiin, bumagat leimoja täyteen ja reissuun. Ensimmäiset 218 matkustajaa aiheuttivat hitonmoisen hämmennyksen; mihin sellainen määrä turisteja voi edes mahtua. Ei ollut ravintoloissakaan tilaa noin valtaisalle väkimäärälle.

Nailonpaidat suhisten kuskattiin tavaraa molempiin suuntiin - sukkahousupari vaihdettiin pariin votkapulloon, tarrat vaihdettiin herkkuihin ja länsivaluutta oli arvoltaan Midaksen taikasauvaan verrattavaa kaiken kullaksi muuttavaa ihmeainetta. Oi niitä aikoja - joita ei kaipaa kuin Putler kavereineen.

Nyt matkustajia on tuhansia päivässä ja laivatkin kymmenen kertaa isompia. Eckerö Linen m/s Finlandia ei tarjoa á la cartea, mutta kohtuullisen hyvän buffetin. Pääasiana oli kuitenkin illan pääesiintyjä paluumatkalla eli kansainvälisestikin korkealle "Beatles-rankingissa" arvostettu Jiri Nikkinen the Beatles Tribute Band. Bändi veti 11.11.2022 laivalle hyvin väkeä, ja veti myös upean, osin yllätyksellisen keikan. Yleisössä näkyi paljon Beatles-paitaa ja korvakoruja ja vaikka mitä, eli sattumalta ei paikalla oltu. Alusta saakka yleisö olikin hyvin mukana ja täytti tanssilavaa, lopun yllätys oli yllätys artisteille itselleenkin - yleisön joukossa olivat nimittäin laulajat Annika Eklund ja Anna Hanski, jotka Jiri pyysi lavalle mukaan encoreen. Ammattilaisilta uusi yhteiskokoonpanokin sujui vaivatta. Musiikillisesti pieni muutos autenttisuuteen oli myös mukana; Back in the USSR oli saanut hieman muutetut sanat, se esitettiin Back in Ukraine - ja sai suuren suosion yleisöltä, mutta aiheutti yleisössä olleilla muutamalla venäläisellä hieman jänniä ilmeitä kasvoilla. 

Videolla on parikymmentä minuuttia keikkaa, varmastikin pääsee tunnelmaan!Ja sitten kuviaHetkeä ennen esitystä, soundcheckin jälkeen

Yleisö tunsi asiansa ja tiesi, mitä saa!


Yllätysesiintyjät - yllätys yleisölle ja esiintyjille itselleenkin! Anna Hanski ja Annika Eklund

Omaa Aikaa miniristeilyllä

Pikaristeily oli uutta - yleensä sentään on ollut aikaa olla Tallinnassa vähintään useita tunteja ellei useita päiviä. Nyt laiva oli satamassa tunnin ja sitten takaisin. Menomatkalla oli lähinnä ruokailua ja shoppailua, paluumatkalla pääasia oli Beatles. 

Buffet-oli täynnä ruokailijoita, ja omassa pöydässämme oli myös meille tuntematon pariskunta - mies oli motoristi eli juttua riitti ja henkilökemiat toimivat hyvin. Mukavasti jutustellessa tuli syötyä hyvin ja aika meni kuin siivillä.

Pienenä yllätyksenä tuiki tuntematon mies alkoi julkisella paikalla puristella rintojani, ja seurasi perässä, muttei sentään uskaltanut tulla pöytään, jossa oma seurueemme istui. Laivalla voi aina varautua mihin tahansa, eikä silti kaikkeen yllättävään...

...ja ennenkuin huomasikaan, risteily oli päättynyt. Mutta vatsa täynnä ja korvissa soi yhä Beatles!


Pakkohan sitä oli ottaa tyypit "Kawasta"

________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


12 kommenttia:

 1. Kiitos, hyvät kuvat ja video! Viivi kauniimpi livenä kun jotain kävellessä pomppi... ;)
  T. Mukana ollut

  VastaaPoista
 2. Olipa joltain ääliöltä äärimmäisen huonoa käytöstä.

  VastaaPoista
 3. Hieno juttù taas kerran ja aivan mahtavat kuvat. Olipa töykeää toimintaa ventovieraalta. Toisaalta kyllä Viivin vartalo on houkutteleva mutta noin ei nyt pitäisi käyttäytyä.

  VastaaPoista
 4. Itsekin olen Jiri Nikkisen livenä nähnyt pari vuotta sitten kun Clifters kävi Raahessa. Samaa mieltä ylläolevien kanssa, Viivin rinnat on ihanat mutta tuollainen käytös täysin asiatonta.

  VastaaPoista
 5. Upea juttu ja vielä upeammat kuvat. Olisi ihana nähdä Viivi joskus livenä. -M23

  VastaaPoista
 6. No, ompa näilläkin sivuilla nähty kuvia yhden jos toisenkin motoristin puristelevan Viiviä. Ehkä se antaa joillekkin käsityksen että se on suotavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tyhmä pitää olla jos joku ajattelee tolleen. Niinku jos vaikka joku harrastaa seksiä jonkun kanssa, niin sitten kuka vaan saa raiskata sen? Ehkä nyt useimmat tajuu pyytää lupaa. Ei niin etten ittekkin mielellään vähän puristelis jos saisin.

   Poista
  2. Eiköhän Viivi ole ainoa oikea ihminen tuomitsemaan tai hyväksymään ihanien rintojensa puristelu. Jos hän ei asiasta pahastu, niin ei kai ole kenenkään toisenkaan asia siitä pahastua. Mutta tietysti ja yksiselitteisesti tuollainen käytös on sikamaista, jos Viivi sen niin kokee.

   Poista
  3. sinänsä totta tuokin. itse ajattelen niin, että koskea saa luvan kanssa. kukin tavallaan.

   Poista
  4. Tilanne tuli niin yllättäen, ettei siinä oikein osannut sanoa mitään. Jos joku saa puristella, ei se tarkoita, että jokainen saa... :)

   Poista
 7. Mitähän linnaneito mielleyhtymä hame on ostettu? Hieno kuten mallikin.

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia Viivistä sekä bändistä! Musa risteilyt mukavia.

  VastaaPoista