keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Lahti Classic Motorshow 2023: Kupee on upee!

Jos joku autotapahtuma toimii hyvin, niin Lahden Classic Motorshow. Parikymmentätuhatta ihmistä parissa päivässä tutkimassa ja ihmettelemässä satoja ajoneuvoja ja kaikki tuntuu toimivan. Suurin ihmetyksen aihe on kuitenkin se, että siellä on vuodesta toiseen niin paljon vehkeitä, joita ei ole nähnyt ikinä tai ainakaan aikoihin. Joskus onkin sanottu, että jos jotain autoa on tehty kaksi kappaletta, niin toinen niistä on Suomessa... jollei halleissa esillä, niin pihalla yleisöparkissa!

Jollet tänä vuonna ollut paikalla, niin mietipä ensi vuotta - oletko yleisössä mukana vai onko tallissasi peräti näyttelykelpoinen kulkupeli! Classic Motorshow järjestetään ensi keväänä 4.-5.5.2024. Silloin teemana on, että koolla ei ole aina väliä eli "Pieni on kaunista".Poimintoja halleista


Milloin viimeksi näit tällaisen Citikan livenä eli miksiköhän et koskaan aiemmin...Keltaisia parivaljakoita

Porsche 356 - tästä se kaikki alkoi. Poika Porsche tuumasi, että isä Porschen Kupla ei ole kyllin sporttinen ja kehitteli 356:n. Alkuun oli tarjolla 1,1-litrainen 40-hevosvoimainen malli, loppuvaiheessa koneen koko oli jo hurjat 1,6 litraa ja tehoa järisyttävästi jo yli 100 hevosvoimaa.


VW Karmann Ghian kehitys
...kun autotkin olivat vielä taideteoksia.
Viimeisen päälle kunnostettu Porsche - paljon uutta peltiä ja uutta osaa tai viimeisen päälle kunnostettua vanhaa osaa. Ulkopintaan ja sisustukseen jätettiin pienen pieni, lähes huomaamaton ajan patina, joka on syntynyt niinä vuosikymmeninä, kun auto oli jätettynä ulos pihalle oman onnensa nojaan... Tämä on Saab! Tarkemmin sanottuna Saab-Lancia 600. Näitä ei tehty paljon.


Täyssähköinen Saab 99! Upeasti toteutettu voimalinjan muutos, jonka seurauksena sisutuskin on muuttunut neljälle - identtiset nojatuolit edessä ja takana.


Tästä Aston-Martinista näytti puuttuvan heittoistuin, konekiväärit ja joitain muita varusteita. Liekö joku "hinnat alkaen" -malli? 😅


Corona-aika ei ole ohi! Tässä vähän parempi Corona: jättämällä takaovet pois, saatiin hinta tuplatuksi!
Piinatulla Rellulla on puristukset kohdillaan

Herbie


Alfa-Romeo S.Z., Sprint Zagato


Niin kaunis, että "Tekisi mieli nuolaista tuota", totesi eräs nainen tästä kaunottarestaMidas - eräänlainen Mini, vaikkei tässä tehdastekoisessa autossa olekaan muuta Miniä kuin alusta ja tekniikka.

Perinteisen naisellisia kesämekkoja - sopivat hyvin perinteisten autojenkin kanssa!


Harvinaisia Pösöjä useampikin!Koska viimeksi näin Panhardin liikenteessä?


Yksi tapa on vahata ja kiillottaa auto viimeisen päälle näyttelyä varten. Toinen tapa on...Ylellinen versio Traction Avantista eli Gangsteri-Citikasta, kuusisylinterinen 15 CV


Rättäristä kehitettiin vaikka minkälaisia versioita. Hra Oma Ajan ystävän isoisä aikoinaan osti yhden ensimmäisistä rättäreistä. Huoltoaseman pihalla sitä oli tuijoteltu vaitonaisena jo jonkin aikaa, kunnes joku uskaltautui kysymään: "Ootsä tehny ton ite?"

Japsistarojen osasto oli taas huippuPoimintoja pihalta

20-venttiilinen

Mikä Classic Motorshowssa säväytti itseäsi eniten?

[Oli myös ilo tavata useita blogin lukijoita, kiitokset kannustuksesta ja muun muassa ajoneuvojen esittelyistä! Tulossa blogiin: lisää Norjaa, ACS, Stadin Cruising, päiväpikaisia,...]

________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa": https://www.blogit.fi/oma-aika )


13 kommenttia:

 1. Onpa upeita kuvia! Upeimmat tähän asti mitä nähnyt Lahden kuvia. Kiitos!

  VastaaPoista
 2. On kyllä hienoja kuvia hienoista autoista

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti Suomen paras autonäyttely.
  Ganksteri citikka on nimenomaan juurikin tuo 6syl. malli.
  Sillä ganksterit pääsi poliiseja pakoon, ei niillä pikku nelosilla.

  VastaaPoista
 4. Ei valitettavasti tullut käytyä. Sen sijaan ajettiin Lahdesta Tampereelle lauantaina ja ihailtiin useita upeita vastaan tulleita autoja. Hienoilta näyttävät kuvat tosiaan itse tapahtumastakin. Täytyy pitää ensi vuoden ajankohta mielessä.

  VastaaPoista
 5. Upea oli näyttely kaverin autokin ulkokuvissa pääsi blogii :)

  VastaaPoista
 6. 12 kerta ja aina onnistuu

  VastaaPoista
 7. The problem with this blog is that whenever I read it I feel jealous. Beautiful rides with amazing scenery and interesting history, beautiful cars and always gorgeous photography.
  One day I will visit these places and shows, and hope to meet you both on the road.

  VastaaPoista
 8. Hyvä otos messuilta. Viiviäkin yritettiin bongata mutta ei tärpännyt.

  VastaaPoista
 9. On kyllä hienoja kuvia, kiitos!

  VastaaPoista
 10. ihq palsta. kaikki on paljon paremmin.

  VastaaPoista
 11. Hienoja kulkuneuvoja! Itse ei päässyt paikalle, harmi.

  VastaaPoista
 12. Taisin vilaukselta nähdäkin Viivin taas, niinkuin monessa tapahtumassa aiemminkin.
  Joskus vielä rohkaisen mieleni ja tulen juttelemaan, olen kuitenkin suunnitellut sitä kokolailla tämän blogin alusta alkaen.

  VastaaPoista
 13. Tämä oli hyvä kokonaisuus, kun ei ollut kaksimielisyyksiä ja seksistisiä kuvia naisista. Ne saisi poistaa täältä kokonaan. Ei kunnon motoristiblogissa saa olla niitä.

  VastaaPoista